SPIN + mega - proc tak dlouho trva, nez se motor rozbehne?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hladas94 »

Abu píše:Ach jo... ona prave ta "sila magnetu" to pomaha pod proudem roztocit a ne ze by "to brzdila" :roll:

Videl jsem tenhle motor v jinejch modelech a roztacel se "ajn cvaj", sam mam o neco vetsi Megu 22/20/3E v Optime a tam se taky neroztaci celou vterinu, ale mnohem rychleji.

Nekdy mi to musis Vzduchoplavce predvest, zda se mi to divny, neni duvod aby se to nejak dlouho roztacelo, s tak malou vrtulkou.... :?

Já jenom z vlastních zkušeností, měl jsem hodně silný magnety v motoru, při rozběhu se motor zacukal, a asi za 1 vteřinu se rozběh. Když jsem do něj při cukání strčil, tak běžel okamžitě.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Abu »

To vypada spis na spatne casovani (predstih). Nebo lepe receno, ne uplne dobre navrzeny magneticky obvod motoru a regl je z toho pri rozbehu trochu zmateny. Vetsi "predstih" na reglu tomu vetsinou pomuze. Stejne tak "stouchnuti do vrtule". Delaly mi to nektery previnuty CDrom motorky. Ale u Megy to podle me timhle nebude.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hladas94 »

to Vzduchoplavec:

A není něco s reglem?
lhotas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lhotas »

ja mam stridak pjs 900 a nakej cinskej regl a rozbiha se to taky tak nak az po vterine a plnyho vykonu to dosahne az treba po vterine a pul... ale nak sem to moc neresil protoze u epp akrobata ve kterym to mam s tim este nebyl jedinej problem. je to takovej nezvyk proti komutatorovymu mororu kterej jede okmazite
Baron von Vszechnozniczil z Karambolů
Abu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Abu »

to Vzduchoplavec:
Vyzkousej to co pise "balamel", misto reglu pripoj k Rx servo a prijimacovy baterky, tak vyloucis nejakou zradu v Tx+Rx... a potom muzes zacit delat pokusy s reglem.
LV
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od LV »

Abu píše:To vypada spis na spatne casovani (predstih). Nebo lepe receno, ne uplne dobre navrzeny magneticky obvod motoru a regl je z toho pri rozbehu trochu zmateny. Vetsi "predstih" na reglu tomu vetsinou pomuze. Stejne tak "stouchnuti do vrtule". Delaly mi to nektery previnuty CDrom motorky. Ale u Megy to podle me timhle nebude.

Je to 6 pól tak časovanie 0 max 5° :!: :!: :!:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

LV píše:Je to 6 pól tak časovanie 0 max 5° :!: :!: :!:

Jasne, uz jsme to se Vzd. probirali vpoledne pres Icq, je to OK, ma nastaveno 0.

Ten vetsi predstih jsem nemyslel na ty Megu, ale na motory co se "pri rozbehu podivne cukaji" jak psal hladas.
LV
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od LV »

Abu píše:
LV píše:Je to 6 pól tak časovanie 0 max 5° :!: :!: :!:

Jasne, uz jsme to se Vzd. probirali vpoledne pres Icq, je to OK, ma nastaveno 0.

Už mlčím Obrázek
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od vitousek »

Vzduchoplavec píše:Myslim, ze se nerozumime - nejde o to, ze se to roztaci dlouho. Jako, ze by to pomalu nabiralo rychlost. Ono se to ani nehne cca vterinu a pak to najednou vyrazi naplno.

Takze to nevypada jako kdyz se rozjizdi vrtulnik, ze se z pomalych otacek dlouho rozjizdi do maxima. Ale proste tam je nejaka prodleva nez se to vubec zacne nejak tocit.

Mám stejný problém se setem Ray 2835/16 ( regulátory do setu jsou od Jeti ). Po přidání z nuly cca 1 - 1,5 s , než se motor začne točit. Pokud se ale ( byť minimálně ) točí , je reakce na plyn okamžitá.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Nakadah »

vitousek> donutil si me sundat Capriola ze steny a zkusit odezvu:
http://www.youtube.com/watch?v=h7ZGEo6HuAE

Rozhodne je to min nez 1s na rozbeh. Krom toho ten inrunner ma tak maly odpor, ze i za pomaleho letu s nim vrtule porad toci. Tak nevim kde je chyba.
Nak
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vitousek »

Nakadah píše:vitousek> donutil si me sundat Capriola ze steny a zkusit odezvu:
http://www.youtube.com/watch?v=h7ZGEo6HuAE

Rozhodne je to min nez 1s na rozbeh. Krom toho ten inrunner ma tak maly odpor, ze i za pomaleho letu s nim vrtule porad toci. Tak nevim kde je chyba.
Nak

Díky , s tím "odporem" motoru musím jen souhlasit - brzda on a vrtule se lehce protáčí :D Ale ten reakční čas mám opravdu cca 1s :cry:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: SPIN + mega - proc tak dlouho trva, nez se motor rozbehn

#27 Příspěvek od m2 »

Vzduchoplavec píše:Nevite, co s tim?

Neviem preco, neviem co s tym. Ale pre info - SPIN 44 mi robi to iste aj s MVVS 3,5/1200 a to je dost iny pocet polov, ine casovanie. Tiez je specificke take zacukanie par krat doprava-dolava a az potom rozbeh. Neviem, ci je to cela sekunda, ale v porovnani s MGM Easy je to nekonecne dlha doba (hlavne pri "go around"). Na druhej strane, ked v MGM stiahnem plyn az po zabratie brzdy a este nedobrzdeny motor znova necham rozbehnut a to urobim dva-tri krat za sebou, regulator to rozhadze a do motora zacne posielat riadny bordel. Jeti sa s tym vysporiada. Zrejme nieco za nieco. Mozem este skusit SPIN 66 a Redliner, ale myslim, ze to je to iste.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
s3030150

#28 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:04, celkem upraveno 3 x.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vzduchoplavec »

semir: Myslis, jako ze mas i pri nejnizsi poloze plynu alspon minimalni otacky? To je ovsem na nic u sklopne vrtule, protoze se ti pak nesklopi.

A normalni mi to nepripada, protoze to a) jine regly nedelaji a b) je to hodne neprakticke, protoze kdyz potrebujes rychle zareagovat pridanim plynu, tak se jeste vterinu nic nedeje a to muze byt osudne.

Asi napisu do Jeti (az overim, ze to je v reglu) a zeptam se jich na to. Koupil jsme totizjeste SPIN 55 a pokud to bude delat taky, tak budu docela otraveny. :?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Nakadah: Koukal jsme na tvoje video a tak bych si predstavoval, ze to ma slapat.

Ale ja dam plnej - sekundu to nedela NIC - a pak se teprve rozjede motor...

Zitra provedu test s tim servem misto motoru.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“