DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#991 Příspěvek od hravec »

psal jsi
Chlapi mrkněte na jeden komentář po videem pádu....

a já se ptal na to konto jsou toho komentáře (když to rozšířím): jaký je zdroj toho komentáře? odkud je ten komentář? je to strojový překlad z zahraničního fóra, že je to tak kostrbaté?

nepíše se tam jaké bylo instalováno iOSD nebo se jednalo o iOSDmini?
Naposledy upravil(a) hravec dne čtv 24.07.2014 22:15, celkem upraveno 1 x.
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#992 Příspěvek od gardenroute »

mirman píše:Nerozumím tvému dotazu :?
Já tomu taky nerozumim, resp. tomu co jsi tady napsal a dal k tomu to video. Viděl jsem, ze jim spadlo pecko dvojka (to není poprvé), ale ten doprovodný text s tím jejich webem jako reklamou ? Jako ze v čem byli první atd?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#993 Příspěvek od hravec »

tak já jsem zase nepochopil to, že je ten komentář k videu, které bylo až následně uvedeno, OK, tedy, kdo ten komentář psal? jaké iOSD bylo instalováno?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
mirman

#994 Příspěvek od mirman »

gardenroute píše:Já tomu taky nerozumim, resp. tomu co jsi tady napsal a dal k tomu to video. Viděl jsem, ze jim spadlo pecko dvojka (to není poprvé), ale ten doprovodný text s tím jejich webem jako reklamou ? Jako ze v čem byli první atd?

To video je z meho nalezeneho Phantoma2 a p.Souček to okomentoval poté co jsem s ním mejlově komunikoval a žádnou reklamu tady nedělám,pouze jsem překopíroval celou zprávu...
gardenroute

#995 Příspěvek od gardenroute »

Já neříkám, ze děláš ty nějakou reklamu, jen jsem nepochopil, ze to je video z tvého pádu, a nevím kdo je pan Souček... A nevím, jakou mel ten pad souvislost s instalaci 3D Zenmuse a iOSD, to už vůbec nechapu... Možná by to chtělo nějaký doprovodne vysvětlení...
hravec

#996 Příspěvek od hravec »

aha ale p. Souček se vyjádřil nepřesně, nejenoznačně, možná až zmateně... :(
mirman

#997 Příspěvek od mirman »

...při připojení mini iOSD pokleslo napětí a řízení se po chvíli úplně zbláznilo...
Zítra mu napíšu jestli by mohl napsat přesnější info k tomuto problému.

Já se už chytám každého stébla,neb když vidím jak se k tomu Pelikan staví.... :oops:
gardenroute

#998 Příspěvek od gardenroute »

A kdo je ten p. Souček ?
A jak mohlo iOSD shodit napajeni? Ty jsi neviděl stav baterie a její napětí při startu a během letu před pádem? I kdyby to tak proběhlo, tak OSD mám primárně od toho, abych znal stále stav baterie.
Pokud to tak proběhlo, tak muselo byt iOSD špatně připojeno, o ničem takovém jsem dosud neslyšel...to je hodně zajímavá teorie, jak mohl vědět, ze zrovna tvůj pad byl timto také postižen? Ty mas nějaká telemetricka data? Myslel jsem, ze jsi výše psal, ze mas iOSDmini, to telemetrii neukládá jako např. muj iOSD Mk II, který telemetrii ukládá... Ten tady ma ale jen par lidi, pokud vim.
mirman

#999 Příspěvek od mirman »

p.Souček je majitel firmy,která se zabývá vývojem a prodejem UAV.
Ano mám mini iOSD a vím určitě,že zapojeno špatně nebylo...(to snad ani špatně zapojit nejde)
No zřejmě vycházel s toho,že se to stalo v tu dobu co nasli SW chybu,jak psal v komentáři...
Údajně se dá z Nazy dostal log,ve kterém je zapsano co se se strojem stalo,pokud to je pravda tak mě štve že už jsem to odeslal na reklamaci...
gardenroute

#1000 Příspěvek od gardenroute »

To je zajímavé info, o tom panu Souckovi, který říká, ze se z NAZA da vytáhnout nějaký log. Do ted jsem si myslel, ze jediný log z NAZA jednotky je telemetricky log, který zaznamenává jednotka iOSD Mk II, kterou právě já mám, a kde jsou právě zaznamenává veškeré možná data z NAZA, vc. všech možných napětí v systému apod. Je to v podstatě černá skříňka, ze které si po letu vytahnu i třeba GPS data, které jsem tu již párkrát demonstroval. Ale ze by to šlo primo z NAZA, a nějak uživatelsky, to slyším poprvé. Ale porad nerozumim tomu, jak mohli bez dalších dat (resp. bez zadnych) tvrdit, ze to je zrovna tvůj případ ? Jen z toho pádu ? Zajímavé...
StaKi

#1001 Příspěvek od StaKi »

Nevím ale lítám F306 s IOSD a vsechno funguje tak jak má, zatím :)

No když se podívám na tvoje video tak kopter zapinas, nekalibrujes a startujes s kovové strechy auta která ovlinuje elektromagneticke pole a tím pádem i funkci kompasu. Takže příčinu pádu bych hledal ve špatném postupu při startu.
Ono je to i v manuálu, jděte dál o kovových předmětů, vedení vysokého napětí atd.
tomi79rv

#1002 Příspěvek od tomi79rv »

StaKi píše:Nevím ale lítám F306 s IOSD a vsechno funguje tak jak má, zatím :)

No když se podívám na tvoje video tak kopter zapinas, nekalibrujes a startujes s kovové strechy auta která ovlinuje elektromagneticke pole a tím pádem i funkci kompasu. Takže příčinu pádu bych hledal ve špatném postupu při startu.
Ono je to i v manuálu, jděte dál o kovových předmětů, vedení vysokého napětí atd.

Toto som si tiež všimol, že z auta si štartoval... Ešte pri začiatkoch s P1 som raz tak isto položil na strechu auta. Nebol rovný terén tak sa mi to zdalo ako dobrý nápad. Pri štarte nechcelo mi to nahodiť tie správne signály (blikalo to asi len žlto), tak až potom mi to došlo, že kovová strecha ruší to čidlo...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

#1003 Příspěvek od gardenroute »

Ted opět trochu cestujeme, a vždy před každým letem z nové lokality dělám kalibraci kompasu, tzv. tanecek. Při každé změně lokality. Při velké změně, např. dlouhém letu doporučují i advanced IMU kalibraci, ničemu to neuškodí. A startovat z kovového podkladu asi opravdu nebude to právě orechove...
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#1004 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

gardenroute píše:...A startovat z kovového podkladu asi opravdu nebude to právě orechove...

Ze střechy auta, nebo kovového stolku startuji úplně běžně a nepozoruji, žádná negativa :wink:
Zato při kalibraci kompasu odejdu od všech kovových předmětů a odkládám i mobil a hodinky :wink:
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
mirman

#1005 Příspěvek od mirman »

StaKi píše:Nevím ale lítám F306 s IOSD a vsechno funguje tak jak má, zatím :)

Chytrolíne,kalibraci jsem dělal před zapnutím kamery...
1.Provedena kalibrace,vypnutí koptery...
2.Instalace kamery,zapnutí koptery...
3.Čekání na zapsání pozic,poté start...
S F450 takto startuju úplně běžně a vtomto místě jsem létal nesčetněkrát...

asi tak...
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“