Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15_junior

Antenni system na FPV

#421 Příspěvek od graup15_junior »

Seba píše:Vidím ,že to budu muset nafilmovat,model jsem měl uvnitř a venku za několika domy jsem chytal normálně obraz, navíc v mém příspěvku o Horizon anténach je video ,kdy je model 4 Km daleko a není přímá viditelnost a obraz bez zrnění a šumu.
Jinak já mám jednu zásadu,že se vyjadřuji jen k tomu co mám a stojím si za tím. Jinak s tvou anténou by to asi byla pohádka. Na 10 mW tady má každý představu ,že může lítat tak 30 metrů okolo hlavy a je tu video kdy s tím někdo lítal 900m,taky pohádka.

Prosim dej to video, mozna je na case nase polo vojenske nacini vyhodit z okna a jeste prepsat skolni ucebnice :-)
Seba

Re: Antenni system na FPV

#422 Příspěvek od Seba »

graup15 píše:Prosím dej sem onboard video z PAL kamery jak letíš kilometr daleko a zaletíš za barák. Tzn jsi od přijímače 1km a za domem co ti stíní dráhu signálu. Třeba ti křivdíme :-)

Na to jsem taky zvědav jak se to bude chovat,když to bude třeba kilometr daleko a zastíní to model,ale na mém videu tu to už je,že taky nebyla přímí viditelnost a obraz byl,ale nebylo to za domem,prozatím jsem tvrdil, že model byl v domě a za několika domy byl obraz,ale bylo to asi 100 m,tak nevím jaký rozdíl to bude u větší vzdálenosti a překážky v podobě domu.Na to musím ale zprovoznit Ezuhf,to bude trošku trvat ,protože momentálně mám moc práce,a pak odjíždím do Asie a vrátím se až v lednu,ale určitě to zkusím,nemusíš se bát,zajímá mně to ze všech nejvíce,rád dělám pokusy.
graup15

#423 Příspěvek od graup15 »

Seba píše:Na to jsem taky zvědav jak se to bude chovat,když to bude třeba kilometr daleko a zastíní to model,ale na mém videu tu to už je,že taky nebyla přímí viditelnost a obraz byl,ale nebylo to za domem,prozatím jsem tvrdil, že model byl v domě a za několika domy byl obraz,ale bylo to asi 100 m,tak nevím jaký rozdíl to bude u větší vzdálenosti a překážky v podobě domu.Na to musím ale zprovoznit Ezuhf,to bude trošku trvat ,protože momentálně mám moc práce,a pak odjíždím do Asie a vrátím se až v lednu,ale určitě to zkusím,nemusíš se bát,zajímá mně to ze všech nejvíce,rád dělám pokusy.

Aha..100m :-) Víš,rád taky dělám pokusy, ale nesnažím se sám sobě vsugerovat něco co poněkud nejde:-)
Když v paneláku zapnu VTx..tak za prvé zahltím wifi-routery na dvou podlažích a na parkovišti cca 100m mám taky obraz .
Ale s reálným letem to má prd společného. No sám uvidíš až zaletíš za baráček trošku dál od sebe. To žádná anténa nezachrání.
Drondys

#424 Příspěvek od Drondys »

PNS tady na předchozí stránce tématu psal, že by mu stačilo pro auto s dosahem tak do 200-300m. Možná by mu stačilo i těch 100m. :D
pns

#425 Příspěvek od pns »

... hm a nebo taky 25 :? ta smerova antena ma jeste asi problem v tom , pokud modelem se ocitnu "za zady" anteny, tak jde prijem obrazu co do vzdalenosti rychle dolu ? chce to jine freg. nebo nejak "odstinit" prijimac na modelu (z meho laickeho pohledu) ..
Drondys

#426 Příspěvek od Drondys »

