Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#376 Příspěvek od semi »

pavlikp píše:já měl na mysli graupner mx-20 Možná by mohla být ta obrazovka u mz24 lepší ja na obrazovku na poli nekoukám,takže bych to asi jako problém neviděl :)
jestli mužeš ješte trošku přiblížit,jak jsi psal o přepínačích,že jsou forovější? Jako,že jsou šitové? tohle už by asi bylo při výběru směrodatné :roll:

Aha, tak to jsem přehlédl. Ty třípolohové přepínače jsou dost měkké v polohách, musím si dávat bacha při přepínání, do které polohy to jde.
Na obrazovku se taky nedívám, ale když chci něco nastavit nebo po přistání se podívat na telemetrii apod. , tak to musím něčím zastínit.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od pavlikp »

MiSe píše:Mám MZ-24 a přijdou mi přepínače stejné jako MX-20 (tu jsem měl předtím) a dost podobné jako u Futaby, nevidím v tom nějaký zásadní rozdíl.
Co se týče přehlednosti nastavování, tak je podle mého názoru MZ-24 jednoznačně intuitivnější než MX-20, úplně jiný level. Navíc má oproti MX-20 hlasitý reproduktor telemetrie. Displej je rozsvícený, když se s ním pracuje (jde nastavit doba prodlevy zhasnutí) a během létání také nemám čas na něj koukat. Jediné, co mě při letu na displeji zajímalo, byl časový údaj letu a u MZ-24 jsem si nastavil údaj o čase automaticky hlásit reproduktorem (nebo jde nastavit na páčku), takže i tahle potřeba odpadla. Vyměnil jsem MX-20 za MZ-24 a ani na chvíli jsem zatím nelitoval.

moc díky za odpověď
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od pavlikp »

pro Semi
Díky za objasnění :wink:
janva9

#379 Příspěvek od janva9 »

Mám MZ-18 od března a jsem s ní spokojený :D . Displej, pokud se zvedne kontrast a případně se vypne podbarvení, je čitelný i na poměrně ostrém slunci. Ale proč koukat na displej, když mi ta paní řekne co potřebuju.
Přepínače jsou u všech HoTT vysílačů náchylnější na ulomení. Chce to jen dávat trochu pozor. Přepínají naprosto spolehlivě.
Zkusil jsem k přijímači GR-16 připojit přez V-kabel současně GPS/Vario senzor a napěťový senzor 2-4S. Načtení senzorů trvalo déle než jednotlivě ale zobrazení i hlášky šly z obou senzorů. (změna tlačítka CHK na NEX trvala déle)
Updatem 1.020 a 1.021 se výrazně zrychlila komunikace mezi vysílačem, přijímačem a senzory při nastavování. Reakce na kliknutí sice není blesková ale má jen malinké zpoždění.
Kanály přímo nakřivkovat nelze ale jde to pomocí křivkového mixu. (Třeba mix kanál 7 do kanál 7) Ale u vysílače s touto cenou bych to ani nečekal.
Ground Penetration Tester
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od pavlikp »

jak často to nabíjíš?
Jsem rekreační letec max 3 docházky na louku týdně max pul hodinky čisteho lítání v jeden den jen mě zajíma jestli to nebude na nabíječi časěji než na louce ale to snad né :)
frontier
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od frontier »

když potřebuji nastavit aretaci plynu (šroubky) musím rozdělat Tx nebo se to dáudělat z venku?
semi
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od semi »

Viz obrázek v manuálu na str.4:

Pro MODE1 (pro MODE2 je to ST3) :

ST1 tension release bolt - rušení vlivu pružiny (vracení do neutrálu) - kryt baterky

kombinace těchto dvou:
ST1 tension adjustment bolt for helicopter type (hladká brzda-tuhost kniplu bez zoubků)
ST1 tension adjustment bolt for airplane type (zoubková brzda-tlak na zoubky)

- gumový grip
DS-14
frontier
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od frontier »

děkuji ti,
já vím, koukám na to v manuálu v češtině (jiný nemám) ale je to strašně namalované a ještě hůř popsané :( ...a jak sundám ten gumový grip? :|
semi
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od semi »

frontier píše:děkuji ti,
já vím, koukám na to v manuálu v češtině (jiný nemám) ale je to strašně namalované a ještě hůř popsané :( ...a jak sundám ten gumový grip? :|

Opatrně podebrat a pomalu vytáhnout z dírek, dá se to potom dobře vrátit aniž by to nějak odstávalo.
Lepší obrázek:
http://www.rcmania.cz/download/file.php?id=33195&mode=view
DS-14
frontier
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od frontier »

díky... tak gumový grip je ještě lepený oboustrankou, ale sundat jde dobře, a nasadit potom taky, dal jsem si ten jemný chod bez zubatky.

Ješte musím upgradovat přijímače, Tx už jsem upgradoval na V1.021 ,trošku jsem měl problém s USB portem (CP210x_VCP) ten z Graupner webu mi do PC nešel nainstalovat, tak jsem musel pro něj sem: http://www.silabs.com :)

jinak z toho softu jsem na mrtvici, všechno se nastavuje jinak než jsem byl zvyklý, no snad si zvyknu :|

....kdyby v tom setu byl nabíječ aspoň 4,2V/1000mA :roll:
semi
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od semi »

frontier píše:jinak z toho softu jsem na mrtvici, všechno se nastavuje jinak než jsem byl zvyklý, no snad si zvyknu :|

....kdyby v tom setu byl nabíječ aspoň 4,2V/1000mA :roll:

Jj, soft, taky jsem si musel zvykat, ale jak už mám nastaveno co potřebuju (i když to není úplně ono), tak už do toho nehrabu, jen ladím výchylky.

Nabíječka už se tu řešila, mám tu 1,5A z Ebay a na ní přehozený +- .
DS-14
frontier
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od frontier »

takové malé nedostatky které mě u MZ-24 trochu trápí :|

1. Import a Export na SD kartu trochu zmatený.
2. Nemožnost smazat modely z SD karty přímo ve vysílači.
3. Po spárování přijímače např. 6K zůstávají ve vysílači všechny kanály pořád přiřazeny 12K
4. Při změně pořadí kanálů výstupů z přijímače se na servomonitoru nic nezmění, kanály jsou přiřazeny pořád stejně.
5. Nastevení Expo nejde pro všechny kanály.
6. Velmi omezené možnosti pro nastavení Gyra (možná lze vyřešit pomocí mixu).

....prostě na firmwaru je ještě co zlepšovat!
Blademan

#388 Příspěvek od Blademan »

Prosím muže mi někdo říct jak se nastavují voice na různé funkce, nejde mi nastavit, aby mi to hlásilo fáze letu, mám nastaveno, ale nic nehlásí(zvuk).

Prosím za shovívavost, nikde jsem nenašel(a už jsem toho pročetl dost)

Děkuji Všem za rady které lze použít
janva9

#389 Příspěvek od janva9 »

Blademan píše:Prosím muže mi někdo říct jak se nastavují voice na různé funkce, nejde mi nastavit, aby mi to hlásilo fáze letu, mám nastaveno, ale nic nehlásí(zvuk).

Tuhle funkci MZ-24 nemá.
Ground Penetration Tester
Blademan

#390 Příspěvek od Blademan »

Lze někde najít seznam všech hlášek?
A umí třeba hlásit polohu flaps?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“