Motor AXI 2203/46 má jen tři upevňovací ramínka.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Motor AXI 2203/46 má jen tři upevňovací ramínka.
To je teda výdrž, skoro dva týdny se zabývat takovou chujovinou. Být tebou, tak ještě natočím to video, sestříhám, otitulkuju a doplním hudbou.

Lark píše:To je teda výdrž, skoro dva týdny se zabývat takovou chujovinou. Být tebou, tak ještě natočím to video, sestříhám, otitulkuju a doplním hudbou.![]()
![]()
..máš bod!!
T16SZ
-
Zápotocký88
Lark píše:To je teda výdrž, skoro dva týdny se zabývat takovou chujovinou. Být tebou, tak ještě natočím to video, sestříhám, otitulkuju a doplním hudbou.![]()
![]()
Tak na téhle úrovni diskutovat neumím. Myslím, že je tu technická diskuse o upevnění motorů, o zpevňování modelů z EPP. Věcně do té diskuse nepřispíváte, ale cítíte se asi povolaný dělat soudy nad tím, co je a co není „chujovina“. Z jistého úhlu pohledu by se to dalo říct o čemkoliv. Běžný modelář bude mít problém s uchycením motoru se třemi ramínky po 90st. na dodávané uchycení ve stavebnicích modelů, tak se tu probírá, jak se to dá eliminovat a nebo vyřešit jinak a vy to nazvete „chujovina“. Tak proč to tolik lidí zajímá, tolik lidí si to čte?
Nic proti věcné diskusi nemám, ale není ti divné, že s tím máš problém prakticky jen ty? Spousta lidí už ti dala nespočet druhů řešení tvého problému i informace, že když je to stavebnice, neznamená to že je v ní vše v pořádku (myslím to motorové lože z 1mm překližky). Ta překližka se ohýbá už při křivém pohledu, ale ty pořád dokola řešíš, že je motor špatně vyrobený, i když ta 3 ramínka nikomu nevadí. Nehledě na to, že pokud mermomocí trváš na 4 packách, není žádný problém, ten kříž udělat podle svých představ (třeba i víc odlehčený), což jsem ti psal už na začátku téhle debaty. Když uděláš přepážku ze silnějšího, lepšího a míň pružného materiálu (sklotextit, uhlík...), můžeš jí klidně hodně odlehčit a pořád bude podstatně pevnější, než ta 1 překližka. Tak se nediv, že jsem se neudržel, když už to řešíš dva týdny, aniž by si dal na rady ostatních, nebo vyzkoušel jiná řešení. Promiň, ale už je to trochu úsměvné, když trávíš spoustu času tím, aby si dokázal, že to je chyba motoru. Za tu dobu jsi už moh vyzkoušet několik jiných řešení.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
nebo vydělat na motor se čtyřma pacičkamaLark píše: Za tu dobu jsi už moh vyzkoušet několik jiných řešení.
OK2WY
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
Podle výzkumu vědců je poměr plochy křídel čmeláka vůči hmotnosti jeho těla takový, že by čmelák neměl létat. On o tom ale neví, výzkum nečetl, a proto si létá............
Odšrouboval bych tu "prostřední" pacičku a při zátěži bude pohyb motoru jen axiální.
Co na to Coriolis, to se jen tak nezměří.
jyrry.webnode.cz
-
Zápotocký88
Pane Lark,
vytýkáte mi, že řeším 3 ramínka na motoru čtrnáct dní a že už jsem dostal dost návrhů, jak to vyřešit. Nepíšu to kvůli sobě, ale pro ostatní, kteří by si koupili ten motor jen se třemi ramínky a chtěli by ho namontovat do stavebnic letadel z EPP na motorové lože z 1mm překližky nebo 0,8mm sklolaminátu (pokud vím, většina vyráběných 80cm deskových 3D letadel). Už jsem psal, že jsem ale ten problém vyřešil přivázáním motoru nití v místě chybějícího ramínka a přilepením. Čili nepotřebuju poradit, jak to mám vyřešit, ale chci se o své zkušenosti podělit s druhými. Z diskuse vyplynula i další řešení a všem, kteří je popsali, za sebe i za ostatní modeláře děkuji.
