Protos 500 pokračování
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Protos 500 pokračování
Pořád bojuji s vibracema, rozkmitají se mi serva nahoru dolů. Vyměnil jsem všechny ložiska co v heli jsou za Japonská z Tobexu. Ale vibrace nezmizeli. Na dotek se mi zdálo že vibrace pocházení z přední části heli. Tak jsem sundal motor a světe div se, motor dělá nějakou paseku. Tady je video toho co dělá. Má velkou vůli a něco by jako v něm drhlo. Rozdělal jsem jej, ale ložisko jde docela volně. I to druhé, které jsem zatím nebyl schopný vytáhnout (uvnitř rotoru). Na plášti není uvolněný žádný magnet, alespoň se nezdá. Nic není obroušeno, že by drhlo. Poradí někdo co s tím? Dejte si hlasitost na víc, aby to šlo dobře slyšet.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96XGxsEMq0M[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96XGxsEMq0M[/youtube]
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych měl dotaz, co si myslíte o motoru MSH 26-10, měl by to být Lipotech, je to srovnatelné jako Scropion a nebo horší/lepší?
Vyměnˇložiska jsou v háji i když se točí volně.Nasad´ ložiska na nějaky trn a snaž se vrchní kroužek tlačit tak, jako kdyby jsi zatáčel a zárovenˇz vrchním kroužkem toč,ucítíš jak to chroupe.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Rozeberu jej tedy ještě jednou, a vyměním všechny ložiska co tam jsou, jsou tam celkem tři. Dvě uvnitř, ty budou jednoduchá, ale to v horní části motoru bude docela oříšek. Lepí se ty ložiska nějak a nebo se jen nasunou?
pheek píše:Rozeberu jej tedy ještě jednou, a vyměním všechny ložiska co tam jsou, jsou tam celkem tři. Dvě uvnitř, ty budou jednoduchá, ale to v horní části motoru bude docela oříšek. Lepí se ty ložiska nějak a nebo se jen nasunou?
No já ložiska lepím loctitem 243 na osu a vně jen lehounce potřu.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Chci vyměnit ložiska v motoru, mají dvě verze Japonských ložisek v Tobexu, buď krytá ZZ = plechem nebo 2RS = plastem, jaká mi do motoru doporučíte?
pheek píše:Chci vyměnit ložiska v motoru, mají dvě verze Japonských ložisek v Tobexu, buď krytá ZZ = plechem nebo 2RS = plastem, jaká mi do motoru doporučíte?
Asi ty kryté plechem, ani nevím, že mají kryté plastem.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Já už jedny kryté plastem vzal a to k hlavní hřídeli. Paní mě přesvědčovala že modeláři berou tyto ložiska, je je to lépe kryté, že se tam nedostanou nečistoty, vlhkost, prach. Ale u toho motoru nevím, zda ano a nebo ne.
pheek píše:Já už jedny kryté plastem vzal a to k hlavní hřídeli. Paní mě přesvědčovala že modeláři berou tyto ložiska, je je to lépe kryté, že se tam nedostanou nečistoty, vlhkost, prach. Ale u toho motoru nevím, zda ano a nebo ne.
Já nevím, ale jak vydrží ten plast když bude hřát motor.Mě motor nehřeje.Asi to mají vyzkoušené aby něco ten plast vydržel.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Takže, po konzultaci paní v Tobexu, jsem vzal plast, prý snese to samé co kov, je to testované. Vyměnil jsem tedy i poslední ložiska, včetně pastorku, trnu. Všechny ložiska ve vrtulníku jsou vyměněné. Protos je osazený mniVBARem černá verze http://www.vstabi.info/en/featurematrix. Řemen nový. Je napnutý tak nějak normálně, zkoušel jsem povolit a přitáhnout. Podložka je koupená originál pro VBAR 2mm tloušťka. Celkem pevně Roztočení na 2100 motoru je ještě ok, serva se hnou jen malinko (hnou=poskakují nahoru dolů). Při 2300 je to horší, 2600 občas horší, občas lepší. Občas se cyklika nahne na jednu stranu a občas na druhou. Zkoušel jsem dávat dvě podložky na sebe, malinká změna. I když je podložka 2mm tlustá, tak je dost tuhá. Nakonec jsem vzal kovovou podložku co se dává k Align 3GX, nalepil podložku ve dvou proužkách na jednu stranu, na druhou. Přilepil a tímto jsem dosáhl vůbec nejlepších výsledků. VBAR je přilepený na domku ocasu.
Můžete mi prosím někdo říct jaké používáte vy podložky na Protose? Kde může být ještě problém? Mám doma ještě KBAR, vyzkoušel jsem jej. To samé. Řekl bych že trochu vibrací jde stále od motoru, ale to jsem výměnou ložisek neodstranil.
VBAR naměří pří všech otáčkách cca od 230-400 vibrací (nevím v jakých jednotkách to měří).
Edit: přidávám video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pyei274V3Kw[/youtube]
Můžete mi prosím někdo říct jaké používáte vy podložky na Protose? Kde může být ještě problém? Mám doma ještě KBAR, vyzkoušel jsem jej. To samé. Řekl bych že trochu vibrací jde stále od motoru, ale to jsem výměnou ložisek neodstranil.
VBAR naměří pří všech otáčkách cca od 230-400 vibrací (nevím v jakých jednotkách to měří).
Edit: přidávám video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pyei274V3Kw[/youtube]
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
nemohl by prosím někdo poradit? Jak to funguje vám? Jaké máte naměřené vibrace VBARem? Třepu se vám taky serva když pumpujete kolektivem?
Vubec bych neresil podlozky. Problem ude v heli. Je nutne odstranit vibrace. Podle zvuku z videa mi to prijde nezdrave. Doporucuji projit motor a vsechny loziska, hridele a napnuti remenu.
Spirit System
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Protos 500 pokračování
Vsechny loziska vymenene za japonce z tobexu,vsechny znamena i v motoru.Koupeny novy pastorek,loziska,hridel.Nova hlavni hridel.Rekl bych ze snad naprosto vse co by mohlo zpusobt vibrace.Sundal jsem i kamen a gripy a nechal jen cykliku,porad stejne.
Nekdy se stava, ze i nove loziska mohou byt po nalisovani spatne (i horsi nez byly puvodni). Zvlast u motoru vznika nekolik prilezitosti, kde se da nove lizisko nevedome znicit.
Je na to jednoduchy test - do motoru vlozit hridelku motoru a potocit ji zvlast na kazdem lozisku.
Pokud nekrupou, bude to v poradku. S nasazenym rotorem kde tlumi pohyb magnety loziska prilis dobre otestovat nejdou. Jedine rotor otocit.
Zkus sundat remen z motoru, roztocit ho do letovych otacek a zjistit co se bude dit s cyklikou.
Je na to jednoduchy test - do motoru vlozit hridelku motoru a potocit ji zvlast na kazdem lozisku.
Pokud nekrupou, bude to v poradku. S nasazenym rotorem kde tlumi pohyb magnety loziska prilis dobre otestovat nejdou. Jedine rotor otocit.
Zkus sundat remen z motoru, roztocit ho do letovych otacek a zjistit co se bude dit s cyklikou.
Spirit System
pheek píše:Vsechny loziska vymenene za japonce z tobexu,vsechny znamena i v motoru.Koupeny novy pastorek,loziska,hridel.Nova hlavni hridel.Rekl bych ze snad naprosto vse co by mohlo zpusobt vibrace.Sundal jsem i kamen a gripy a nechal jen cykliku,porad stejne.
A co statická elektřina? natahat kabílky od zadního serva k motoru