DJI - F300 Phantom 2 Vision
- gardenroute
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Ty Moveria nemají moc dobrou odezvu pro FPV použití (viz diskuze např. na PP). Pořád vidím jako lepší řešení uzavřený systém (typu F.S. Dominator, Z. Cinemizer apod.) a spottera vedle sebe, může podržet třeba i pivo (samozřejmě nealko!)...
Myslím, že s tím může být problém proti slunci, prudkému světlu celkově, je zajímavé, že tomu DJI dává takovou marketingovou podporu.
Myslím, že s tím může být problém proti slunci, prudkému světlu celkově, je zajímavé, že tomu DJI dává takovou marketingovou podporu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
klony baterií pro P2 a P2Vision
k vidění a testy budou na PPPPPP. Kdo je mimopražský a neví kde zaparkovat - více v Pokecu, ať tady z toho neděláme guláš.
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=67752&p=1154375#p1154375
k vidění a testy budou na PPPPPP. Kdo je mimopražský a neví kde zaparkovat - více v Pokecu, ať tady z toho neděláme guláš.
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=67752&p=1154375#p1154375
Novinka od Walkery - řekl bych přímá a vážná konkurence pro P2V+a nejen pro něj.
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=136&t=68642
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=136&t=68642
-
karlostraktor
nenaskočí motory Phantom Vision 2
ahoj
mám Phantom Vision 2,používám ho asi týden a zatím vše ok.včera začal být trochu nestabilní a a nedržel se na místě,tak jse mprovedl kalibraci přes PC a teď mi se mi nespustí motory.Provedl jsem kalibraci horizontální,ta je vždy ok a u vertikální mi blikáčervená,zelená,žlutá LED a motory nejdou spustit.
mám Phantom Vision 2,používám ho asi týden a zatím vše ok.včera začal být trochu nestabilní a a nedržel se na místě,tak jse mprovedl kalibraci přes PC a teď mi se mi nespustí motory.Provedl jsem kalibraci horizontální,ta je vždy ok a u vertikální mi blikáčervená,zelená,žlutá LED a motory nejdou spustit.
-
Václav Procházka
Re: nenaskočí motory Phantom Vision 2
Tak zkus pokročilejší kalibraci přes PC + a následně kalibraci kompasu udělat ještě jednou. Také se mi jednou stalo, že to neproběhlo korektně.
Hoši pořídil jsem na visiona gimbal z USA. Zatím jsem neměl čas otestovat podrobněji, tak pouze fotky z instalace.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Vyměnil jsem i podvozek za podvozek P2V+
EDIT: Ukázkové video. Vypadá to jako, že jello nemá, ale video trpí drobnými otřesy. Kdyby měl někdo tip s čím hýbat tak si nechám poradit. Antivibrační silentbloky jsou tam teď mnohem tužší než originály, tak jestli se nepřenáší vibrace z ptáka. Nebo je to nastavením gimbalu a mám buď nízké gainy nebo vysoké. Jó nastavování gimbalu je alchymie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2BxTVpG83w4[/youtube]
To samé stabilizované v googlu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o9AWfKH1Dto[/youtube]
EDIT: Ukázkové video. Vypadá to jako, že jello nemá, ale video trpí drobnými otřesy. Kdyby měl někdo tip s čím hýbat tak si nechám poradit. Antivibrační silentbloky jsou tam teď mnohem tužší než originály, tak jestli se nepřenáší vibrace z ptáka. Nebo je to nastavením gimbalu a mám buď nízké gainy nebo vysoké. Jó nastavování gimbalu je alchymie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2BxTVpG83w4[/youtube]
To samé stabilizované v googlu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o9AWfKH1Dto[/youtube]
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Ahoj kamarádi,
už asi dva týdny se zajímám o nákup Phantoma 2 s gimbalem Zenmuse H3-3D + GoPro...
První problém nastal, když jsem se tady na fóru dočetl, že musím přikoupit AVL58, abych s ním prý hned první den nemrsknul o zem.
Nejzásadnější je to, že do toho nechci nasypat hodně peněz, tak mě napadlo:
Na eBay se dá pořídit občas celkem levně P2V - předpokládám, že má obdobu toho AVL58 nebo ne?
Proto mě napadlo koupit Phantom 2 Vison oddělat z něho kameru a místo ní dát právě gimbal Zenmuse H3-3D + GoPro 3+
Prosím, je vůbec toto možné a bude mi fungovat gimbal a přenos obrazu dolů do phonu?
