Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Chcem kúpiť náhradu pôvodného 20 A regulátora dodávaného v RC sete k Bete 1400. Vypína sa mi totiž motor (batérie sú 100 %).
Rozhodujem sa medzi týmito:
http://modelhobby.sk/elektropohony/regu ... e-45a-2-3s
http://modelhobby.sk/elektropohony/regu ... e-22a-2-3s
Bude s týmito Beta lietať bez problémov? A váha 38 g pri tej XC-45 nie je moc veľká?
Viem že často dávajú Turnigy 30A, ale rozhodujem sa práve medzi týmito kvôli cene a i časovej dotupnosti.
Rozhodujem sa medzi týmito:
http://modelhobby.sk/elektropohony/regu ... e-45a-2-3s
http://modelhobby.sk/elektropohony/regu ... e-22a-2-3s
Bude s týmito Beta lietať bez problémov? A váha 38 g pri tej XC-45 nie je moc veľká?
Viem že často dávajú Turnigy 30A, ale rozhodujem sa práve medzi týmito kvôli cene a i časovej dotupnosti.
Tento by som si vybral ja: http://www.rc-foto.cz/produkt/regulator ... plush-30a/
Ale keby som bol nútený sa rozhodovať medzi tými dvoma, čo si napísal (predimenzovaný a poddimenzovaný), tak si určite vyberiem ten 45A - dá sa prípadne využiť aj neskôr do niečoho výkonnejšieho.
Tých pár gramov naviac Betu nezabije...
Ale keby som bol nútený sa rozhodovať medzi tými dvoma, čo si napísal (predimenzovaný a poddimenzovaný), tak si určite vyberiem ten 45A - dá sa prípadne využiť aj neskôr do niečoho výkonnejšieho.
Tých pár gramov naviac Betu nezabije...
Já používám tenhle http://www.rc-foto.cz/produkt/regulator ... eries-30a/
z vrtuli 6x4 a to někdy letám furt na motor kvůli gopro.Žádný problem s ním nikdy nebyl
z vrtuli 6x4 a to někdy letám furt na motor kvůli gopro.Žádný problem s ním nikdy nebyl
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
Chlapi, co to do té Bety cpete? 20A regl stačí. Problém s vypínáním je zřejmě kvůli teplotě a špatnému chlazení uvnitř.
Silnější regl je větší a tolik se nehřeje. Těch pár gramů navíc u Bety nehraje roli. Je jen na vás jakou cestou se vydáte.
Beta je začátečnický model. Pokud vám už nestačí, kupte něco pokročilého, kde ten výkon využijete.
35A 3S mi žere EPP akrobat na plný knedlík ve vertikále. Rozpětí jako Beta.
Silnější regl je větší a tolik se nehřeje. Těch pár gramů navíc u Bety nehraje roli. Je jen na vás jakou cestou se vydáte.
Beta je začátečnický model. Pokud vám už nestačí, kupte něco pokročilého, kde ten výkon využijete.
35A 3S mi žere EPP akrobat na plný knedlík ve vertikále. Rozpětí jako Beta.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Také nechápu na o 45A regl! Mám v Betě/Bixlerovi už třetím rokem origo regl a motor a furt to šlape jak má
vozím na tom kameru a i tak je výkon dostačující 
No vidíš - odkedy som ja vyskúšal použiť výkonnejší motor, tak pôvodný motor a regulátor ostali na poličke. Ten zážitok s rýchlejším motorom bol úplne iný.
Já ti věřím sobi.
Jen říkám svou zkušenost.
Před rokem mi kámoš donesl Betu, že mu to nelítá. Závada byla v rukou. Svou Betu už dávno nemám a ač Beta své výhody má, už bych se nevracel.
Proto zde radím raději přejít na vyšší level.
Jen říkám svou zkušenost.
Před rokem mi kámoš donesl Betu, že mu to nelítá. Závada byla v rukou. Svou Betu už dávno nemám a ač Beta své výhody má, už bych se nevracel.
