Nejde připojení na e-mail adresu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fin

Nejde připojení na e-mail adresu

#1 Příspěvek od fin »

Na internetu nejde připojení na e-mail adresu (na žádnou). Hlásí to "hned to bude" a můžu čekat 1/4 hodiny a nic se neděje. K PC má přístup více osob tak hádám, že někdo z neznalosti něco změnil v nastavení PC s Windows XP. Poradil by někdo, jak postupovat?
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde připojení na e-mail adresu

#2 Příspěvek od arda1 »

A jedeš přes nějaký program? Outlook nebo pod? Přímo na server se připojit nedá? Radek
ICQ 638556901
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

fin píše:Na internetu nejde připojení na e-mail adresu (na žádnou). Hlásí to "hned to bude" a můžu čekat 1/4 hodiny a nic se neděje. K PC má přístup více osob tak hádám, že někdo z neznalosti něco změnil v nastavení PC s Windows XP. Poradil by někdo, jak postupovat?

Z toho jak to popisuješ odhaduji, že o tom skoro nic nevíš. Mimochodem nepřipojuje se na email adresu, ale na IP adresu příslušného emailového serveru na němž existuje účet s příslušnou emailovou adresou. Přičin zmíněného problému může být celá řada. Pro neznalého laika může být zjištění konkrétní přičiny komplikované a řešit to přes diskusi není moc vhodné. Doporučuji kontaktovat nějakého IT technika ve svém nebližším okolí. Ten si s tím jistě poradí.
Vladimír

#4 Příspěvek od Vladimír »

Nepřipojuješ se na emailovou adresu, a v drtivé většině případů ani "na IP adresu příslušného emailového serveru na němž existuje účet s příslušnou emailovou adresou" jak uvádí Drondys, ale na adresu "serveru pro odesílanou poštu" (obvykle SMTP, port 25). Teprve ten se postará o zjištění IP adresy příslušného emailového serveru na němž existuje účet s příslušnou emailovou adresou, a následně na něj buďto zprávu doručí, nebo ti obvykle vrátí zpět informaci o nedoručitelnosti tvojí zprávy (to není podmínkou, a záleží na jeho nastavení).

Správnou adresu SMTP serveru který můžeš pro odesílání pošty používat by ti měl sdělit tvůj poskytovatel internetového připojení.
Aby se zabránilo zneužívání SMTP serverů anonymními rozesilateli spamu, každý provozovatel si svůj SMTP server chrání, a povolí na něj přístup jen svým "známým" klientům (které taky může kdykoliv "odstřihnout", když dělají neplechu).
Na vině může být také nějaký mallware, nebo virus, který mohl z tvého počítače rozesílat spamy nebo phishingové útoky. Tvůj poskytovatel ti v takovém případě bez milosti zakáže na SMTP server přístup.

Některé SMTP servery vyžadují pro odesílání pošty identifikaci jménem a heslem, což musí být v poštovním klientu (Outlook Thunderbird... podle toho, co používáš) také správně nastaveno.

Jediný případ, kdy se SMTP serverem nemusíš zabývat je používání webového poštovního klienta (seznam, centrum, gmail...). O správné nastavení SMTP serveru (společného pro všechny registrované uživatele) se v těchto případech stará provozovatel těchto služeb.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Bozha

#5 Příspěvek od Bozha »

Ježkovy voči, chlapi... IP adresy, SMTP, porty... uživatel potřebuje problém vyřešit, ne vysvětlit :D

Fin: Máš schránku u Seznamu (hláška by tomu nasvědčovala)? Jestli ano, tak zřejmě nejsi sám (http://napoveda.seznam.cz/forum/viewtop ... 31af4799d5) tedy závada nemusí být nutně na tvém přijímači.
fin

#6 Příspěvek od fin »

Děkuji za každou odpověď. Protože pisatel mě věnoval svůj čas. Potřebuji odstranit problém, ale každé vysvětlení mě zajímá a rád si ho přečtu a snažím se mu porozumět.(Druhá věc je, že už po roce je to pro mě novinka).
Pro Bozha:Schránku mám u Seznamu. Na svém počítači doma nemám, ani jsem neměl nikdy s připojením stejné adresy problém. Pouze na PC v kanceláři sdružení zdrav. postižených.
Navázal jsem kontakt s poskytovatelem připojení, tak se to snad pohne. fin
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

Bozha píše:Ježkovy voči, chlapi... IP adresy, SMTP, porty... uživatel potřebuje problém vyřešit, ne vysvětlit :D

Obávám, že k odhalení problému má příslušný uživatel/tazatel příliš málo znalostí a řešit to krok za krokem po diskusi se mi v takovém případě jeví jako dost nepoužitelné. Dle mého názoru nemá moc smysl mu tady začít radit, aby si třeba nainstaloval sledovač paketů kupříkladu WireShark a začal ho tady učit jak ho používat, jak sledovat navazování spojení a pakety na SMTP portu a vyhodnocovat z toho jestli to nějaký server odmítá nebo je problém jinde. Vzhledem k úrovni znalostí uživatele/tazatele v této oblasti odhadované z toho jak formuloval svůj dotaz jsem mu proto radil, aby se obrátil na někoho znalého ve svém nebližším okolí a Vladimír mu poradil obrátit se na poskytovatele připojení což je také dobré a je to z hlediska znalostí uživatele/tazatele asi ta nejlepší cesta jak problém vyřešit.
fin

#8 Příspěvek od fin »

Závadu odstranil technik firmy, od které máme internetové připojení. Na našem PC je nainstalováno několik internetových prohlížečů a spuštěl se ten, který byl vadný. Technik upravil nastavení PC tak, aby se spouštěl Internet Explorer a závada byla odstraněna.
Děkuji všem za pomoc. fin
Naposledy upravil(a) fin dne úte 22.07.2014 15:27, celkem upraveno 1 x.
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

Můžeš to upřesnit? Co to bylo za prohlížeč a jak byl vadný?
fin

#10 Příspěvek od fin »

Zřizovatel internet. připojení nemusí opravovat co není v jeho povinostech. Ukázal mi jen v adresáři, že tam není jen jeden prohlížeč. Ten co se spouštěl, byl poškozený a jeho jméno mě vypadlo z paměti. Co je v něm špatně jsem se neptal, připadal bych si moc vlezlý (a navíc bych tomu možná nerozuměl). Omlouvám se LARKU. fin
Lark

#11 Příspěvek od Lark »

Nemáš se za co omlouvat. Jen mě zajímalo co bylo špatně. Sám mám nainstalované tři prohlížeče (MSInternetExplorer, MozilaFirefox a Lunascape) a všechny fungují v pohodě a ze všech můžu na mail.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“