Výběr nového auta
Re: Výběr nového auta
Ak budes mat nejake zaujimave skusenosti postrehy nazory, tak sa podel
Nech to jazdi
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Zdravím, dneska jsem se díval v obchodě na ECX Ruckus Monster Truck 4WD 1:10 http://www.rcking.eu/cs/monster-truck/7 ... 21290.html , a netušil jsem jak je to obrovské. Spíš mi připadá že se to blíží měřítku 1:8 než desetině. Chci se zeptat, dá se tento model brát jako rovnocenný soupeř Traxxasu Stampede 4wd se stejnosměrem? Pořád uvažuju zda je lepší si připlatit cca 1500Kč za Traxxas Stampede, nebo jestli nešlápnu vedle když pořídím toto vůči stampíkovi větší ECX? 
Myslím že rovnocenný je. Spíš bych si už připlatil za verzi se střídákem (pokud nějaká je, nevím nezjišťoval jsem to) Pokud ti záleží na ceně tak bych možná šel do toho ECX. Myslím že je to otázka vkusu, ani z jedním neuděláš chybu. Traxxas toho vydrží opravdu dost a hlavně je tam obrovská možnost tuningu ale dražší je protože má reklamu a je populární. ECX je taky kvalitní, ale osobní zkušenost nemám.
Za mně Ruckus.
Větší je mnohdy lepší.
Za mně Ruckus.
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
palo-1 píše:Zdravím, dneska jsem se díval v obchodě na ECX Ruckus Monster Truck 4WD 1:10 a netušil jsem jak je to obrovské. Spíš mi připadá že se to blíží měřítku 1:8 než desetině. Chci se zeptat, dá se tento model brát jako rovnocenný soupeř Traxxasu Stampede 4wd se stejnosměrem?
Jak se to vezme. Z hlediska rychlosti úplně ne, protože u ECX máš v balení šestičlánek a Traxxas sedmičlánek. Při použití stejných baterek v obou modelech už ten rozdíl nebude moc velký. Ohledně bytelnosti a odolnosti se není čeho bát, navíc máš v ECX oproti Traxxasu v balení rychlou nabíječku a rádio Spektrum.
Na druhou stranu má Stampede zase vyšší světlou výšku než Ruckus - což je někdy výhoda a někdy nevýhoda. Záleží kde a jak jezdíš.
Na astramodel.cz uvádí, že by měla být součástí balení NiMH baterie Dynamite Speedpack 8.4V 2400 mAh, takže taky sedmičlánek. Jezdit chci převážně na zahradě, nebo pokud se poštěstí tak někde na dráze, takže menší světlá výška by neměla nijak vadit:-) Jinak verze se stříďákem ve 4wd zatím asi neexistuje.
palo-1 píše:Na astramodel.cz uvádí, že by měla být součástí balení NiMH baterie Dynamite Speedpack 8.4V 2400 mAh, takže taky sedmičlánek.
Máš pravdu, popletl jsem to. Šestičlkánek je jen u zadokolky.
Hmm, verze se střídákem není? To je škoda. Protože plechovku za nedlouho asi stejně vyměniš
tak doufám že je to na větší výkon dělaný 
Verze se stříďákem právě není
Až mi odejde plechovka, tak bych tam stříďák určitě chtěl strčit. Takže taky nevím jestli by to takový nárust výkonu sneslo... Ruckus 2wd se se stříďákem dělá, tak by snad neměl být problém předělat i 4wd 
2WD na 4x4 nepředěláš
(teda možná by to šlo ale bude to stát jak nový model a byla by to strašná piplačka). Já myslím že to střídák zvládne. Z 2s nebude myslím problém. Podle mně za nějaký čas vydají verzi i se střídákem 
Já myslel předělat stejnosměr na stříďák:-)
Urcite kup rovnou se stridakem a pohon na kola... uvidis ze to bude lepsi 
Aha, tak ze stejnosměru na brushless opravdu není těžké předělat
Vyplatí se ale hned střídák. Jinak z tím pohonem, 2wd nebo 4wd, to každý má jiný názor. Nedávno tady byla na toto téma dosti bouřlivá konverzace 
Jsem už pevně rozhodnut pro 4wd - lepší průchodnost terénem, pro začátečníka lepší ovladatelnost - to jsou pro mně rozhodující faktory. Bohužel do cenové relace 8500kč žádné 4wd se stříďákem není 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288palo-1 píše:Bohužel do cenové relace 8500kč žádné 4wd se stříďákem není
+
http://emotors.cz/nabijeni/9486-imax-b6 ... droje.html
+
http://emotors.cz/baterie/831-turnigy-5 ... 10098.html
A seš na ceně toho ECX. Akorát s tím rozdílem, že máš brushless pohon, použitelnou nabíječku pro LiPol a aku LiPol.
http://www.lrp.cc/en/products/coming-so ... k/details/
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Stiwo píše: 2wd nebo 4wd, to každý má jiný názor. Nedávno tady byla na toto téma dosti bouřlivá konverzace
vobec nechcem tuto konverzaciu zacinat znovu
1/10 2wd 56s
1/10 4wd 48s
1/8 4wd 47s
podotknem uz len, ze kym s 2wd to chcelo tak 20 pokusov a zacinali sme na case okolo 1:07, rychlo sa zlepsili na minutu ale pod 56uz nezatlacili, s 4wd 1/10 bolo prve kolo za 50s, tretie merane za 48 a tam sme to nechali tak, bez chyb realne tak za 45 a potom uz len dril a idealna stopa
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e