Proto zde radím raději přejít na vyšší level.
Ahoj,
nevíte, jestli jde vyměnit hřídelka od motoru a kde by ji šlo koupit ?
Má průměr 2,3 mm.
Dík
Má průměr 2,3 mm.
Dík
simonik píše:Ahoj,
Má průměr 2,3 mm.
Dík
Nevím jakou verzi Bety máš, ale já měl tu první verzi a hřídel vyměnit nešla. No, tedy, ona by asi vyměnit šla, ale byla jaksi nestandardní. Konec měla zmenšený na těch, asi jak píšeš 2,3mm a na tom byl naražený hliníkový unašeč.
Než se babrat s výrobou takovéhoto hřídele, šel bych cestou jiného motoru.
Co ale koukám k Pelikánovi, tak to vypadá, že novější verze Bety to mají řešené jinak. Zřejmě nemají unašeč pevně nalisován na hřídel.
Ahoj všem, o víkendu jsem "postavil" (mám RTF set) svoji první betu 1400 - 3. verzi. Jsem v oblasti RC letadel úplný nováček. Stavba proběhla celkem bez problému, ale teď řeším umístění těžiště. V návodu píšou 62 - 68 mm od náběžné hrany křídla. Přijde mi, že je tam na všechny ty věci strašně málo místa, byl by jste tu někdo tak ochotný a nafotil svou Betu (umístění regulátoru, akumulátoru a příjímače ). Já budu používat 1300 mAh. Díky moc
Poslední věc. V návodu píšou něco o pozici antény vysíláče - při ovládání letadla, že má být nějak "zlomená a namířena vpravo, přijde mi nelogické, aby byla anténa v jiné, než kolmé pozici, můžete mi to prosím objasnit ?
RTF Beta 1400
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Já už mám svojí Betu úplně překopanou, ale pamatuji se, že přijímač jsem poprvé dal na bok před přepážku za kterou je servo, použil jsem 1300mAh aku a ještě jsem musel dovažovat kusem železa do předku. Regl jsem tuším měl mezi servama na dně.
Moc díky za rychlou odpověď. Ten přijímač jste lepil nějak napevno , nebo jste ho tam měl volně? Regulátor mám teď taky daný vprostřed, přilepený suchým zipem. Prosil bych někoho, kdo s ní pravidelně létá o foto, abych si udělal představu, přijde mi to fakt stísněný na všechny ty věci, ještě ke všemu, když mají být zajištěny proti pohybu. U třetí verze není v manuálu o dovažování ani slovo. Podle nich stačí asi dodržet správnou pozici baterie a mělo by to být oka.
Ještě se zeptám znovu: slyšel jste někdo někdy o tom, že má bát anténa vysílače (Cadet 4 2,4 Ghz) v jiné než kolmé poloze při létání ?
Ještě se zeptám znovu: slyšel jste někdo někdy o tom, že má bát anténa vysílače (Cadet 4 2,4 Ghz) v jiné než kolmé poloze při létání ?
RTF Beta 1400
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Přijímač jsem přilepil pěnovou oboustrannou lepící páskou. Poskládej do čumáku vše jak má být a uvidíš, že těžiště ti nevyjde 
Tak to jsou dobrý vyhlídky
dovažovat se mi to ani moc nechce, z too, že nebude těžiště OK nám největší strach. Co se týče té antény, slyšel jsi o tom ? Nebo jsem jen špatně pochopil ten jejich manuál ?
RTF Beta 1400
-
czpredseda
Doporučuji nic neřešit a jít lítat, i když bude těžiště vpředu, tak to poletí, maximálně to bude houpat, takže když to bude houpat v kluzu, tak tam něco naložíš. Beta na blbý těžiště rozhodně nespadne. Co se týče antény rádia, tak špička by měla mířit na čelo - sklopit nahoru k sobě, ale opět to nemá vliv na vzdálenosti na které lítáš.