Zdravím,
Mám takový poměrně velký problém: potřeboval jsem vyměnit konektory na baterii. No tak jsem tedy přeštípl kabely, připravil si nový konektor a pak jsem si uvědomil, že jsem jí nevybil. Takže mám teď dle mého odhadu tak napůl (nějakou dobu jsem na ní jezdil) nabitou 7.2 NiMh baterii bez konektorů. Jak jí vybít? Kamarád mi poradil zkusit to vybít žárovkou. Jak to udělat, aniž bych se já nebo někdo jiný zranil?
Vybíjení baterie
Re: Vybíjení baterie
Ahoj - vítej mezi maniaky. Proč ji budeš vybíjet před letováním novýho konektoru? Radek
ICQ 638556901
A proč se musí vybít? Podle mě je to jedno, jestli pájím konektor na nabitou nebo vybitou baterii...
edit: tak jsem třetí...
edit: tak jsem třetí...
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Jéžiš vy tady jste ale rychlí (y) ! Heleďte, já se v těchhle praktických věcech nevyznám, jsem spíš přes počítače. Takže to, že v tom je elektrika nevadí? Nedostanu z toho ránu? Nezabije mě to? 
Pokud spojíš (stačí jen škrtnout) plus a mínus, tak ránu dostaneš.Na to musíš dát pozor. Když budeš letovat na jeden vodič, druhý měj zaizolovaný.
Pavel Bartoš
Tady počti: google_search.php?cx=partner-pub-2581144759434193%3A7975555438&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=pajeni+konektoru&sa=Hledat
A nejen tady.
A nejen tady.
Pavel Bartoš
ExZoT píše:Jéžiš vy tady jste ale rychlí (y) ! Heleďte, já se v těchhle praktických věcech nevyznám, jsem spíš přes počítače. Takže to, že v tom je elektrika nevadí? Nedostanu z toho ránu? Nezabije mě to?
"elektrika" bude v baterce pořád.
Pokud bys jí zcela vybil, tak už ti nový konektor bude v podstatě k ničemu, protože už bys jí zřejmě nikdy nenabil.
Jak psal tady kolega, dej si jen pozor, aby sis neškrtl koncema drátů o sebe. Zaizolování jednoho konce je dobrý nápad.
Ty sám bys ránu IMO nedostal. Na to je tam příliš nízké napětí.
Pokud jsi masér, tak si zkus ty dráty olíznout. Ale když ti zčerná jazyk, tak si nestěžuj