Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Zajímavá videa z multicopterů - vaše i z webu

#241 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty to zkrátka pořád nechápeš. Mně je například úplně jedno, že si někde ve vaší dolině lítáš nebezpečně nebo tak, jak je zakázáno. Osobně mě to létání nijak neohrožuje. Ale vadí mi, že ta videa dáváš právě sem a ještě o tom létání píšeš, že je bezpečné, že TY vlastně zákony dodržovat nemusíš, protože jsi svéprávný a máš to pevně v rukou. A na tohle můžeme dojet všichni. Nemysli si, že tyto články čtou jenom fandové RC. U nás se například i samotný prezident vyjádřil pro úplný zákaz rally, protože došlo k větší nehodě s fatálními následky. A "supi" jen čekají, až se něco "pořádného" stane s koptérou (nebo jiným RC letadlem). To, co tady předvádíš je takové to dráždění hada bosou nohou.
Nechci se dočkat doby, kdy si budu muset dělat "řidičák" na svůj model a nebo kdy po mě, na základě zpráv sdělovacích prostředků, budou lidi štěkat, že jsem potencionální vrah jejich dětí.
DominikVF

#242 Příspěvek od DominikVF »

to vlákno je venované videám z multikoptér.. to, že som letel ponad hmlu a vysvetlil , že to bolo z kotliny.. tak si myslím, že to bolo dostatočné vysvetlenie a myslím, že to pochopí aj ten najmenej chápavý... ináč si tak môžem potom lietať na dvore, prípadne doma v izbe... načo potom slúži monitor na prenos obrazu? aby som lietal na 50 metrov?.. keď koptéru nevidieť už v diaľke 300 m ? ... len nečakajte, že Vám tu budú dávať videá, ktoré budú vyšité na mieru pre Vás... a budú spĺňať všetko čo majú spĺňať, v inom prípade to vlákne je tu zbytočné... to je môj názor na to...

a ak chcú ísť po Vás.. tak nepôjdu cez toto fórum ..ale milión videí si môžu pozrieť na youtube kde sa porušuje všetko jedna radosť... či myslíš, že sú ľudia až tak naivný??? ...
JosefSvejk

#243 Příspěvek od JosefSvejk »

DominikVF píše:...načo potom slúži monitor na prenos obrazu? aby som lietal na 50 metrov?.. keď koptéru nevidieť už v diaľke 300 m ? ...

Už jenom k tomuto a víc se vyjadřovat nebudu, je to jako to pověstné házení hrachu :roll: .
Monitor slouží k tomu, abys například mohl přesně nastavit kompozici záběru videokamery, foťáku. Nebo taky k tomu aby sis mohl vychutnat pohled jakoby z místa pilota. Létat ale musíš (pokud nemáš příslušné povolení, jak mi bylo vysvětleno) tak, abys byl schopen řídit stroj bez zprostředkování pohledu pomocí FPV, tedy "na oči".
Gluck

#244 Příspěvek od Gluck »

A tohle uz je i na me silna kava,prijde me to jako hon na carodejnice !!
Musis letat na oči,bych chtel videt s fatsharkama na ocich jak litas na oci
boze muj,takoveto mravokarce mam opravdu rad .Udelal chybu priznal ji a ty
nejchytrejsi s chytrych furt do nej rejes .Pises ze ti je jedno co,jak a kde leta,
No evidentne ne . Hod kamenem kdoz jsi bez viny !!
graup15

#245 Příspěvek od graup15 »

re DominikVF

:-) To video je super..mám podobné,jen o trošku víš..asi o jeden kilometr :-)
Prostě ..pochopil jsi to správně. Tady je slovo koptera,FPV koptera..ekvivalentem obecného ohrožení horší než výbuch Temelína.
Prostě příště napiš..letěl jsem sice na monitor, ale cestou na žebříku v mlze a na na kopci byli kolegové..spoteři :-) ,kteří samozřejmně byli schopni převzít,nebo ukončit let. Hihihi..

Za mne opravdu zajímavé video. Pěkný. Tak ať ti to pořád lítá parádně.
jirka_d

#246 Příspěvek od jirka_d »

Hele Švejku a jak to děláš když se díváš na monitor ohledně kompozice obrazu. Jedno oko míří na koptéru a druhé na monitor? Rád bych tě při tom viděl, jak neporušuješ to, co kážeš.
macil

#247 Příspěvek od macil »

Ja som si kúpil pištoľ, tak nech mi nikto nevraví, že si s ňou nemôžem zastrieľať kde chcem. Inak, ja by som toto vlákno úplne zrušil a na SK by som zákonom a pod prísnym trestom zakázal fotbal v akejkoľvek forme. :mrgreen:
jirka_d

#248 Příspěvek od jirka_d »

s tou pistolí to nebylo dobré přirovnání. Na ní musíš mít povolení a z toho ti vyplývají určitá pravidla a povinnosti. U koptery zatím ne. Čím víc to tady budou diskutující rozmazávat, tím dřív na nás určitě dojde taky. :(
Byl bych pro, aby to admin trochu promázl.
DominikVF

#249 Příspěvek od DominikVF »

graup15 píše:re DominikVF

:-) To video je super..mám podobné,jen o trošku víš..asi o jeden kilometr :-)
Prostě ..pochopil jsi to správně. Tady je slovo koptera,FPV koptera..ekvivalentem obecného ohrožení horší než výbuch Temelína.
Prostě příště napiš..letěl jsem sice na monitor, ale cestou na žebříku v mlze a na na kopci byli kolegové..spoteři :-) ,kteří samozřejmně byli schopni převzít,nebo ukončit let. Hihihi..

