Fokker DrI od Guilows
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Fokker DrI od Guilows
Ahoj, stavěl někdo Fokkera Dr.I v rozsypu od Guilows a předělával ho na Rc? Zajímalo by mě, jak mu létal a co musel dělat za úpravy.
Díky Honza
Díky Honza
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fokker DrI od Guilows
Stavebnicu od tejto fy. Som si za tymto ucelom kupil aj ja ale iny model. Taku smejdovu balzu som teda nevidel, aj som to zahodil .
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
jozefbb píše:Stavebnicu od tejto fy. Som si za tymto ucelom kupil aj ja ale iny model. Taku smejdovu balzu som teda nevidel, aj som to zahodil .
Uz jsem nekde cetl,ze jejich balza je nekdy hrozna.
- Buckeye-Blitz
Stavebnici mám, ale zatím jsem se do ní nepustil. Co se týče balzy, tak (alespoň v mé stavebnici) je slušné kvality, díly jsou řezané laserem - taky slušně. Na první pohled je zřejmé, že v rámci odtučňovací kůry bude lepší vynechat rádoby maketové doplňky jako jsou kulomety, příšerná figurka pilota a těžká plastová kola (nahradit něčím lehkým). Myslím, že nebude od věci vybrousit ocasní plochy, které mi přijdou zbytečně tlusté a těžké. Zadej si na Youtube Guillows. Je tam několik videí modelů, které autoři předělali na RC (např. S.E. 5a, který je ze stejné série jako ten Fokker Dr.I.). Uděláš si představu o tom, jak to lítá, jak to dotyční stavěli atd. Myslím, že není problém ten Fokker Dr.I. elektrifikovat a udělat RC model, ale bude to práce.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji za tip.Mrknu na videa a uvidim pro co se rozhodnu.Ja jsem mel od Guilows Me 109 a to jeste nebyli dily vyrezany laserem.Balza celkem naprd,ale nechalo se to postavit.Nejhorsi byli listy,krehky jak blazen.
- Buckeye-Blitz
Na Youtube jsou některé modely v kostře od Guillows "chlupaté" jako kočka (balsa). Stojí také za zhlédnutí, jak někteří modeláři dokáží slušně postavenou kostru modelu zprasit odfláknutým potahem.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Nemám Fokker DR I, ale Edge 540, popis stavebnice je tu: http://www.jkmodel-pt.estranky.cz/clank ... e-540.html . K stavbe som sa ešte stále nedostal, všetok voľný čas (ak nejaký mám
)mi zaberá momentálne Swift. Pri každej konverzii na RC je potrebné množstvo úprav stavebnice, takže človek ani veľa tým, že kúpil stavebnicu nezíska. Faktom ostáva, že nie je problém stiahnuť niekde výkres gumáka, náležite si ho upraviť a postaviť hoci aj RC maketu XXL. Len som sa utvrdil v presvedčení, že ani Guillows nie je žiadny zázrak, aj keď ju nemám v úmysle zatracovať. Mne osobne najviac z celej stavebnice ušetrí čas vylisovaný motorový kryt a kabínka. Nič viac...
T16SZ
Mám od nich Kaydeta PT-17 (už jsem to kdysi psal v jiném vláknu). Já to měl sekané, takže hrůza, pokud je to řezané laserem, bude to určitě lepší. Něco z maketových detailů jsem tam nechal, něco vypustil, kolečka jsem vyměnil za mechová, plastová jsou sice maketová, ale jinak funkčně hrozná. Také jsem vyhodil jejich plastovou překližku a dal tam normální březovou (nevím, jestli něco takového je v Dr.I). Horší ale může být konečné seřízení modelu. U Kaydeta na plánku nic nebylo a všechno vycházelo jen a jen ze vzájemného ustavení dílů. Tak jsem si to upravil podle sebe, udělal si šablony na ustavení křídel a další, aby to vůbec mělo fazónu a nebylo to pokroucené. Mám tam kompletní ovládání, tedy S, V, K a M. Křidélka jsou dělená pro samostatná serva. Létání je trošku o život, jak je to malé, tak je to celkem živé a obratné, pořád to musíš mít pod kontrolou. Samozřejmá vlastnost všech dvou a víceplochů, jakmile stáhneš plyn, máš v luftě cihlu, klouzavost nic moc (spíš nic, než moc
), na to pak bacha. Odstartuje to sice z trávy, ale přistání na ní končí vždy "malou havárií", převalením na záda, a samozřejmě se přitom velmi rádo něco ulomí (takže lepidlo s sebou
). Nevím, jak se přesně bude chovat Dr. I, ale dá se předpokládat, že dost podobně, hlavně pak při přistání.
