Letadlo po betě

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké letadlo po Beta 1400.

#46 Příspěvek od jindraj »

2952 píše:Přesně tak...FNCuba...je to už letadlo, co se musí trochu řídit a nauč se s ním létat tak, jak chceš ty-tedy né styl "střelená svině"... Je potřeba, se naučit létat rovně!...Zatáčky v horizontu, okuhy, přesně přistávat...a občas nějaký přemet či výkrut pro radost...Nebylo by tohle ono? :-)

tak tak mě se tahle multiplexí potvora fakt moc líbí - kdykoliv jí vidím, tak mi to přijde jako perfektní kombinace toho, když někdo chce letadlo, co se chová jako letadlo (starty, přistání, let na klapkách, ...), vypadá +- jako letadlo a přitom si toho nechá ještě stále dost líbit (přeci jen je rozdíl odnášet domů rozsyp konstrukčního letadla nebo kápnout vteřiňák a létat dál po nějaké ještě drobné chybce co u odrostlého začátečníka a ostatně i zkušenějšího může nastat), je skladný, snadno převozný a jako bonus jde namotorovat tak, že když chce člověk blbnout zaletí s tím i celkem zajímavé věci. Pro mě je brzdící faktor jen to, že použitelnou přistávací plochu pro něj mám jen v Praze. Ale až ji objevím i na chalupě, .... Opravdu hezká hračka na blbnutí v dobrém slova smyslu - pokud chce někdo létat s něčím sofistikovanějším než s Betou a chce aby to vypadalo tvarově jako letadlo tohoto typu tak za mě lepší než jakákoliv konstrukce a moc hezky letící - konstrukci bych volil jen pokud má touhu stavět větší než létat a blbnout :)
MarthiR

#47 Příspěvek od MarthiR »

Proto sem psal že za použiti :-)
Nicméně na rovinu je lepší i tak mít každé servo zvlášt na kanále pro lepší doladení ;-)
Klidně by mohl koupit i Ultimate od Va model který je nezaludný a díky dvou křídlum hodny ale opět je tu problém že ani na fun mu střeva z bety nepomohou :!:f Cadeta by ale použit mohl tam sou jen 3 serva

Edit: já sem před dvěma lety zde doytal od pána z brna již zmíněného Ultimata který býl po drsné havarve (celí čumák i z přepáškou k modelu vůbec nebil)
Tenhle rok sem do něj dal za 1500 elektroniku a model hodně přemotoroval a start z metru, přistát se dá do ruky ve visu. Jenže to je tak hodné že mě nebaví a za cenu elektroniky ho dál předám když by byl zajem
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Kuba93
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Kuba93 »

Dobře tak dejme tomu že bych šel do bublinek a koupil Funcub co bych tam potřeboval za regulator a motor ? tušim že z Bety nestačí

a ještě jsem našel tohle rozpětí to má jako Funcub a cena skoro stejná http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=55080
co vy na to ? :wink:
MarthiR

#49 Příspěvek od MarthiR »

Tušíš správně
Zaleží jak moc tochceš mít omotorované za sebe motor 36/35 (čina) reg 40 A a bohatě stačí 6x hxt 900 nebo hs 81, baterku 3č. 2200 mAh ale viděl sem používat i 4č
Jo a vrtule 11/5.5 APC na 3č.
Naposledy upravil(a) MarthiR dne stř 30.07.2014 18:20, celkem upraveno 2 x.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od celadnik »

esc: minimálne 40A
motor: napr. Emax 2815/06 1280kV (ten mám ja)
vrtula. 10x5 APC
baterka. 2200mAh 3S aspoň
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kope »

Já jsem jednu dobu pod dojmem recenze v RCM nebo RCRevue uvažoval o tomhle:
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... va-cervena

resp o tomhle:
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... ioneer-arf

což by mělo být stejné letadlo, ale ve variantě bez rádia.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
2952

#52 Příspěvek od 2952 »

Ber FUNCUB..na piper J3 se vykašli...jednou s tím praštíš o zem a vymalováno...už ti to kluci psali :-)
Ticcino

#53 Příspěvek od Ticcino »

