Graupner MX-12 Hott
Re: Graupner MX-12 Hott
Stanou se horší věci 
Re: Nastavení brdících klapek Graupner MX 12 Hott
Marek81 píše:
Tak jsem se k tomu konečně dostal. Bohužel MX 12 má jiné menu než MX16 nebo MX 20. Sice mám manuál, ale je opravdu zmatečný.
Jeětě EDIT:
asi jsem na to přišel. Na klapky směrem dolů, jako brzdy, se musí nastavit 2 mixy. Na jeden to prostě nešlape. Aspoň jsem nepřišel na to jak. Jednomu mixu přiřadím dejme tomu Na displeji následovně:
| S | Ar (kanál 2) | Switch1 | -> |
Druhému mixu nastavím následovně:
| Ar | 6 (kanál 6) | Switch 1 | ->
Tím pádem chodí obě křidélka současně a křidélka fungují jako klapky.
Nepodařilo se mi přijít na to jakým jiným způsobem by to šlo. Kdyby to šlo přes V kabel, prosím o radu jak na to. Tohle je po 18 letech mé nové rádio a jsme z něj opravdu zmatený. Včetně manuálu.
Ahoj, jak píše kolega Lark, Y kabel se nedá dát na křídelka, když chceš pak změnit jako na brzdící klapky, serva jsou tak sestavená, že fungují pouze křídelka.
Edit: Upravil jsem text, z hlavy jsem nevěděl, jak je to ve vysílačce popsaný.
Naposledy upravil(a) Cserv dne úte 29.07.2014 7:50, celkem upraveno 2 x.
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Když si nastavíš model jako 2AIL/1FLAP, žádné další mixy k tomu nepotřebuješ. Jen si nastavíš 3 letové režimy a budeš je přepínat 3pol. přepínačem. Pak si pro každý režim nastavíš potřebné výchylky klapek (např. Normal -100%, Start -30% a Přistání 100%) Ty hodnoty a znaménka záleží na tom, jak máš umístěná serva. Pro každý letový režim si to pak pamatuje trimování jak výškovky, tak i křidélek zvlášť.
Ahoj potřeboval bych poradit s nastavenim mixu klapky výškovka na tomto vysílači díky za rady . Myslim že budu asi potřebovat volny mix nebo ne ?
Máš to v předchozí odpovědi. Když použiješ letové režimy, nepotřebuješ žádné další mixy.
mirec1 píše:... poradit s nastavenim mixu klapky výškovka na tomto vysílači ...
návod strana 114, vpravo dole je popsaný mix (Flap - elevator)
jyrry.webnode.cz
Díky za rady zitra jdu na to 
Stejně bych to napřed udělal za letu tím trimem v jednotlivých letových režimech (v bezpečné výšce) aby si zjistil kolik je potřeba tu výškovku vychýlit. Pak to teprve nastavit do toho mixu.
Zdravím, koupil jsem si napětový modul 2-4S, docela dobrá věc, ale řeším jeden problém, v telemetrii mám nastavený reproduktory na max. a při hlášení slabé baterie v telemetrii, mi to pípá strašně potichu.
Pro mě by bylo nejlepší použít i vibrační motor, než neustále hlídat display. Jsem vysílačku rozebral, aby jsem zjistil co by jsem mohl zapojit. Našel jsem tam konektor MOTOR, nevíte k čemu to je? Pokud na vibrační motor, tak to budu rád a zapojím to jednoduše, pokud na něco jinýho, tak by jsem to mohl nabastlit přes reproduktor. Nebo máte nějaké jiné řešení? Děkuji.
Nevím jak je to u MX-12, ale na MC-20 je menu "Basic settings" a v něm se dají nastavit úrovně hlasitosti od 0 do 10. Já mám nastavené pro Beeps 4 (hlasitost stisku tlačítek) a hlasitost Voice a Vario mám nastavené na ovladač S11, takže hlasitost si můžu regulovat podle potřeby poťákem. Zkus se napřed podívat na jakou hodnotu máš ten Voice nastavený. Ten určuje i hlasitost varovného pípání. Mě to teda pípá při hodnotě 10 docela dost.
presne ako píše Lark, tiež mám MC20Hott a na tej 10 to je už naozaj dosť hlasno, ale ma napadlo, píšeš to vo vlákne MX-12 a tá tuším nemá vstavané repro, takže ak tie repro máš nejako dobalastené tak či nie je aj chyba tam - v zapojení.....no ak sa mýlim, tak ma prosím opravte.
Inak je dobré mať tú hlasitosť v posuvnom/otočnom/poťáku - pokiaľ je ním vysielač vybavený.
Inak je dobré mať tú hlasitosť v posuvnom/otočnom/poťáku - pokiaľ je ním vysielač vybavený.
Zesílit víc už nejde
Chci jít spíš cestou na vibrační motory. Nabastlit dokážu, na internetu je několik návodu, ale na jiné rádio, určo to bude něco podobného. Jen mě docela zajímá, na co je tam uvnitř vysílačky ten konektor "motor"?
Jo s tím reprákem jsem si neuvědomil, že MX-12 má jen výstup na sluchátka. S tím motorem ti moc neporadím, ale jako první bych zkusil zjistit jestli je ten konektor vůbec "živý". Jestli je na něm nějaké napětí, a to i při vyvolání nějakého alarmu.
