Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
beka

Re: Align T-rex 500

#931 Příspěvek od beka »

[quote="František Koudelka"]http://www.maplin.co.uk/p/non-contact-ac-voltage-detector-n10by+

co tohle, ale cena teda dost no

nebo: http://www.amazon.com/Extech-40130-Non- ... B0039F1NS6
a kablík táhni třeba spodem aby jsi nemusel něco předělávat nebo http://search.seznam.cz/?q=non+contact+ ... 1XFwokSwjz
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Vladimír

#932 Příspěvek od Vladimír »

PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem propojil kablikem desku motoru, dal sem pod sroub co drzi motor a druhej konec sem dal pod sroub co drzi karbonovou desticku serva, kdyz sem to pak propipaval tak mela kontakt deska motoru s destickou zadniho serva i se vsema sroubkama co pakd rzi servo, ale uz ne s ocasni trubkou, tam bych musel asi cely servo odsroubovat a ocistit po drzakama aby to melo kontakt, je treba mit s tim spojenej i ten ocas?

tu zkousecku si nejakou poridim, pak budu vedet vic, dneska je ale hezky, teplo sucho, pujdu to zkusit opatrne odviset a uvidim, delsi antenu prijimace sem jeste posunul dal od ozubenych kol, napisu zda bude nejaka zmena
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
beka

#934 Příspěvek od beka »

František Koudelka píše:Tak sem propojil kablikem desku motoru, dal sem pod sroub co drzi motor a druhej konec sem dal pod sroub co drzi karbonovou desticku serva, kdyz sem to pak propipaval tak mela kontakt deska motoru s destickou zadniho serva i se vsema sroubkama co pakd rzi servo, ale uz ne s ocasni trubkou, tam bych musel asi cely servo odsroubovat a ocistit po drzakama aby to melo kontakt, je treba mit s tim spojenej i ten ocas?

tu zkousecku si nejakou poridim, pak budu vedet vic, dneska je ale hezky, teplo sucho, pujdu to zkusit opatrne odviset a uvidim, delsi antenu prijimace sem jeste posunul dal od ozubenych kol, napisu zda bude nejaka zmena

Ano můžeš,pokud máš kovovou trubku a kovovy držák serva sem na to zapomněl s tím propojením trubky
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od František Koudelka »

Jo trubka kov, drzak serva taky kov, kazdopadne prvni baterku sem visel, druhou sem visel asi pulku, pak takovy lehky osmicky, odletel sem i dal od sebe, letal sem na stejnym miste jak vcera, pocasi prakticky stejny, mozna malicko vic foukalo, ale neudelalo to ani jednou, obcas ocas trosku zavibroval, ale to spis vlivem vetru, prijimac po kazde baterce svitil, co se ale stalo jinyho tak je OPET rozhozena stopa, pres noc, vcera ok, dneska mimo a dost, viditelny okamzite po odlepeni od zeme a i jeste pred, staci roztocit a normalne je videt ze dou listy jinak

Panove me z toho vrtulniku normalne odvezou, za cely dva mesice co to tady mam uz je v tom penez a casu a vysledek zadnej :(
beka

#936 Příspěvek od beka »

Vypadá to na křivou příčnou hřídel, vyndej listy a začni točit imbusovym klíčem s celou příčnou hřídelí, bude vidět jestli je křivá, uvidíš jestli grip hází, jestli nehází hledej dál. Jinak nevím jedině křivy gripy A vydrž a nezoufej.Ale něco se přesto povedlo.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od František Koudelka »

presne to sem delal, vyndal listy a nic, tocim s tim pet minut a nic se ani nehne, bylo to videt i na prepakovani, ktere je mezi tahlem ke gripu a tahlem k cyklice, jedno bylo viditelne okem v jine poloze, pri pohledu na osu kulicky, jinak na merku se mi zdalo ze to nebylo tentokrat ulitnute tolik, jak minule, stacila jedna otacka ocka a uhel nabehu vypada stejny na obou listech, ale uz je to podurhe co se to stalo, vrats se proste spatne vyspal a pres noc si rozhodil stopu, myslel sem si ze to bylo tim spatnym nastaveni v kombinaci s premetem, ale jak vidim asi ne...o to vic tomu celymu prestavam rozumet, u elektroniky jeste, ale tohle je mechanika, vule je v desce cykliky ale ne nejak zavratna a jednu sem kupoval novou a vule tam byla taky, kazdopadne k posunuti muselo dojit mezi deskou cykliky a prepakovanim, nechapu kde, jedine ta deska cykliky, muselo by se to hejbat v tom lozisku nebo nevim, seridim to znova a jestli se to pohne zas, tak asi zkusim jinou desku, mam doma jednu HK, ma taky vuli, ale chvili sem s ni letal driv a letala dobre, sedel sem u toho do ted tri hodiny a proste sem nic nenasel, vsechny kulicky sem kontroloval, vse utahnuty

