jio píše:Nemáš se proč bát a už vůbec to není o hádání se.![]()
Já jsem jen popsal poslední pozorování kdy jsem model vytáhl motorem nahoru a pak jsem ho tam držel 15 minut popsaným způsobem kdy to vypadalo jako bych pouštěl draka. Problém je v tom, že to je malý a lehký model a tam to může fungovat trošku jinak než u větších.
to je ale v tomto ročním období v čechách opravdu zázrak a asi je to opravdu zpusobeno enormním letním nočním ochalazením, páč jinak to bývá výrazné opravdu pouze na jaře, kdy je ještě zem studená a do toho zasvítí sluníčko.
nic méně páč nelétám termiku soutežně mimo občasné saranda soutěže VDC , větroně mám nastaveného na standartní odtokovku--pak v letovém režimu na termickou pevnou odtokovku --tak nějak pro běžné létání a minimální opadání a další režim právě na podivné náhodné termické podmínky, kdy si mohu odtokovku podle potřeby v letu upravovat součastně s kompenzací výškovky--.tady jde ale spíš opravdu o pouhou zábavu v řízení--stání na místě a stoupání, nikoli o co nejefektivnější nastoupání co největší výšky.
v českých podmínkách jsou dobré termické podmínky na jistotu opravdu pouze na jaře, ted se letos zadařilo i v létě, páč bylo opravdu přechodně extrémně hnusně a zima.