Videa nejen začátečníků

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
miťo

Re: Videa nejen začátečníků

#1276 Příspěvek od miťo »

Na youtube jsem kvůli častému napadání ohledně porušování autorských práv umístil pouze trailer s odkazem na vimeo.com
Trailer je snad ukázkou, jak záznam stlačit pod tři minuty. Za cenu absence spousty záběrů.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IQOLkXNP8m8[/youtube]
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1277 Příspěvek od Pekacek77 »

Mě se ta ukázka moc líbí! Za mě palec nahoru - a ať si každej zváží, jakou verzi chce vidět ;-)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1278 Příspěvek od Ancistrus01 »

Lepší! Mnohem lepší
jova
Kontaktovat uživatele:

#1279 Příspěvek od jova »

prosím odstranit
Naposledy upravil(a) jova dne pon 28.07.2014 13:48, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1280 Příspěvek od Dejfak »

Mám stejný názor, když to sem ale napíšu tak budu za blbce co dodržuje zákon.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
miťo

#1281 Příspěvek od miťo »

jova píše:Asi jsem nějakej divnej, ale nějak stále nechápu proč má někdo potřebu cíleně nalétávat s modely na věci kolem sebe a ohrožovat model a okolí. Stále se tu píše o potencionálním zákazu FPV, omezení modelů jako takových a ty sem pověsíš video, jak to napereš přímo do anténího systému. :roll:

Ne, škrtl jsem si křídlem o zeď, resp.bývalý svod kabelů. Aspoň se na to podívej pořádně (když už s tím mám takovou práci to sestříhat). Střecha, na které jsou ukotveny stožáry, byla nad úrovní modelu (...ale jako pokus o dramatizaci dobrý, dávám jedničku). Správce, resp.pověřený zaměstnanec dole byl dopředu seznámen s mým úmyslem shora létat. Dole pod věží nikdo mimo něj v budce nebyl, takže eventuální pád modelu nemohl nihoho ohrozit. A mimoto FPV pokud nemáš vizuální kontakt s modelem zas úplně legální není, takže ho raději nepoužívejte :wink:

P.S.: Mezi domy létalo maličké Toro600 s Mobiusem, to snad nikoho neohrozí.

P.S.2: Nikdo si nevšiml, že na věži neodpovídá vzálenost lidí na ochozu a antén hygienickým předpisům? Co třeba raději šťourat do tohoto problému?
Přílohy
Plzeň trailer[12-30-34].JPG
jova
Kontaktovat uživatele:

#1282 Příspěvek od jova »

prosím odstranit
Naposledy upravil(a) jova dne pon 28.07.2014 13:48, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
miťo

#1283 Příspěvek od miťo »

jova píše:Je to marný, je to marný, je to marný!
Některým lidem holt chybí pud sebezáchovy a na ostatní ser.. :(

Josko, nechme toho. Špatně ses podíval, do žádných antén jsem to nenapral. Měl by ses omluvit a uznat chybu. V žádném případě při létání nechci nikoho ohrožovat a moje modely snad s výjimkou na plný plyn letícího Xena nikoho neohrožují na zdraví (se Xenem létám jen na louce, potřebuje místo na přistání a kameru již dlouho nevozí). Zakopejme tuhle válečnou sekeru. Chápu, že se neznáme, ale kdo mě zná (tady z fóra jen Vaillante a Pekáček) může potvrdit, že v životě neriskuji. Ať při řízení auta, nebo při závodech na kole, nebo při létání. Proč bych z takové věže házel model s kamerou ve špici za devět tisíc, myslíš že s cílem ho zničit? Jsou to bublinky, řezané EPP, hodný model.
Nechci nic zakřiknout, ale zatím jsem nepohřbil žádný model. Vše, co jsem postavil, létá, nebo je složeno na půdě.
Martin.
jova
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od jova »

Lítám v podstatě stejné modely, takže vím o čem je řeč. Nejde o to, co jsi konkrétně trefil nebo ne. Jde o základní pravidlo modelařiny, snažit se eliminovat možnost zranění osob, poškození věcí, majetku. Třeba na to s přibývajícím věkem taky časem přijdeš. :D
EPP samokřídla
Amper

#1285 Příspěvek od Amper »

Dobre je ze nemas problem se pod to podepsat.

Nevim na kolik si to uvedomujes ale v tom traileru je zachyceno nasobne poruseni Doplnku X. Ano, muzes argumentovat tim ze v tomto pripade je pro tebe doplnek X pouze doporucenim coz je pravda ale dokonale si tim koledujes akorat o jedno. Ze se D.X stane zavaznym i pro rekreacni litani. Chapu ze zabery natocene v souladu s doplnkem X by byly vyrazne nudnejsi takze si to poradne uzij. Az na nas skoci (kdo sleduje net tak vi ze napr. v USA se pracuje na uplnem zakazu FPV litani) tak aspon bude vsem jasne proc.