Díky.
už asi dva týdny se zajímám o nákup Phantoma 2 s gimbalem Zenmuse H3-3D + GoPro...
První problém nastal, když jsem se tady na fóru dočetl, že musím přikoupit AVL58, abych s ním prý hned první den nemrsknul o zem.
Nejzásadnější je to, že do toho nechci nasypat hodně peněz, tak mě napadlo:
Na eBay se dá pořídit občas celkem levně P2V - předpokládám, že má obdobu toho AVL58 nebo ne?
Proto mě napadlo koupit Phantom 2 Vison oddělat z něho kameru a místo ní dát právě gimbal Zenmuse H3-3D + GoPro 3+
Prosím, je vůbec toto možné a bude mi fungovat gimbal a přenos obrazu dolů do phonu?
Díky.
- JosefSvejk
Vafankulo píše:.. jsem se tady na fóru dočetl, že musím přikoupit AVL58, abych s ním prý hned první den nemrsknul o zem.
Kde konkrétně ses toto dočetl?
Hned na začátku fóra... - výpadky a pocukávání.
Prvně, když jsem četl instrukce DJI, tak mě napadlo, že potřebuje vydělat a proto má "své řešení".
Nebo kdo používáte GoPro s jeho wifinou?
Prvně, když jsem četl instrukce DJI, tak mě napadlo, že potřebuje vydělat a proto má "své řešení".
Nebo kdo používáte GoPro s jeho wifinou?
- gardenroute
Na Tve otázky se snad ani neda odpovědět, je to jeden velky gulas. Evidentne o tom vis uplne houby (nic ve zlem), takze by jsi si mel poradne prostudovat o co se vlastne jedna, nez tady zacnes pokladat tyto podivne otázky. Vlakna P1, P2, Vision je zcela jina koncepce a ma rovněž vlastní vlakno, jsou to obracene frekvence, orientace na jineho zákazníka. AVL58 je normalni FPV vysilac, jako spousta jinych, zadne WiFi v GoPro nepoužívat.Vafankulo píše:...už asi dva týdny se zajímám o nákup Phantoma 2 s gimbalem Zenmuse H3-3D + GoPro...První problém nastal, když jsem se tady na fóru dočetl, že musím přikoupit AVL58, abych s ním prý hned první den nemrsknul o zem....Nejzásadnější je to, že do toho nechci nasypat hodně peněz, tak mě napadlo...Na eBay se dá pořídit občas celkem levně P2V - předpokládám, že má obdobu toho AVL58 nebo ne?...Proto mě napadlo koupit Phantom 2 Vison oddělat z něho kameru a místo ní dát právě gimbal Zenmuse H3-3D + GoPro 3+...Prosím, je vůbec toto možné a bude mi fungovat gimbal a přenos obrazu dolů do phonu?...
Guláš... podivné otázky.. Možná o to vím málo, ale nemyslím si. že bych podal špatnou otázku. Možná mi poradí někdo chápavější, nicméně děkuji za odpověď.
- gardenroute
Já bych Ti rád poradil lépe, ale ty plaveš v zásadních věcech, a mj. motáš Phantom 2 a Phantom Vision, jsou to zásadně jiné koncepce, s jinou technikou kolem videa a s jiným zákaznickým fokusem....Vafankulo píše:Guláš... podivné otázky.. Možná o to vím málo, ale nemyslím si. že bych podal špatnou otázku. Možná mi poradí někdo chápavější, nicméně děkuji za odpověď.
Dobrá, chápu. To jsem chtěl vědět.
Jen mě zajímalo jestli je možné místo kamery co má Phantom Vision dát gimbal.
Frekvence aj. to tedy nedovoluje.
Díky
Jen mě zajímalo jestli je možné místo kamery co má Phantom Vision dát gimbal.
Frekvence aj. to tedy nedovoluje.
Díky
- JosefSvejk
Jen základ: vision má na rozdíl od klasických fantomů ovládání (vysílačku resp. rc soupravu) na kmitočtu 5,8 GHz a videopřenos 2,4 GHz. Ty "klasické" fantomy to mají naopak - ovládání 2,4 a video 5,8. Nemůže v podstatě pracovat ovládání a videopřenos se stejným pásmem na jednom stroji.
Přenos videa na 2,4 je technologie WiFi (možnost přenosu do různých tabletů, telefonů..), 5,8 je analogový videpřenos, např. výše zmíněný AVL58.
Přenos videa na 2,4 je technologie WiFi (možnost přenosu do různých tabletů, telefonů..), 5,8 je analogový videpřenos, např. výše zmíněný AVL58.