Nové GPS UBLOX
Re: Nové GPS UBLOX
Mimochodem - APM 3.2 umi pouzivat dve GPS pro zlepsenou detekci GPS glitchu (takove to ze GPS najednou ustreli nekam pryc)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
janko.hrasko píše:kua, ta cena z droteku je velmi lakava.. zeby som nahradil lea6h?
Já jsem již podlehl
Takže po několikadenním testování to hodnotím takto. Přesnost je zhruba dvojnásobná a drift polohy poloviční proti běžným modulům. Počet satelitů nikdy neklesne pod 12, průměrně je kolem 18, někdy i 22. Ruské satelity mají dobrou sílu ale jsou náchylnější na rušení z procesoru. Phantomisti budou mít asi problém i když tam dají stínění. Nevím jestli je to způsobeno systémem FDMA (GPS používá CDMA), nebo zatím nemá software tak účinné antijamming technologie jako má pro GPS. V každém případě to chce dát na tykadlo a stínit zespodu.
takže s Dji Naza je kompatibilní a funguje? stačí jen zapojit místo stávající GPS a jede? nebo se i nějak nastavuje 
ananas píše:takže s Dji Naza je kompatibilní a funguje? stačí jen zapojit místo stávající GPS a jede? nebo se i nějak nastavuje
Byla by kdyby to DJI schválně neznemožnili. Oni tam mají přidaný procesor, který to zbytečně přechroustává na DJI protokol. Takže nezbyde než počkat až vám to DJI nabídne "za svoji cenu". Jak jsem četl na zahraničních fórech už na tom pracují.
Možná by stačilo koupit jen ten samotný integráč Ublox a vyměnit ho na plošňáku Naza. Tam je NEO6M a měl by být snad pinově kompatibilní s NEO M8N. Ještě by se musela vyměnit anténa za dvoupásmovou. Vyzkoušejte, ale nevím jak se zachová citlivka Naza když dostane víc jak 15 satelitů. Aby se třeba hrůzou nezablokovala.
Teď jsem to byl prolítnout a zvláštní věc. Přijímal jsem 11 GPS satelitů a 9 ruských. Kolega měl na Walkeře taky 11 GPS. OSD i mobil přes BT mi ukazovaly někdy 20 a někdy 11. Nezjistil jsem žádnou souvislost proč. Vypadá to, že výpočtu polohy se zůčastňovaly všechny, problém je pouze v informování řídící jednotky o počtu satelitů. Na PC to zobrazuje vždy správně, tam jsou GPS označeny jako G a ruské jako R. Budu muset prozkoumat jak je počet satelitů posílán v UBX protokolu.
Tak už jsem na to přišel. Na zemi mám 20 satelitů, odstartuji a po chvíli to skokem spadne na 11, ruské odpadnou. Zaletím za budovu která brání výhledu na jih a přesně za 60 sekund ruské zase naskočí. Vrátím se na volné prostranství a po chvíli opět vypadnou, zaletím za budovu, za minutu naběhnou a tak pořád dokola. Budu muset trochu upravit kód Multiwii. Kdo na to přijde taky vyhrává flašku. 
Tak už jsem na to přišel. Na zemi mám 20 satelitů, odstartuji a po chvíli to skokem spadne na 11, ruské odpadnou. Zaletím za budovu která brání výhledu na jih a přesně za 60 sekund ruské zase naskočí. Vrátím se na volné prostranství a po chvíli opět vypadnou, zaletím za budovu, za minutu naběhnou a tak pořád dokola. Budu muset trochu upravit kód Multiwii. Kdo na to přijde taky vyhrává flašku. 
Sláva, už jsem s tím vydrbal i bez přepsání kódu. Ale vidím, že si tady píšu sám pro sebe a nikoho to nezajímá. Tak vám to za trest neprozradím. 
Jen piš, piš, my jen sosáme moudra
.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Taky tu sosam co jde
jen to prozrad 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Taky taky! 
Tam byl problém s EGNOS. Já jsem ho sice v konfigu zakázal, ale Multiwii to při inicializaci přepsalo. Nevím jestli to dělá i normální MWii, já mám to upravené NAV b7 od EosBandi. Nechtělo se mi moc zasahovat do kódu, tak jsem s tím vydrbal tak, že jsem v GPS zapsal počet kanálů vyhrazených pro SBAS min. 0 a max. 0. Teď už to EGNOS nehledá.
Tam jde o to, že evropský EGNOS vysílá ze tří stacionárních družic upřesňující data pro celou GPS konstelaci, ale pro ruský Glonass ne. Když se zapne SBAS integrity, tak po načtení dat to ruské satelity nemilosrdně vykopne. Životnost těch dat je 60 sekund, proto když jsem zaletěl za budovu a ztratil příjem EGNOS, tak po chvíli ruské naskočili.
Takže v každém případě je potřeba SBAS (WAAS/EGNOS) vypnout. Jak se to dělá v APM nevím, kdyby to nešlo jinak, tak to udělejte jako já tím zakázáním kanálů.
Tam jde o to, že evropský EGNOS vysílá ze tří stacionárních družic upřesňující data pro celou GPS konstelaci, ale pro ruský Glonass ne. Když se zapne SBAS integrity, tak po načtení dat to ruské satelity nemilosrdně vykopne. Životnost těch dat je 60 sekund, proto když jsem zaletěl za budovu a ztratil příjem EGNOS, tak po chvíli ruské naskočili.
Takže v každém případě je potřeba SBAS (WAAS/EGNOS) vypnout. Jak se to dělá v APM nevím, kdyby to nešlo jinak, tak to udělejte jako já tím zakázáním kanálů.
Tak kdo to první vyzkouší s Pixhawkem a pak dá info, jak mu to fungovalo? 
Ak to dorazi v priebehu tyzdna tak snad uz buduci vikend testujem 
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R