A jak je tam dělaný podvozek? Já jsem měnil jejich tenký drát (necelý 1.5 mm) za dvojku a přiznám, že jsem ho ohýbal asi 3x, než se mi líbil. Na Kaydetu je udělaná na každé noze taková jako smyčka, která má pružit. Kdybych to stavěl podruhé, už bych ji nedělal. Protože dochází k plastické deformaci drátu, nemá už přesně ty vlastnosti, jako rovný a stalo se, že po přistání se noha přesně v té smyčce ohnul dozadu a je těžké jí narovnat, aby člověk neulomil z modelu něco jiného. Jinak mě čeká od Dumase Foker E-III ( http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=70739 ). Dostal jsem ho na Vánoce, tak snad na tyhle Vánoce se k němu dostanu.
A jak je tam dělaný podvozek? Já jsem měnil jejich tenký drát (necelý 1.5 mm) za dvojku a přiznám, že jsem ho ohýbal asi 3x, než se mi líbil. Na Kaydetu je udělaná na každé noze taková jako smyčka, která má pružit. Kdybych to stavěl podruhé, už bych ji nedělal. Protože dochází k plastické deformaci drátu, nemá už přesně ty vlastnosti, jako rovný a stalo se, že po přistání se noha přesně v té smyčce ohnul dozadu a je těžké jí narovnat, aby člověk neulomil z modelu něco jiného. Jinak mě čeká od Dumase Foker E-III ( http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=70739 ). Dostal jsem ho na Vánoce, tak snad na tyhle Vánoce se k němu dostanu.
Hitec Aurora 9X
Koupil jsem od nich B-25 pro syna. Je to vysekávané a příšerné jak co se týká materiálu, tak zpracování
Drahé poučení za tisícovku... Guillows=never more!
Pat
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Ale klidně Guillow for ever, ale jen ten řezaný laserem. Souhlasím, že sekané stavebnice stojí (velmi jemně řečeno) za prd. S podobnými problémy jsem se setkal při stavbě Pipera od SIGu (1:6, také jsem už psal), prostě jak je to sekané, tak to nestojí za nic, na velikosti nezáleží. Pokud jde o kvalitu balsy, je dobré zkontrolovat díly a pak se rozmyslet, co předělat a co použít.
Hitec Aurora 9X
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Je to v prvom rade o balze nie sposobe ci je sekana alebo palena , ja som mal pipera sig sekaneho a bol v pohode , no a ak mam jednotlive diely prerabat ak je vadna balza , tak je to zbytocne kupovat
Tam je problém,že do těch krabic neni vidět. To člověk zjistí až doma po otevření. Z mého Pipera jsem použil dost, ale mnoho dílů mělo prolomené hrany. Žebra nebyla zcela identická, ale šlo to zabrousit. U Kaydeta jsem dělal vsechna žebra nová, ta původní srovnat nešla. Balsa v Piperovi byla slušná, v Kaydetovi to bylo horší, část měla šikmo léta (a v jednom případě dost šikmo) .
Hitec Aurora 9X
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Já měl toho mezka a taky dost šílená balza. Rozhodl jsem se a od Guilows jsem upustil. Objednal jsem si plánek Zlína Z-126 Trenér od Jaroslava Fary. Bude to piplačka, ale zas zlín je nádherný éro a je československý. Doufám, že se mě stavba povede.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji. Chci postavit něco zaslouženýho podle plánu.
Přemýšlel jsem nad plánkem na tohoto Fokkera, ale stavba je dost složitá a model je finančně někde jinde.