Doufam jen ze budou mit vsichni koule na to aby rekli "Ano, je to i kvuli me" a nebudou se vymlouvat na to ze TBS pred X lety litali v Praze.

Fakt me to unika, vsichni vime co se deje ale presto se zvesela publikuje litani kolem BTSky. Priste muzes na namesti, z veze kostela by jsi urcite natocil jeste lepsi zabery.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
miťo

#1286 Příspěvek od miťo »

jova píše:Lítám v podstatě stejné modely, takže vím o čem je řeč. Nejde o to, co jsi konkrétně trefil nebo ne. Jde o základní pravidlo modelařiny, snažit se eliminovat možnost zranění osob, poškození věcí, majetku. Třeba na to s přibývajícím věkem taky časem přijdeš. :D

Možná ano. Neznáš Crazy Horsta? Jeho videa mě před lety hodně zaujala. Ovlivnilo mě to natolik, že jsem se vrátil po 21letech k modelařině. Třeba...moje videa taky někoho nadchnou, nějakého kluka třeba a místo kouření v parku a kopání do plechovek začne stavět letadla... Zatím mám ve svém okolí dva dospělý chlapy, kterým jsem pomohl rozběhnout tento krásný koníček a jeden z nich létá také s kamerou. Chci inspirovat a ukazovat náš svět z výšky, někdy jsou ta videa i zeměpisná. Fakt mi nejde o to něco někomu rozbít. Hele...teď v Plzni jsem si strašně moc chtěl natočit brzy ráno kostel sv.Bartoloměje z mrňouse Tora600, ale nešel jsem do toho. Prostě...průšvihy nevyhledávám. Neříkám, že se nemůže nic zvrtnout, ale jsou věci, do kterých fakt nejdu.
Takže Josko mír?

P.S.: Crazy Horstův profil:
https://vimeo.com/user6527917

...a jedno krásný video, který by tu moc chvály nesklidilo, ale řekněte, tohle je poezie:
http://vimeo.com/101401556
miťo

#1287 Příspěvek od miťo »

Amper píše:Az na nas skoci (kdo sleduje net tak vi ze napr. v USA se pracuje na uplnem zakazu FPV litani) tak aspon bude vsem jasne proc.

FPV létání za dodržení Doplňku X lze jistě provozovat, ale jaký je důvod pořizování FPV? Mimo lepšího zaměření záběru je to také snaha vyletět výš a dál, než je limit očního kontaktu. Je to jako s auty. Prodávají se rychlá auta, dnes vlastně všechna vozidla v klidu přesáhnou dálniční limit 130km/h. Myslím, že většina (mužské) populace neodolá a hlavně ve sportovních vozech jezdí výrazně rychleji, než nám přikazuje vyhláška o provozu na pozemních komunikacích. Proč by si lidi kupovali tak rychlá auta, když nesmí jet rychleji, než je stanoveno? Stejné to je s FPV. Stačí, když obletíš strom a ztratíš oční kontakt s modelem a porušení D.X je tady. Budeme se tedy na D.X dívat přísně dogmaticky a s malými dětmi se budeme bát házet papírové vlašťovky mezi paneláky? Papírová vlaštovka či volně létající házedlo taky může způsobit úlekem řidiče dopravní nehodu. I pro tyto modýlky je vlastně D.X doporučením.
Je jasné, že s 10kg modelem poháněným spalovákem bych mezi domy nelétal, ale Toro600 s letovou hmotností kolem 250g (odhad, bude to méně) a s tlačnou vrtulkou snad není zdrojem obecného ohrožení.
Takže pokud někoho pohoršují moje záběry, omlouvám se a doufám, že můj model nebude příčinou nějakého zákazu provozování RC modelů. Ono...vlády mají hlavně strach ze zneužití této technologie k nesení trhavin a podobně. Ale to už jsme někde jinde, než u do půl kila s kamerou vážícího "bublinoletu".
Vaillante

