Protos 500 pokračování

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jeeff
Kontaktovat uživatele:

Re: Protos 500 pokračování

#676 Příspěvek od jeeff »

Podlozka ti odtieni vibracie na vbar, ak to chvenie nie je sposobene vbarom tak nie je dovod aby to podlozka riesila. Ako to ale vidim, tak moc spekulujes, ja by som to isiel zavisiet / polietat a vyskusat ako sa to sprava. Ja som mal volakedy take vibracie, ze sa mi kompletne chvela stojka chvostu tak 1 cm hore dole a lietal som ;-)
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
Bozha

#677 Příspěvek od Bozha »

No dobře, jestli serva cukají i se sundanou cyklikou a necukají se sundaným řemenem, tak snad už mě napadá jedině ten řemen - není někde roztřepený nebo ohlodaný?

Obecně mi to přijde trochu divné, aby takové malé vibrace způsobovaly cukání serv sem a tam. Kloním se k názoru jít do vzduchu, tam se ukáže. Serva budou zatížená a jednotka bude mít možnost reagovat podle pohybu heli, což při stání na stole nemá...
pheek
Kontaktovat uživatele:

#678 Příspěvek od pheek »

Bozha píše:No dobře, jestli serva cukají i se sundanou cyklikou a necukají se sundaným řemenem, tak snad už mě napadá jedině ten řemen - není někde roztřepený nebo ohlodaný?

Obecně mi to přijde trochu divné, aby takové malé vibrace způsobovaly cukání serv sem a tam. Kloním se k názoru jít do vzduchu, tam se ukáže. Serva budou zatížená a jednotka bude mít možnost reagovat podle pohybu heli, což při stání na stole nemá...

Řemen je nový :) jen pár letů, žádný pád. Kontroloval jsem každý zub a je opravdu jako nový. Když jsem lítal s tím že mi ujížděla cyklika na stranu, tak se mi stávalo že mi při invertu a nebo lopingu šla heli na stranu, proto řeším to cukání serv a mírný náklon na jednu stranu :(
Opravdu bych už na to kašlal, ale tohle mě trápí. Proto to řeším.
Od motoru určitě nějaké vibrace jsou, ale tolik aby to rozhodilo vbar asi ne.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od jeeff »

Ak ti nic nevadi len utekanie na stranu tak urcite sprav vbar trim let ako som ti pisal.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
pheek
Kontaktovat uživatele:

#680 Příspěvek od pheek »

jeeff píše:Ak ti nic nevadi len utekanie na stranu tak urcite sprav vbar trim let ako som ti pisal.

Hele, zasloužil by si metál, vypadá to že je po problému, serva sice cukají, ale cyklika se už nenaklání. Vynuloval jsem toto nastavení, byla tam nějaká hodnota v kanálu Ail., což je náklon cykliky na stranu. Ještě to pořádně na zemi otestuji a dám echo, ale zatím to vypadá dobře :)
DaveLister

#681 Příspěvek od DaveLister »

Zkus ten vbar vyndat, dát ho mimo heli (třeba do ruky) a heli roztočit. Pokud to bude škubat dál, bude to nejspíš statika, potenciometry v servech atd., ale určitě ne vibrace. Pokud to bude OK, nejspíš to jsou vibrace.

Jinak vibrace v analyzátoru na 300-400 bez listů mi přijde jako relativně dost, takže bych hledal zdroj odkud to jde (vrtulka?), i kdyby to tím nebylo, ničemu neublížíš když to odstraníš.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
DaveLister

#682 Příspěvek od DaveLister »

Zkus ten vbar vyndat, dát ho mimo heli (třeba do ruky) a heli roztočit. Pokud to bude škubat dál, bude to nejspíš statika, potenciometry v servech atd., ale určitě ne vibrace. Pokud to bude OK, nejspíš to jsou vibrace.

Jinak vibrace v analyzátoru na 300-400 bez listů mi přijde jako relativně dost, takže bych hledal zdroj odkud to jde (vrtulka?), i kdyby to tím nebylo, ničemu neublížíš když to odstraníš.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
pheek
Kontaktovat uživatele:

#683 Příspěvek od pheek »

Takže ani Autotrim nepomohl :( už vážně nevím co s tím dělat. Zkusím tedy ještě vyměnit hlavní ozubené kolo a uvidíme. Ale to až příští týden. Pokud bude počasí, tak to otestuji venku. Díky moc všem za rady a pomoc.
Ticcino

#684 Příspěvek od Ticcino »

Zas jen názor začátečníka - můj. Ten náklon cykliky je imo normální reakcí stabilizace, pokud je heli na zemi.
S 3gx mi to dělá to samé a na stejnou stranu. Ve vzduchu to nedělá.
A v principu úplně stejně se mi chová koptéra pokud mám nenulový I-člen PI regulace.
Ve vzduchu koptéra ok.

