Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
a super jsou balza/lamino vrtulkove listy od Duzi 
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
- Screwball671
Tak jsem zase objevil ameriku, po nekonečnám laborování s vrtulkou (neklidná jakoby nepravidelný zaškuby) mi včera kamarád ukostřil hřídelku vrtulky přes ložisko, trubku s motorovým ložem jsem propojenou už měl, no a ocas drží jak víno. Statika je kurva, myslel jsem, že stačí ukostřit jen trubku. Mám verzi s plastovým rámem.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás pánové. Chtěl bych se zeptat, jak máte udělaný držák na tail servu. Drželi jste se manuálu a nebo máte ball obráceně? Já stáhl manuál pro karbon verzi a zjistil jsem že jsem to měl naopak. Tak jsem to našrouboval správně. Má to někdo dle návodu a nebo z nějakých jiných praktických důvodů to tak dávat nemám?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Screwball671: novsi kity (cca od roku 2009) maji vsechny ukostreni uz integrovano.
Ocasni trubka by mela mit vodive casti z kazde strany a cely ram ma komplet vodit. Takze s timto odpada veskere ukostreni (pokud se slozi spravne).
Pokud tomu tak neni, jedna se o starsi kit.
Mam take plastovou verzi, resp. 4. protose a kazda verze mela v sobe nejake upgrady oproti predchozi. Takze stare dily/kity nebrat.
Mel jsem i uhlikove, ale mam radeji plastoveho. Je o par gramu lehci.
Po pocatecnich problemech s prehrivanim ho mam velmi rad
Vykonu ma za 3 heli.
Ocasni trubka by mela mit vodive casti z kazde strany a cely ram ma komplet vodit. Takze s timto odpada veskere ukostreni (pokud se slozi spravne).
Mam take plastovou verzi, resp. 4. protose a kazda verze mela v sobe nejake upgrady oproti predchozi. Takze stare dily/kity nebrat.
Po pocatecnich problemech s prehrivanim ho mam velmi rad
Spirit System
- Screwball671
ZeXx86 píše:Screwball671: novsi kity (cca od roku 2009) maji vsechny ukostreni uz integrovano.
Po pocatecnich problemech s prehrivanim ho mam velmi radVykonu ma za 3 heli.
Já jsem to kupoval jako krabici ze které by bylo možno sestavit Protose tak tři. takže nevím jaké to jsou verze, pravděpodobně směs, plastový rám mi docela vyhovuje, nemám proti němu nic. Spíše mě žere ten motor (setovej MSH), topí jako sviňa, nejde na něm udržet ruka, ale tady to popisujou i ostatní jako normální jev. Jak jsi vyřešil to přehřívání?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Motor opravdu hodne zere, ale vykonnejsi jsem do protose zatim nenasel (ani MVVS).
Teplota na motoru ani nevadi (ma vzdy kolem 80°C), spis me vadilo, kdyz mi v zime pod nulou vypinal regulator na prehrati
Vyresil to 3x3cm 7g vetrak primo na regulatoru. Ted za to mohu tahat hodne, sice po letu vetsinou regulator pipa prehrati, ale nespadlo to zatim ani v lete
Zvlastni je, ze s kazdym protosem to bylo jinak a ten posledni se prehriva nejvice, o to vice ma toho vykonu.
Vahove je to reseni nejlepsi, protoze 80A verze YGE vazi vice a jine regulatory jsou vsechny mnohem tezsi. Takze tam mam 60A YGE ze setu a funguje to.
Teplota na motoru ani nevadi (ma vzdy kolem 80°C), spis me vadilo, kdyz mi v zime pod nulou vypinal regulator na prehrati
Vyresil to 3x3cm 7g vetrak primo na regulatoru. Ted za to mohu tahat hodne, sice po letu vetsinou regulator pipa prehrati, ale nespadlo to zatim ani v lete
Vahove je to reseni nejlepsi, protoze 80A verze YGE vazi vice a jine regulatory jsou vsechny mnohem tezsi. Takze tam mam 60A YGE ze setu a funguje to.
