Amper píše:Tvoje argumenty ze jsi nikoho neohrozil je velmi, velmi jednoduche vyvratit :
- kdo ti zaruci ze pod tu vez neprijde maminka s kocarkem kde bude dite kteremu spadnes na hlavu ?
- kdo ti zaruci ze pri poruse neprerusis drat zabezpeceni nad trati pres kterou letis a neohrozis tak bezpecnost provozu. Nemluvim o situaci ze se rozmaznes o ten vlak.
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne Sokol z Lini (ktery lita okolo Plzne casto a nizko do a z nemocnic, napr. vcera/predevcirem me letel nad domkem a rozhodne nebyl vejs nez bych mohl letet s copterem kdybych si chtel FPV zalitat)
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne cerny Albatros OK-JET pri nekterych prilezitostech nad Plzni leta (a opet , dost nizko aby jsi ho s modelem v klidu potkal)
- a to nemluvim o letadlech, blanicich, UL nebo paraglidistech kteri vyuzivaji nekolik letist ktere jsou v okoli.
Nikdo nikomu nezaručí, že během létání nikdo nepřijde, maminky s kočárkem atd. To bys musel mít u sebe druhou osobu, co tě na to upozorní.
Nevím, jak silný je drát zabezpečení nad tratí, ale když většinou vydrží i nápor letní bouře, troufám si odhadnout, že by to Rookie snad nepřetl. Popravdě ani nevím, kde je tažený a létal jsem s rezervou nad vedením VN pro lokomotivy, takže tam asi nebude (nenalétával jsem na vlak, proč bych to proboha dělal?)
Výšku letu poměřuješ podle záběrů kamery? Gopro je širokoúhlé. Jak vysoko bych asi mohl vyletět s 1400mm modelem? Možná jsem si sáhl na 300metrů. Teď nevím, je to košér, nebo je limit 100metrů? Já nevím, ale nehledají se tu zbytečný problémy? Budeme dětem zakazovat pouštění draků? Co kdyby něco přiletělo... Pořád je tu nějaké kdyby. U všeho, co děláme. Všude jsou rizika. Ve všem. Budeme raději sedět doma na zadku?
Máš NAZU? Co když se ti ve vzduchu něco stane s modelem? Víš, jaká je padající kopréta zbraň? Jedna série dokonce ulétávala...kam to až může doletět? Stačí na nejbližší silnici...dům...
Proč by mělo Toro600 se špičkou z EPP někoho zabít? Chapi, tohle už je trochu schizofrenie...