Za mne opravdu zajímavé video. Pěkný. Tak ať ti to pořád lítá parádně.

Ďakujem :) Nabudúce dám video ako stojím nad hmlou (na kopci) v ruke držím koptéru a natáčam z ruky záznam... Ešte dostanem zdrba , čo tak vysoko na kopci stojím.. ako si to môžem dovoliť sa tam štverať na ten kopec??? :D Nechcem byť hnusný, ale ozaj som asi jeden z Vás všetkých, ktorý niečo niekedy porušil... a Verím tomu, že aj Pán dotyčný porušil toľko toho len pravda asi sa s tým nechváli... ale mne nešlo o chválenie, že som niečo porušil, ale ... ved som to už vysvetľoval.. AMEN
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Dejfak »

Každej motorkář jednou spadne, je jedno jestli teď nebo za 20let.
Každý spadne. A když to ten druhý sleduje, tak říká, to se mi nemůže stát, já jezdím opatrně. Ono pár coptér už spadlo. Nemá cenu tu někoho poučovat, každej to má stejně na háku. Ale každej jednou spadne. Někdo málo, druhý hodně. A každý jistě zná tu situaci kdy by za vše na světě vrátil čas o 1min. Zatím se nic vážného nestalo, ale jako s tím motorkářem, je to jak vidím, pouze otázkou času.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
DominikVF

#251 Příspěvek od DominikVF »

Mne to už spadlo 3 krát, veď komu nie? ... učím sa ako sa učil každý.. spadlo mi to na lúke a to z dôvodu, ktorý ste mi vysvetlili, že som klesal priamo dole na plný plyn... odvtedy klesám pomaly alebo v špirále prípadne počas letu smerom dopredu... Samozrejme odniesla si to LEN koptéra a žiadny iný človek nebol zranený... Veď mne neide o to aby som ohrozoval niekoho..ale keď tak špekulujete nad tým ako porušujem a sami zmieňujete, že to niekedy samo uletí a neviete kam to dopadne... čo ak lietam si kľudne na lúke mimo dediny a zrazu mi to uletí, naberie smer do dediny na školské ihrisko a tam to spadne medzi ľudí?? Ak by som mal takto rozmýšľať, nelietal by som, nejazdil by som autom ale sedel doma zavretý v izbe aby som sebe neublížil, prípadne niekomu inému.. Lebo neide mi do hlavy ako má niekto svoju pravdu .. alebo mi závidí tie zábery??? že on NIKDY také nebude mať lebo lieta podľa predpisov??? .. pre mňa je to LEN materiálna vec, ktorá aj keď nestála málo.. ale pokiaľ nikomu neublížim tým tak nešpekulujte nad tým ako stále niekoho ohrozujem... ... a ešte, že poučujem sa z chýb, ktoré mojím nedopatrením robím ... len netreba to preháňať s tým ako poučovať ľudí... a tvrdiť, že stíhať budú Vás všetkých na základe mojích videií, ktoré pridávam sem na toto vlákno, za to ako lietam, lebo je to totálna blbosť a úplny výmysel človeka, ktorý to napísal..ako som už zmieňoval existujú X - podkladov, ktoré utvrdzujú lietanie bez predpisov, ktoré sa nenachadzajú na tomto fóre ale na iných internetových stránkach... a sú verejne prístupné každému jednému človeku.. a neporušujem to až v takej miere a neohrozujem tým ľudí tak, ako na iných (nie mojích) spomínaných videách ..

P.S: Viem, že to tu nepatrí takáto debata do tohto vlákna ale ja sa chcem vyjadriť ku všetkému, čo sa bude týkať mňa .. tak nech to ADMIN kľudne vymaže...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Dejfak »

Jak jsem psal, je zbytečné někomu něco vyčítat.
Když koptéra proletí vysokou vzdušnou vlhkostí, která se dostane úplně všude, tedy i do jednotky, regulátorů atd. A ještě letí mimo dohled nad mlhou. Pořád se tu řeší cokdyby.
Jsou tu srovnání s autem atd... Jestli myslíš že je to v pohodě, stejně ti to nikdo nevyvrátí a vždy si to obhájíš.
To už je na každém z nás jak se k tomu postaví.
Video je hezké, teď záleží jestli stálo za ren risk.
Až poletíš někde na FPV a uslyšíš zvuk vrtulníku a nebudeš vědět kde je on a kde ty, tak to třeba pochopíš.
Coptéru bych prohlídli co s ní udělala ta vzdušná vlhkost.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
janko.hrasko

#253 Příspěvek od janko.hrasko »

tak som trosku zariskoval malu mrsku :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=shrMT06awYM[/youtube]
graup15_junior

#254 Příspěvek od graup15_junior »

Pekny video. Skoda jen tech kecu kolem o porusovani zakonu. Ps: dnes jsem taky porusil zakon, jel jsem na vesnici 55 km/h. Nic se ale nestalo :-)
DominikVF

#255 Příspěvek od DominikVF »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q4Sx42LpekQ[/youtube]

ten záber na konci to bolo len tak tak... aby som nevrazil do skaly...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“