FunCub má ještě jednu výhodu. Pokud ho nezprasíš špatnou malbou nebo vyloženě nerozflákáš, tak až budeš přecházet na vyšší model, tak ho ještě dobře prodáš.
Já ho prodal po dvou letech (jako rokách) za cca 80% toho, co jsem do něj dal.
opisk

#54 Příspěvek od opisk »

ja som siel do pioneera po bete.. dodnes nedam na neho dopustit, odpusti vela chyb, myslim ze je lepsi ako funcub... skoda toho cumaku, ten moc toho nevydrzi.... mam tam 1400kv motor a lieta to naozaj uzasne...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
VTjr

#55 Příspěvek od VTjr »

Já bych doporučil Fox1800 se kterým se naučíš základní akrobacii a zvládáni modelu kolem všech 3 os. A pak klidně pak můžeš přesedlat i na nějaký 3D akrobat. Piper J3 samozřejmě nevylučuji, ale to je jen pohodové létání. Nevím jak dlouho by tě to vydrželo bavit s ním létat.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od celadnik »

FOx 1800 mám aj ja, jedneho nového (ešte neletel) a mal som aj staršieho (s tým som lietal dosť). Bol to môj oblúbený model. Lietal super. Lietal rýchlo, keď som tam dal dualsky motor výkonnejší, tak stúpanie 60° žiadny problém. A vedel aj bezmotorovo letieť (keď mal dobrú rýchlosť). Lietal som ho na 3300mAh 3S baterku, 40 min/baterka v pohode. BOla pasia pozerať ako lietal. Tento model môžem odporučiť aj ja.
opisk

#57 Příspěvek od opisk »

tiez mam foxa 1800, nieje to ay takz jednoduchz model... po bete skor toho pioneera a potom foxa si mzslim...
fox je svina, bez rychlosti pada... tiez som tam dal novy motor a lietam na 1300 3 clanok, viac sa mi zda zbytocne koli vahe... kridla zohyba pekne... :)
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
VTjr

#58 Příspěvek od VTjr »

Ak sa chceš posunúť v pilotskom majstrovstve, tak skutočne najlepšie prejsťna foxa aj za cenu, že ho spočiatku párkrát zapichneš. A sviňa to určite nie je, to len Tvoje ruky :mrgreen: Bez urážky.
S pionierom sa naučíš maximálne tak štartovať a pristávať na dráhe. Ale pilotsky nič.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jindraj »

VTjr píše:Ak sa chceš posunúť v pilotskom majstrovstve, tak skutočne najlepšie prejsťna foxa aj za cenu, že ho spočiatku párkrát zapichneš. A sviňa to určite nie je, to len Tvoje ruky :mrgreen: Bez urážky.
S pionierom sa naučíš maximálne tak štartovať a pristávať na dráhe. Ale pilotsky nič.

tak ti nevím ... jednak podle zadání měl zálusk na cosi "cubovitého" a nejspíše ho to táhlo k "hornoplochoidům", což v začátcích není na závadu a také úplně nesouhlasím s tím, že by ho třeba ten FunCub nemohl pilotně posunout. osobně si myslím, že mohl a limity toho letadla jsou daleko za tím co nejspíš teď s betou zvládl podle toho co píše - ale jak se říká obrázek vydá za tisíc slov ... nejsou to má videa, ale jen tak namátkou k tomu, co s tím jde dělat

například, než se naučí toto

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wDpGrqa81GY[/youtube] .... jéééje to má práce a zábavy

nebo toto by ho také mohlo na chvíli zabavit ... přistávat a startovat to umí leckde :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L0JyuTQZ0WQ[/youtube]

no a tohle s foxem asi také nezkusí :) - srandy kopec
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nn13gwt9NdE[/youtube]
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od celadnik »

opisk píše:fox je svina, bez rychlosti pada... tiez som tam dal novy motor a lietam na 1300 3 clanok, viac sa mi zda zbytocne koli vahe... kridla zohyba pekne... :)

Nesúhlasím. Určite nieje sviňa. 1800-vka ani 2300. Obidva mám. S oboma sa pristáva v pohode a niesú problémy lietaním.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“