Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
Na statiku stačí natáhnout drátek od trubky na držák motoru, trubku odizolovat a drátek přichytit pod držák ocasního serva, pokud je statika tak blázní serva, ale i blbne regl a otáčky motoru jsou totálně poblázněné
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu si myslite ze toto dela statika?Pokud ano, tak staci sundat remen a roztocit motor.Statika by nemela byt zadna.Pokud se ale serva budou hejbat dal,tak za to budou moct vibrace.Pletu se?Opravte me kdyz tak.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
pheek píše:Opravdu si myslite ze toto dela statika?Pokud ano, tak staci sundat remen a roztocit motor.Statika by nemela byt zadna.Pokud se ale serva budou hejbat dal,tak za to budou moct vibrace.Pletu se?Opravte me kdyz tak.
Když sundáš řemen tak tam nějaká statika bude, někde jsem to viděl na netu a ještě existuje na statiku sprej.Teprve když to vše uzemnil a prostříkal přestal přístroj ukazovat statiku https://www.youtube.com/watch?v=O2rrN2OMv1U podívej se tady co dělají serva je tu toho víc já mám trex 500 a uhlíkové bočnice a statika mě kopala do zadního serva a to jsem s tí předtím lítal přes rok a nic se do té doby nedělo
Naposledy upravil(a) beka dne čtv 02.10.2014 22:32, celkem upraveno 2 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
K te statice, jake mas bočnice rámu? O statice se hlavně mluví u bočnic ze sklotextitu. Každopádně jsem heli zvednul a naštěstí se statika projevila kousek nad zemí, tak že jsem ještě stačil sednout, ale pak při zkoušce na zemi fakt lítaly jak šílené.Co se týče bezpádla mám Beasta a toho mám přilepeného na pevno oboustrankou k držáku trubky a ještě stáhnutého k němu páskou
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
So statikou som mal aj ja problem, pisal som o tom nedavno. Mne cukala cela cyklika, pricom ked som mal beasta pod rotorom to bolo OK, po prechode na vbar (k-bar) a jeho umiestneni na domcek zadnej trubky mi cukala cela cyklika. Vyriesil to vodivy domcek zadnej trubky, ktory by ale mal byt standardne v stavebnici, ja som tam ale mal este stary z plastovej stavebnice.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem provedl test měřákem, a řekl bych že vodivý domek mám, domek + motor je vodivý, domek + trubka už není, ani motor + trubka.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U3OlHEwpfJ8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U3OlHEwpfJ8[/youtube]
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Jo a bočnice jsou karbon.
Neviem aku mas trubku, ale cast co sa strka do domceka by mala mat odstranenu farbu, potom by si mal chytat kontakt az niekde na zadnych skrutkach, pripadne si odskrabni trosku farby niekde pri zadnej vrtulke a premeraj tam. Problem so statikou vznika prave v trubke.
Na pokus skus pripadne dat vbar dole pod hlavnu hriadel.
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
jeeff píše:Neviem aku mas trubku, ale cast co sa strka do domceka by mala mat odstranenu farbu, potom by si mal chytat kontakt az niekde na zadnych skrutkach, pripadne si odskrabni trosku farby niekde pri zadnej vrtulke a premeraj tam. Problem so statikou vznika prave v trubke.
Jo jo, blbě jsem měřil, na konci trubky v domku vrtulky jsem trošku škrábnul a trubka je normálně vodivá až k motoru. No zkusím propojit motor a domek trubky v rámu a uvidíme co to udělám, zda pomůže a nebo ne.
Ak mas karbon bocnice tak to musis mat vodive uz od motora a netreba nic prepajat.
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
jeeff píše:Ak mas karbon bocnice tak to musis mat vodive uz od motora a netreba nic prepajat.
To jsem si myslel a měření mi to potvrdilo. Mohl bych tě poprosit, můžeš sundat listy a roztočit to s tím tvým K-BARem a zjistit zda se ti hnou serva tak jako mě a nebo drží a ani se nehnou při pumpování kolektivem?
Mozem doma vyskusat, aktualne mi ale lieta ako vino, takze nepredpokladam ze akokolvek cukaju.
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
jeeff píše:Mozem doma vyskusat, aktualne mi ale lieta ako vino, takze nepredpokladam ze akokolvek cukaju.
Budeš moc hodný jestli mi to večer vyzkoušíš. Díky moc, počkám si na výsledek.
Pro :jeeff:prohlídni si nové LOGO to má uzemnˇovací kabílky už v krabici, já jsem to všechno u myho rexe propojil kabílkami a mám pokoj.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Po jistotu jsem propojil domek trubky a lože motoru a musím říct že žádná změna
serva se třepou neustále a cyklika se naklání na stranu. Už jsem z toho bezradný, nevím kde může být chyba. Jak jste na tom vy s vibracema na VBARu? Co vám ukazuje vstabi?