#1288 Příspěvek od Vaillante »

hele kluci,v tomhle se Martina musím zastat.známe se už dlouho a chodíme spolu pravidelně lítat,nikdy nikoho neohrozil a ani by nedopustil,aby k ohrožení došlo.kdyby každej lítal,jako on,hned by se tu dýchalo líp.navíc vy ho tu odsuzujete a přitom je tu daleko víc a daleko horších modelářů.no a Martin je právě opak,je ohleduplnej a zodpovědnej,nenalítává na lidi a pokud myslíte ten hlouček 3modelářů a jedné modelářky,kterej je na videu,tak všichni víme,co se může stát a co máme dělat v případě selhání elektroniky(protože selhání Martina nehrozí).co znám Martina,tak chodí lítat hoooodně brzo ráno a hoooodně pozdě večer,aby se toto právě nestalo.kdo z Vás tohle dělá?
Př:tady se hájíte pravidlama,ale neříkejte,že nikdo z vás NIKDY nepřekročil rychlost,nebo neudělal jiný přestupek(doporučená vzdálenost,stopka v křižovatce,nebo projetí na oranžovou).Auto nadělá daleko větší paseku a je daleko nebezpečnější,než nějakej půl kilovej model z bublinek,kterej když do něčeho , nebo někoho narazí,tak nepoškodí absolutně nic.
PS:akorát to zveličujete
Naposledy upravil(a) Vaillante dne pon 28.07.2014 15:10, celkem upraveno 1 x.
Amper

#1289 Příspěvek od Amper »

Pokud bude UCL natolik schopne ze bude pokutovat ty co porusi pravidla a nebude omezovat ty co je neporusi tak budu mega stastny. Pak to bude jako s auty ci znasilnenim (kdy kazdy chlap na vybaveni :-) )

Bohuzel me neprijde ze to smeruje timto smerem.

ad rychla auta - to vubec nekomentuju, pokud jedu po dalnici 135 (mam FPV a obletavam strom) tak me samozrejme vadi kdyz se zezadu pririti splasenec co blika jak sileny a mysli si ze me tim presvedci abych dobrovolne naboural do kamionu co jede vedle. A stejne tak me vadi zabery ktere mas ve videu. Resp. rekneme ze tak 50% z nich.

Tvoje argumenty ze jsi nikoho neohrozil je velmi, velmi jednoduche vyvratit :

- kdo ti zaruci ze pod tu vez neprijde maminka s kocarkem kde bude dite kteremu spadnes na hlavu ?
- kdo ti zaruci ze pri poruse neprerusis drat zabezpeceni nad trati pres kterou letis a neohrozis tak bezpecnost provozu. Nemluvim o situaci ze se rozmaznes o ten vlak.
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne Sokol z Lini (ktery lita okolo Plzne casto a nizko do a z nemocnic, napr. vcera/predevcirem me letel nad domkem a rozhodne nebyl vejs nez bych mohl letet s copterem kdybych si chtel FPV zalitat)
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne cerny Albatros OK-JET pri nekterych prilezitostech nad Plzni leta (a opet , dost nizko aby jsi ho s modelem v klidu potkal)
- a to nemluvim o letadlech, blanicich, UL nebo paraglidistech kteri vyuzivaji nekolik letist ktere jsou v okoli.

Jsem z Plzne, vim co se tu pohybuje ve vzduchu a proto povazuju tvoje letani za nebezpecne. Ano, mel jsi stesti ze se nic nestalo. Ale osobne si rozhodne nemyslim ze je to tim jak jsi skvele vybral mista pro letani nebo provedl zabezpeceni. Proste jsi mel jen stesti. Stejne jako kdyz pojedes po dalnici 200 a nahodou te policajti nezmeri a nahodou nekoho nesejmes.

Mozna by stalo za zminku - mam FPV takze nejsem ten neprejicny ktery zavidi ze nekdo ma a nekdo nema. Jsem proste ten co ma auto ktere jede rychle ale presto jede v limitu nebo lehoulince nad (zalezi na zpusobu mereni). Stejne tak letam s FPV. Ano, nekdy porusim D.X kdyz na modelarskem letisti, letam bez dalsiho clovek ktery by me upozornil ze se neco blizi (kdybych to nezaslechl sam). A v tu dobu letam o to niz abych eliminoval ohrozeni na naproste minimum.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od Dejfak »

Vše je o náhodě a náhoda je blbec.
Stejně jako kamarád házel 5Kč z balkónu 8.patra a trefil druhého stojícího dole do předního zubu a ulomil mu ho. Prakticky nemožné. Stejně tak můžeš ztratit signál nebo kontrolu a trefit 2leté dítě do hlavy. A 250g kinetické energie může být pro dítě smrtelné. Proto se většina modelářů snaží všechny rizika eliminovat na minimum.
Tím že takto létáš zvyšuješ riziko toho že se něco stane. Nemusí to být hned, ale tímto stylem je to více pravděpodobné.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“