Pusť to do luftu a uvidíš. Pokud máš strach, dej kříž. Pokud kříž nemáš, stav se, půjčím. Mám kříž jak kráva.
pheek
Kontaktovat uživatele:

#685 Příspěvek od pheek »

Ticcino píše:Zas jen názor začátečníka - můj. Ten náklon cykliky je imo normální reakcí stabilizace, pokud je heli na zemi.
S 3gx mi to dělá to samé a na stejnou stranu. Ve vzduchu to nedělá.
A v principu úplně stejně se mi chová koptéra pokud mám nenulový I-člen PI regulace.
Ve vzduchu koptéra ok.

Pusť to do luftu a uvidíš. Pokud máš strach, dej kříž. Pokud kříž nemáš, stav se, půjčím. Mám kříž jak kráva.

Díky za rady a info, zase takový začátečník nejsem, už mám za sebou něco nalítáno a napadáno :-D Pořád jsem se snažil zjistit proč se mi při přetočení do invertu heli nakloní. Tak jsem hledal a cukání serv a naklánění cykliky jsem bral jako něco, co je špatně.
Ticcino

#686 Příspěvek od Ticcino »

Já vím. Moje informace ber jako myšlenku. Ne jako radu nebo dogma. Jsem sice technicky vzdělán, s letadly a koptérou létám už pár let, ale s vrťasem umím jen obletět kolem sebe.
Píšu proto, že občas i zkušeným uteče něco, co je jasné. Nebo je třeba můj, byť na první pohled hloupý, nápad přivede k řešení.
shake13

#687 Příspěvek od shake13 »

Z mojej skusenosti mam este jeden tip. Mozes mat niekde vadny konektor trebars na serve, na koncovke od napajania, pripadne na satelitoch. Ten sposobuje iskrenie, ktore ma za nasledok tebou popisovane problemy. Moze to byt ale aj takzvany uklepany drat - teda nejakym sposobom poskodeny. V klude - teda bez vibracii od heli sa nic nedeje ale akonahle su pritomne vibracie - tie su vzdy, tak vtedy sa problem objavi a samozrejme ze serva ho interpretuju. Da sa zistit tak, ze budes postune odpajat po jednom serve atd. Az na to prides. Pripadne pri motore v klude skusis poklepat po konektoroch, kabloch atd. Serva ti v pripade najdenia problemu skubanim daju znat, ze si nasiel.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#688 Příspěvek od ZeXx86 »

Serva toto na heli delat nesmi, jinak brzy odejdou potenciometry.
pheek: tvuj problem je s velkou pravdepodobnosti zpusoben vibracemi, menit podlozku neni reseni i kdyby to pomohlo.
Reseni je dostat heli do takoveho stavu, aby to fungovalo spravne s jakoukoli oboustrankou.
Tipuji to na problem u vrtulky. Zkus sundat celou vrtulku, nechat jen hridel a znova roztocit.

Jinak vsechny novsi verze protose jsou vodive a pokud se slozi spravne, se statikou by nemel byt zadny problem (vcetne plastove verze). Musi byt vodivy konec trubky az k motoru.
Spirit System
pheek
Kontaktovat uživatele:

#689 Příspěvek od pheek »

ZeXx86 píše:Serva toto na heli delat nesmi, jinak brzy odejdou potenciometry.
pheek: tvuj problem je s velkou pravdepodobnosti zpusoben vibracemi, menit podlozku neni reseni i kdyby to pomohlo.
Reseni je dostat heli do takoveho stavu, aby to fungovalo spravne s jakoukoli oboustrankou.
Tipuji to na problem u vrtulky. Zkus sundat celou vrtulku, nechat jen hridel a znova roztocit.

Jinak vsechny novsi verze protose jsou vodive a pokud se slozi spravne, se statikou by nemel byt zadny problem (vcetne plastove verze). Musi byt vodivy konec trubky az k motoru.

Zkusím sundat tedy vše co se dá abych omezil vibrace na minimum. Jen se chci zeptat, je správně, když odpojím z VBARu naprosto vše a nechám tam jen zapojený regulátor a baterku, že mi drží vibrace kolem cca 14? S vrtulníkem nic nehne, ani morot! Serva jsou odpojená. Neměla by tam být nula? A nebo je to tak citlivé, že to bere i nějaké potenciální vibrace ze země až k vbaru?
Naprosto shodně to dělá VBAR i KBAR.
Může to prosím někdo vyzkoušet jak to má? Když zapne jen vrtulník na baterku a připojí vbar k počítači?
Naposledy upravil(a) pheek dne sob 04.10.2014 12:09, celkem upraveno 1 x.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od ZeXx86 »

pheek: jsou to nepresnosti a sum ze senzoru, proto to ukazuje neco co tam ve skutecnosti neni. Toto neni treba resit.
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“