Nečekej, že dostaneš hotové řešení šité tvým požadavkům přesně na míru. Nejlépe uděláš když si to sám vyzkoušíš. Domluv se třeba přes SZ s diskutérem Seba, který zmiňoval, že má vyzkoušenou sestavu Tx/Rx + vhodné antény atd., aby ti poradil s výběrem a zkus si složit podobnou sestavu a s tou si to vyzkoušet na svém modelu ve svých podmínkách pro své účely. Když ti to nebude vyhodovat tak to holt použiješ na něco jiného a nebo se toho zbavíš v sekci Prodám.
pns

#427 Příspěvek od pns »

no myslim, ze si spise jeste nejaky cas pockam, on vyvoj jde kupredu a neco se objevi, nebo to cele zakazou :) zatim je to pro me predstavy dost nevychytane a nebo prilis drahe :)
gardenroute

#428 Příspěvek od gardenroute »

To je mi tedy závěr :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
pns

#429 Příspěvek od pns »

:)
jedine zrejme co pripada v uvahu je ten "LightBridge" ale ta cena je silena :?
gardenroute

#430 Příspěvek od gardenroute »

pns píše::) jedine co pripada v uvahu je ten "LightBridge" ale ta cena je silena :?
Evidentne vubec netusis o co se jedna, neboť cena tohoto systému je jen zlomkem ceny jinych podobných HD systemu pro live prenos videa a rizeni v jednom prenosovem "kanale", a to bez problemu s lagem při digitalizaci, coz je nesmirne dulezite pro ovladani letadla ...
Asi by jsi si mel o tom něco zjistit, pote Ti ta cena jiz tak silena pripadat nebude :(
Doporučuji Ti si alepson projit informace ve zdejsim vlakne o DJI LightBridge, příp. přímo na DJI, nebo diskuze na RCG...
pns

#431 Příspěvek od pns »

no asi netusim :) ale zajima me vysledek a ten je, ze jde pouzivat 2,4 jak na video tak na ovladani.. to co jsi popsal je jen vyvoj o kterem jsem psal vys, jednoduse receno za pul roku se to cele zase posune a tohle i zlevni(alespon doufam) :) ale je pravda ze o tom stale uvazuji :wink:
OK2BUH

#432 Příspěvek od OK2BUH »

pns píše:no myslim, ze si spise jeste nejaky cas pockam, on vyvoj jde kupredu a neco se objevi, nebo to cele zakazou :) zatim je to pro me predstavy dost nevychytane a nebo prilis drahe :)

To se asi načekáš. Před sto lety už Marconi věděl, že se mu ty vlny za roh neohnou. Možná na to za dalších sto let lidstvo přijde. Ale jedno řešení bych měl: pronajmi si kanál na satelitu. :)
gardenroute

#433 Příspěvek od gardenroute »

pns píše:no asi netusim :) ale zajima me vysledek a ten je, ze jde pouzivat 2,4 jak na video tak na ovladani.. to co jsi popsal je jen vyvoj o kterem jsem psal vys, jednoduse receno za pul roku se to cele zase posune a tohle i zlevni(alespon doufam) :) ale je pravda ze o tom stale uvazuji :wink:
Proboha jaký vývoj :?: Je to komerční produkt, který se již 3/4 roku běřně prodává i u nás, a má ho řada pilotů i na Phantomech (i u nás, nedávno ho kolega na PPPPPPP předváděl), tak jaký vývoj ?
Cena zcela odpovídá řešení (obdobné konkurenční systémy, a moc ji není, stojí řádově! více), a opravdu, než začneš dávat taková opakovaná tvrzení, tak si to nastuduj (!).
pns

#434 Příspěvek od pns »

clovickove, treba mate pravdu a uz se to po technicke strance neda posunout dale, ale ze to napr. zacne nekdo dalsi nabizet pod jinou znackou a tim se to zlevni :) mozne je...
a dekuji za veskere info co jste mi poskytli...
OK2BUH

#435 Příspěvek od OK2BUH »

Těch 2.4 proniká překážkami o něco lépe než 5.8 ale zázraky nečekej. Já mám 1.2 a na 300 m zaletět za barák rozhodně nemůžu. Ani by mě to nenapadlo zkoušet.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“