Spirit System
- Screwball671
Heh, zkus produkt firmy Align
, já mám ten jejich 70A regl a musím říct, že je vlažnej jak prdýlka, baterky taky jsou mírně teplý ale na motoru bych mohl smažit vajíčka. Zajímavý je, že v T500 to bylo naopak, motor vlažnej ale baterky a regl hřály docela dost. Překvapil mě i docela funční governor a BEC taky ještě nikdy nespadl. Ten motor co mám je prej původně z Bozzdova Protose, dal jsem mu nový EZO ložiska a odstranil axiální vůli ale stejně topí.
Align jsem mel take, s YGE jsem velmi spokojen kvuli dobremu governoru, nastaveni a hlavne te vaze.
Teplota me vubec nevadi. Motor ma po letu 80°C, regulator na tom bude podobne a baterka 60°C.
Ale prilis to nesetrim, takze se vubec nedivim
Teplota me vubec nevadi. Motor ma po letu 80°C, regulator na tom bude podobne a baterka 60°C.
Ale prilis to nesetrim, takze se vubec nedivim
Spirit System
- Screwball671
Jen pro zajímavost, kolik máš na kolektivu? Já tam mám +/-12st a přijde mi to pocitově celkem málo. Točím zatím 2600.
Mam tam soucasne +-11° a je to extremne agilni. Natocim video, myslim, ze takhle kazdy protos nelita 
Spirit System
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, můžete mi prosím poradit jak mám nastavit V-BAR na Protosovi, abych měl stejné úhly v +- ? Na jednu stranu mám 11° a na druhou 13° . Nastavil jsem všechna táhla servo <-> cyklila a cyklika <-> gripy dle manuálu k Protosovi. Potom jsem nastavoval ve V-BARu kolmost desky ke hřídeli, tak abych měl na listech 0°a deska byla kolmá ke hřídeli. Tady se chci zeptat, vadí něčemu že je vrtulník mírně nakloněný na jednu stranu, nepřesnost ližin a asi i stůl kolmosti moc nepřidá.
Snažím se měřit O°na listech tak že je měřím na všech stranách, vepředu vzadu, potom rotor protočím a zopakuji měření. Byl to velký boj to dostat do 0°. Musel jsem dokonce jedno táhlo pošroubovat, abych dostal 0°
Potom nastavuji +- 12-14° a tam to nejde nijak poštelovat, abych dostal stejný úhel do + i do -.
Poradíte mi někdo?
Snažím se měřit O°na listech tak že je měřím na všech stranách, vepředu vzadu, potom rotor protočím a zopakuji měření. Byl to velký boj to dostat do 0°. Musel jsem dokonce jedno táhlo pošroubovat, abych dostal 0°
Potom nastavuji +- 12-14° a tam to nejde nijak poštelovat, abych dostal stejný úhel do + i do -.
Poradíte mi někdo?
- DaveLister
To je normální, že to vychází takhle špatně. Nastav to koncovýma bodama ve vysílači. Tam kde je větší úhel uber výchylku kolektivu (nebo přidej kde je menší, to je jedno).
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
pheek píše: Pánové, můžete mi prosím poradit jak mám nastavit V-BAR na Protosovi, abych měl stejné úhly v +- ? .......... Potom jsem nastavoval ve V-BARu kolmost desky ke hřídeli, tak abych měl na listech 0° ..........
Hmmm a nepřipadá Ti, že tady něco drhne?
PS: Hodnoty délek táhel v manuálech ber jako čistě oriientační. Běžně je odchylka od manuálu i klidně půl metru
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
To DaveLister: mám DX7 a netuším jak to udělat
To OPR: copak drhne?
Myslel jsem že co je psáno, to je dáno
takže to mají vyměřeno, kde co jak jednoduše nastavit. Ale je mi jasné, že muže být jeden jediný díl špatně, třeba špatně vrtaná díra v grupu pro uchycení táhla od gripu k cyklice a je všechno jinak 
To OPR: copak drhne?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Což o to ..... díra o půl metru jinde ještě není to nejhorší .... spíš mi drhne to že někdo honí ve VStabi 0° na listech skrz soft VStabi .....