Ahoj, přemýšlím o této vysílajdě a mám pár otázek, přečetl jsem celé toto téma a rád bych to nějak shrnul:
mám alpu 1500 s Cadetem 4, chci vyměnit vysílačku a v budoucnosti si chci koupit nějakého podobného větroně jen ne už bublinky, Takže 6 kanalů by mělo stačit (plyn,vop,sop,křidélka 2x, klapky Y kabel). Tím mě stále přebývá jeden kanál na telemetrii... !? Ještě jsem tu četl, že když koupím příjímač s více kanaly, tak mě zbyde všech 6 kanalů a navíc zůstane telemetrie ?
Co chi od vysílačky ? Pro začátek jen namíchat sop + křídelka a asi plyn s VOP. Což s timto vysílačem bez problému dokážu? Hrozně se mi libí přenos telemetrie (baterie + gps), ale pro její využití musím přikoupit modul za cca 2600tis ? Nic dalšího ?
Další přijímač do druhého letadla mě vyjde na cca 1700...
Takže vysílačka s rx 3600 + gps 2600 = 6200...nic víc ? Měl jsem limit kolem 5tis a až teď na konci čtení celho vlákna a zjištování dalších info, jsem zjistil, že s GPS už hranici přelezu...
Trochu jsem se začal bát nastavení, když jsem zde pročítal vlákno,ale snad s návodem bez předchozích zkušeností mám šanci ? Vlákno začíná 3 roky starýma příspěvkama, je něco zásadního nového ? Čeština do menu asi neni, telemetrii CZ jsem četl. Návod je stále v CZ s německými obrázky ?
Odkážete mě na něco jiného nebo si mám nechat tuto v úzkém výběru ? Vím, že toto vlákno není o "výběru", ale i tak se ptám na alternativy a nečekám jich moc, když právě píšu do tohoto vlákna, kde ji všichni mají ?
A poslední dotaz:
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... c-souprava
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... ava-v-2011
jaký je mezi nimi rozdíl ? Vidím nabíječku...toť vše ?
mám alpu 1500 s Cadetem 4, chci vyměnit vysílačku a v budoucnosti si chci koupit nějakého podobného větroně jen ne už bublinky, Takže 6 kanalů by mělo stačit (plyn,vop,sop,křidélka 2x, klapky Y kabel). Tím mě stále přebývá jeden kanál na telemetrii... !? Ještě jsem tu četl, že když koupím příjímač s více kanaly, tak mě zbyde všech 6 kanalů a navíc zůstane telemetrie ?
Co chi od vysílačky ? Pro začátek jen namíchat sop + křídelka a asi plyn s VOP. Což s timto vysílačem bez problému dokážu? Hrozně se mi libí přenos telemetrie (baterie + gps), ale pro její využití musím přikoupit modul za cca 2600tis ? Nic dalšího ?
Další přijímač do druhého letadla mě vyjde na cca 1700...
Takže vysílačka s rx 3600 + gps 2600 = 6200...nic víc ? Měl jsem limit kolem 5tis a až teď na konci čtení celho vlákna a zjištování dalších info, jsem zjistil, že s GPS už hranici přelezu...
Trochu jsem se začal bát nastavení, když jsem zde pročítal vlákno,ale snad s návodem bez předchozích zkušeností mám šanci ? Vlákno začíná 3 roky starýma příspěvkama, je něco zásadního nového ? Čeština do menu asi neni, telemetrii CZ jsem četl. Návod je stále v CZ s německými obrázky ?
Odkážete mě na něco jiného nebo si mám nechat tuto v úzkém výběru ? Vím, že toto vlákno není o "výběru", ale i tak se ptám na alternativy a nečekám jich moc, když právě píšu do tohoto vlákna, kde ji všichni mají ?
A poslední dotaz:
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... c-souprava
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... ava-v-2011
jaký je mezi nimi rozdíl ? Vidím nabíječku...toť vše ?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
- kope
- Kontaktovat uživatele:
toty píše:Ahoj, přemýšlím o této vysílajdě a mám pár otázek, přečetl jsem celé toto téma a rád bych to nějak shrnul:
Pokud budeš mít 6-ti kanálový přijímač, tak tam je telemetrie "posílaná" přes port 5.kanálu. Jen musíš v rádiu nastavit, že nechceš aby 5. kanál byl "servo" ale aby byl "senzor". Je to v menu Telemetry, ale přesně teď nevím, nemám rádio u sebe (takhle je to tedy u MX-20, ale předpokládám, že u MX-12 to bude stejné.) U přijímačů 8 a více kanálů už má telemetrie vlastní port a "nesežere" ti žádný kanál.
toty píše:Co chi od vysílačky ? Pro začátek jen namíchat sop + křídelka a asi plyn s VOP. Což s timto vysílačem bez problému dokážu? Hrozně se mi libí přenos telemetrie (baterie + gps), ale pro její využití musím přikoupit modul za cca 2600tis ? Nic dalšího ?
Jak je to s mixy u MX-12 nevím, ale čekal bych, že to co píšeš by měla umět, to je základ. Pro přenos telemetrie nemusíš kupovat žádný modul (pokud tedy nemyslíš GPS modul). Napětí přijímačové baterie hlásí přímo přijímač, pro napětí pohonné slouží tohle (vybereš podle servisního konektoru na baterce):
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ul-2-4S-XH
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ul-2-4S-EH
Moduly se řadí přes Y-kabel - takže pokud máš 2 moduly, do telemetrického portu píchneš Y kabel a k němu připojíš moduly-nepotřebuješ tedy žádnou "ústřednu".
[/quote]
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...