Antenni system na FPV
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Re: Antenni system na FPV
Popřemýšlej a pořádně to vylaď! Hlavně No Stress! Já nespěchám, zatím my stačí pendreky ze setu s brýlemi Fatshark Attitude V2. Dosah je až neskutečnej! (Do 600 metrů bez ztráty kvality signálu!
)
Včera jsem si otestoval jak funguje přenos videa na 5,8GHz v mlze. No nechci používat prezidentský slovník, ale jinak nic moc. Na stejné antény, kde jsem bez problému lítal na 1000m to bylo při náletu do mlžného oparu už ve vzdálenosti cca 450m dost nahraně. Lítání a pohledy opravdu parádní. Po přistání byla coptéra naprosto suchá. Ale videosignál to žralo hustě. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:...Po přistání byla coptéra naprosto suchá...
tak to si ešte nemal skutočnú hmlu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yv6LgDLSJCM[/youtube]
objektív bol po chvíli mokrý, takže orientácia výlučne podľa OSD. signál mi nevypadával, ale je pravda, že ďaleko som radšej v tých podmienkach neletel
Signál mi nevypadával, ale jak začne obraz dost šumět, tak jsem v pozoru. Já lítal z cáru mlhy do dalšího cáru. Takže zajímavé na pohled. Pochopitelně nad polem. Pro tyhle podmínky je ta 5,8GHz opravdu nahraně. Nepoužívám žádné směrovače antén. Jen anténka na brýlích.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ja som práve mal smerovú anténu a zle sa mi orientovalo, či sa nedostávam príliš mimo smer. jasná obloha bola od výšky cca 250m, ale príliš som si ju neužil práve kvôli tej zkondenzovanej hmle na objektíve.
re ST
Stando,taky jsem měl zážitek. A máš pravdu,že tyhle podzimní mlhy kdy je oblačnost od 15 do 150m a nad tím slunce jsou opravdu zážitkové.
Znáš mně ,jak vše kontroluju...a zapoměl jsem. Nechal jsem brýle venku,vychladli. A za chvíli při letu jsem v nich neviděl skoro nic...se mi mrchy orosili zevnitř.
No dostal jsem to dolů a pak už jsme jen kravili 15m od sebe.
Jinak já s penetrací mlhy problém nemám,teda alespoň na vzdálenosti co lítám.
Stando,taky jsem měl zážitek. A máš pravdu,že tyhle podzimní mlhy kdy je oblačnost od 15 do 150m a nad tím slunce jsou opravdu zážitkové.
Znáš mně ,jak vše kontroluju...a zapoměl jsem. Nechal jsem brýle venku,vychladli. A za chvíli při letu jsem v nich neviděl skoro nic...se mi mrchy orosili zevnitř.
No dostal jsem to dolů a pak už jsme jen kravili 15m od sebe.
Jinak já s penetrací mlhy problém nemám,teda alespoň na vzdálenosti co lítám.
ST píše:Signál mi nevypadával, ale jak začne obraz dost šumět, tak jsem v pozoru. Já lítal z cáru mlhy do dalšího cáru. Takže zajímavé na pohled. Pochopitelně nad polem. Pro tyhle podmínky je ta 5,8GHz opravdu nahraně. Nepoužívám žádné směrovače antén. Jen anténka na brýlích.
Jestli máš chuť tak si tady stáhni ...je to zdrojovka z GoPro3 2,26GB
To byl právě test penetrace signálu. Dost ideální počasí,kdy nebyla mlha až na zem a ani zase moc vysoko.
PS...a tvoje Helical na AAT trackeru sledovala Discovery jak pejsek páníčka
http://ulozto.cz/xd6L2JPK/gopr0181-mp4
- graup15_junior
graup15 píše:[quote="ST"]Signál mi nevypadával, ale jak začne obraz dost šumět, tak jsem v pozoru. Já lítal z cáru mlhy do dalšího cáru. Takže zajímavé na pohled. Pochopitelně nad polem. Pro tyhle podmínky je ta 5,8GHz opravdu nahraně. Nepoužívám žádné směrovače antén. Jen anténka na brýlích.
Jestli máš chuť tak si tady stáhni ...je to zdrojovka z GoPro3 2,26GB
To byl právě test penetrace signálu. Dost ideální počasí,kdy nebyla mlha až na zem a ani zase moc vysoko.
PS...a tvoje Helical na AAT trackeru sledovala Discovery jak pejsek páníčka
http://ulozto.cz/xd6L2JPK/gopr0181-mp4[/quote]
Ono taky abychom meli problemy. Vzdyt pouzivame to nej co se da bez armadniho prukazu koupit.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
graup15_junior píše:Ono taky abychom meli problemy. Vzdyt pouzivame to nej co se da bez armadniho prukazu koupit.
Pěkně! Pobavilo
chtel bych poprosit o radu nejakeho systemu, ktery by se mohl pouzivat, jak na letajicim strojecku tak na auticku.. myslel jsem na toto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_PAL.html , ale nevim presne co k tomu jeste dokoupit, aby to fungovalo 
pns píše:chtel bych poprosit o radu nejakeho systemu, ktery by se mohl pouzivat, jak na letajicim strojecku tak na auticku.. myslel jsem na toto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_PAL.html , ale nevim presne co k tomu jeste dokoupit, aby to fungovalo
Pokud máš vysílač na 2,4Ghz,tak né,je to stejná frekvence,jak daleko chceš mít dosah??
mam 2,4... omlouvam se za trivialni dotazy, ale jaky je rozdil mezi tim kdyz leta na letisti 5. lidi s 2,4 a nerusi se a tim kdyz bych mel prenos videa na 2,4 a ovladani auticka ci letadylka take na 2,4, pokud bych zapinal ovladani az po zapnuti videa, meli by si najit volny "kanal" a melo by to funguvat ?
dosah staci do 400-500m, ale chtel bych napr. autickem zajet za roh domu atd. tedy neni vzdy plne primi dohled mezi tx a rx... diky
dosah staci do 400-500m, ale chtel bych napr. autickem zajet za roh domu atd. tedy neni vzdy plne primi dohled mezi tx a rx... diky
pns píše:mam 2,4... omlouvam se za trivialni dotazy, ale jaky je rozdil mezi tim kdyz leta na letisti 5. lidi s 2,4 a nerusi se a tim kdyz bych mel prenos videa na 2,4 a ovladani auticka ci letadylka take na 2,4, pokud bych zapinal ovladani az po zapnuti videa, meli by si najit volny "kanal" a melo by to funguvat ?
Jak to přesně funguje,Ti řekne někdo povolenější,ale pokud chceš jezdit za roh a ještě u země, tak musíš použít nelegální frekvenci 1,2G, to je ale tvá volba.
Seba píše:Jak to přesně funguje,Ti řekne někdo povolenější,ale pokud chceš jezdit za roh a ještě u země, tak musíš použít nelegální frekvenci 1,2G, to je ale tvá volba.
hm. no to asi ne.. jen jsem si myslel ze 2,4 by mela fungovat na prenos videa ze zeme a s prekazkami lepe nez 5,8...