Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#481 Příspěvek od RCStudio »

Kdyz jsem sparoval x8r s XJT v D8 rezimu zadna data z smartport nesla, myslis ze to bude u starsiho DJT jinak?
Asi si spletly smartport a sbus...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od juraj.jurej »

janekx píše:Kdyz jsem sparoval x8r s XJT v D8 rezimu zadna data z smartport nesla, myslis ze to bude u starsiho DJT jinak?
Asi si spletly smartport a sbus...

No ja neviem, ale načo potom píšu že v režime D8 smartport funguje. Ja ten prijímač (X6R alebo X8R) aj tak kúpim, v budúcnosti ho využijem len my išlo o vario a staré sa my už nechce kupovať, keď pôjdem do Taranisu.
Ale A2 ide? (U senzor)
FrSky Tandem X20
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

T9XR, OpenTX a převodník USB

#483 Příspěvek od JASSoft »

Zima je za dveřmi a tak jsem chtěl oprášit simulátory. Původně jsem je provozoval s 9xr s orig ER9, kde je přímo volba pro připojení k simu přes USB - to mi normálně pracovalo. Přešel jsem ale na OpenTX (nyní verze 2.0.12) a nejsem schopen propojení aktivovat - protože zde žádné volby "sim" nejsou zkoušel jsen aktivovat "trenéra" ale úspěch se stejně nedostavil. Poradí někdo jak propojení zprovoznit? Děkuji.

Odpovím si sám - V "Nastavení modelu" je nutné "protokol" přesunout na "PPMsim" - přece jenom se vyplácí, občas se podívat do manuálu!!
malé zvíře

#484 Příspěvek od malé zvíře »

Ahoj,
dlouho mi vrtalo hlavou proč má 9XR v šachtě konektor na připojení antény když neexistuje žádný modul který by jej dokázal využít a protože mi vyloženě vadila anténka DJT modulu překážející na zadní straně modulu, tak jsem se rozhodl jednat :)
Na eBayi jsem koupil kabel UF.L - MCX (cca 120Kč včetně pošty), z DJT modulu jsem vykuchal vnitřnosti, odpojil anténu, připojil kablík, ten jsem připojil do rádia, celé jsem to strčil do šachty v rádiu a nakonec jsem to celé elegantně "zabednil" záslepkou kterou jsem si vymodeloval a vytiskl na 3D tiskárně. Vše se zdá plně funkční; létám (bourám) pouze kolem hlavy, takže případné snížení dosahu (jestli vůbec) zatím neřeším...
Výsledek v příloze. Omluvte prosím sníženou kvalitu - focenou mobilem za špatného světla.
Přílohy
IMG_20141107_221333.jpg
Last one alive, lock the door!
Ticcino

#485 Příspěvek od Ticcino »

Vypadá to dost profi. Dobrá práce.
malé zvíře

#486 Příspěvek od malé zvíře »

Přidám několik trošku lepších fotek. Pokud by někdo měl zájem o stejnou úpravu jako já, může si na stránce http://shpws.me/xGJh záslepku koupit (nejspíš drahé), případně si ze stejného místa stáhnout STL soubor a vyrobit si jej svépomocí.
Přílohy
IMG_20141108_150033.jpg
IMG_20141108_145917.jpg
IMG_20141108_145836.jpg
IMG_20141108_145802.jpg
arkudo

#487 Příspěvek od arkudo »

Jako dobry, ale ze vas bavi takovyhle bastleni u takovyhleho klumpru... takhle se vrtat v necem jako je vysilac... 9XR jsem mel az uz bych to nechtel ani zadarmo...brr
vladinek

#488 Příspěvek od vladinek »

Tak to je věc pohledu. S Graupnerem se můžeš mazlit, s takovoudle věcí si můžeš hrát. Je otázka, co jako modelář preferuješ ...
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
malé zvíře

#489 Příspěvek od malé zvíře »

Je mi jasné že budu za blbce, ale od rána se snažím rozchodit potenciometry; už vážně nevím co zkusit a Google pro jistotu mlčí. Nevíte někdo jak v 9XR s OpenTX nastavit potenciometry PIT.TRIM, HOV.PIT a HOV.THR třeba na kanály 6 - 8? Jaký zdroj použít,...
Díky, T.
kozlik327

#490 Příspěvek od kozlik327 »

Nic na tom není,je to stejné jako u T9X nebo Taranis. Video najdeš na OK.Rimr.
malé zvíře

#491 Příspěvek od malé zvíře »

Tak vyřešeno... :oops: Stačí nastavit
CH6 P1 100
CH7 P2 100
CH8 P3 100

Zajímavé že jsem to už jednou zkoušel a nešlo to... :?
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od juraj.jurej »

Tak je tu dlho očakávaný Tx modul (škoda že bez telemetrie)
Je to vlastne starý Turnigy DSSS v2 s pripojením na vnútornú anténu. (čas ukáže či budú aj iné)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... tion_.html
Přílohy
DSSS.jpg
FrSky Tandem X20
Drondys

#493 Příspěvek od Drondys »

Akorát, že tento modul není kompatibilní s FS/Turnigy přijímači B/V2 jelikož jedou na jiném protokolu AFHDS a tím se nejspíš zařadí obecně do kategorie méně používaných, protože když už někdo bude chtít levné řešení tak použije spíš modul FS-TM002, ke kterému je lepší výběr přijímačů a pokud bude někdo chtít přecházet a vyměňovat stávající přijímače FS/Turnigy B/V2 tak zas přejde spíš na něco lepšího třeba na Frsky.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od juraj.jurej »

Pred vydaním 9XR deklarovali modul DSM2-X tak možno bude aj ten modul a Orange Rx je dobrý výber. Krabičku už majú tak sa hádam pohnú, len nechápem na čo išli do DSSS modulácie (že by Corona)
FrSky Tandem X20
Drondys

#495 Příspěvek od Drondys »

juraj.jurej píše:Pred vydaním 9XR deklarovali modul DSM2-X tak možno bude aj ten modul a Orange Rx je dobrý výber. Krabičku už majú tak sa hádam pohnú, len nechápem na čo išli do DSSS modulácie (že by Corona)

DSSS je jen obecný název a každý výrobce má svoji vlastní verzi protokolu s využitím DSSS, která je obvykle nekompatibilní s jinými. Podle toho popisu je to zřejmě prastará verze protokolu DSSS od Flysky co měla FS/Turnigy 9X v dávné minulosti když začínala ještě ve verzi 1 a docela se to kritizovalo. Takže dle mého názoru je to slepá cesta zpět k horšímu příjmu. S protokolem DSSS od Corony to dle mého názoru kompatibilní nebude. Flysky zřejmě i kvůli horší spolehlivosti přešel na novější verzi protokolu AFHDS založenou na FHSS Flysky specifické variantě a u novějších Flysky RC souprav je nový protokol AFHDS 2 rozšířen i o telemetrii.

Nejsem si jist jsetli kvůli tomu budou dělat další samostatné moduly. Bohužel nelze moc ani očekávat, že by jiný výrobci co již vyrábějí samostatné moduly začali dělat moduly v těchto krabičkách. Namísto toho celkem zbytečného DSSS modulu měli dát do prodeje spíš jen prázdnou krabičku s konektory a ti kdo by chtěli by si do ní mohli přendat ať už střeva z modulu FS-TM002 nebo Frsky, Orange apod.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“