Zesilování motorové přepážky a pak její odlehčování, její výroba ze speciálních materiálů, jak radíte, to všechno by šlo, ale znamená to vyzkoušet a není to, jak se domnívám, pro běžné modeláře, kteří chtějí koupit motor, našroubovat ho na letadlo ze stavebnice a mít hotovo. Nelze ale udělat, jak píšete: „…pokud mermomocí trváš na 4 packách, není žádný problém ten kříž udělat podle svých představ“. Nejde to proto, že kříž je tzv. integrovaný, je součástí konstrukce motoru, není jako samostatný díl přišroubovaný k motoru. Takže tato jediná vaše rada je mimo.
vytýkáte mi, že řeším 3 ramínka na motoru čtrnáct dní a že už jsem dostal dost návrhů, jak to vyřešit. Nepíšu to kvůli sobě, ale pro ostatní, kteří by si koupili ten motor jen se třemi ramínky a chtěli by ho namontovat do stavebnic letadel z EPP na motorové lože z 1mm překližky nebo 0,8mm sklolaminátu (pokud vím, většina vyráběných 80cm deskových 3D letadel). Už jsem psal, že jsem ale ten problém vyřešil přivázáním motoru nití v místě chybějícího ramínka a přilepením. Čili nepotřebuju poradit, jak to mám vyřešit, ale chci se o své zkušenosti podělit s druhými. Z diskuse vyplynula i další řešení a všem, kteří je popsali, za sebe i za ostatní modeláře děkuji.
Zesilování motorové přepážky a pak její odlehčování, její výroba ze speciálních materiálů, jak radíte, to všechno by šlo, ale znamená to vyzkoušet a není to, jak se domnívám, pro běžné modeláře, kteří chtějí koupit motor, našroubovat ho na letadlo ze stavebnice a mít hotovo. Nelze ale udělat, jak píšete: „…pokud mermomocí trváš na 4 packách, není žádný problém ten kříž udělat podle svých představ“. Nejde to proto, že kříž je tzv. integrovaný, je součástí konstrukce motoru, není jako samostatný díl přišroubovaný k motoru. Takže tato jediná vaše rada je mimo.
-
Zápotocký88
jyrry píše:Odšrouboval bych tu "prostřední" pacičku a při zátěži bude pohyb motoru jen axiální.
Jo, taky jsem už nad tím přemýšlel, že dvouramínkový motor s ramínky proti sobě je snad lepší nápad než ten se třemi po 90st. Jenže není ta síla mezi motorem a letadlem nějak vychýlená při dynamických obratech?
No pan Coriolis se asi na nás dívá shůry s úsměvem.
to Zápotocký88: Nechápu proč mi vykáš, když si tady všichni tykáme, bez ohledu na věk. Ale je to tvá volba. Ten kříž je přilepený, nebo jak je přidělaný? Dost pochybuju že je zadní čelo s křížem z jednoho kusu a že drží jen na lepidle. Ale dostal jsi i jiné návrhy. Jesli chceš dál plnit vlákno "pro ostatní", klidně v tom pokračuj. Já už se k tomu dál nebudu vyjadřovat.
Přeju hodně trpělivosti a ať ti to dobře lítá.
Přeju hodně trpělivosti a ať ti to dobře lítá.
- JosefSvejk
Na první straně máš fotku, na které je vidět, že je to jeden kus s motorem.
ufon13 píše:Podle výzkumu vědců je poměr plochy křídel čmeláka vůči hmotnosti jeho těla takový, že by čmelák neměl létat. On o tom ale neví, výzkum nečetl, a proto si létá............
Tak toto není pravda. Čmelák už dávno létá v souladu s poznatky aerodynamiky...
Švejku máš pravdu. Taky jsem to psal jako otázku, takže dík za vysvětlení. 
-
Zápotocký88
To Lark:
Tykání nebo vykání, na tom nesejde. Důležitý je obsah sdělení.
---------------
Hledám nový motor se 4 ramínky
a chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s motorem Hacker řady A10..L, S, který bych chtěl použít pro nový 3D EPP váhy 160g s dvoučlánkem a vrtulí 8x4 (nebo s jinou vrtulí).
Tykání nebo vykání, na tom nesejde. Důležitý je obsah sdělení.
---------------
Hledám nový motor se 4 ramínky
Zápotocký88 píše:... chtěl jsem se zeptat, jestli ...
Asi bych být tebou založil úplně nové vlákno... Tady ten dotaz asi zapadne...
jyrry.webnode.cz