s tou statikou, uvidime, jako zdalo se to byt ok, ale to po vymene prijimace taky, v sobotu bych vzal tu zkousecku a zkusil vrtas roztocit a obejit, nevim jestli koupit rovnou i ten sprej, s tim sprejem, to nastrikam jednou a jak dlouho to vydrzi? Pred kazdym letem se mi to strikat nechce

jeste jedna vec, pri velmi pomalem otaceni rotorem je slyset ze vrze remen, vadi to necemu? Popraskany neni, napnuty taky vypada ok
beka

#938 Příspěvek od beka »

Počkej z toho co ted píšeš rozumím že roztáčíš cely vrtulník motorem je to tak? píšeš pět minut Jestli jo, tak špatně, tak ještě jednou, vezmeš imbusovy klíč, ktery já mám s rukojetí jako šroubovák, zastrčím ho do šroubku ktery stahuje gripy a tím šroubkem točím a tím se točí i příčná hřídel,jako to zašroubovávám.A sprej nastříkáš jednou za měsíc i déle, a řemen vrže, jestli ho máš správně napnuty, at vrže tím sprejem ho také přimažeš.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od František Koudelka »

Ne, netocim motorem,delam to presne jak pises ta ohnuta hridelka bylo prvni co me napadlo, mel sem i polozenou ruku na gripu a pri otaceni hridelkou se to ani nehne, ani vizualne neni nic videt,kdyby byla ohnuta sedelo by to, jeji pootoceni by pak mohlo rozhodit stopu, ale ohnuta neni i v teh gumovejch krouzkach to drzi dobre,pak jedine jestli se to nejak nehejbe v prepakovani v tom prostrednim lozisku,ale utahnuty je to vsechno dobre, doladil sem to na merku, pujdu zkusit,uvidim

sprej teda koupim pojedu tam o vikendu

vsem diky za diskuzi sem z toho vrtulniku na prasky, cistokrevnej rex a proste to nepoleti, kdybych se tady otravoval s HK tak nereknu :roll:
beka

#940 Příspěvek od beka »

František Koudelka píše:Ne, netocim motorem,delam to presne jak pises ta ohnuta hridelka bylo prvni co me napadlo, mel sem i polozenou ruku na gripu a pri otaceni hridelkou se to ani nehne, ani vizualne neni nic videt,kdyby byla ohnuta sedelo by to, jeji pootoceni by pak mohlo rozhodit stopu, ale ohnuta neni i v teh gumovejch krouzkach to drzi dobre,pak jedine jestli se to nejak nehejbe v prepakovani v tom prostrednim lozisku,ale utahnuty je to vsechno dobre, doladil sem to na merku, pujdu zkusit,uvidim

sprej teda koupim pojedu tam o vikendu

vsem diky za diskuzi sem z toho vrtulniku na prasky, cistokrevnej rex a proste to nepoleti, kdybych se tady otravoval s HK tak nereknu :roll:

Tak já už nevím co jiného by rozhazovalo stopu já bych jel znova,rozborka zborka někde jsem četl,ale u jiné heli že byl křivy kámen hlavy.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#941 Příspěvek od František Koudelka »

Me to taky nedava smysl, ale vcera sem slozil vse zpet, na merku upravil tak aby to bylo stejne, dnes odviseno a stopa super, ale tak sem to delal uz dvakrat a pocitam tak za 14dni, najednou pres no, proste jdu letat a stopa v haji, vse sem kontroloval a vse je utazeno, nic nebylo povoleno, no nic, nebudem nad tim dal premyslet, ted je to zas serizene, leti to, chtelo by asi trochu dotrimovat, ale byl vitr takze to nemelo mco smysl, dotrimuju si to nekdy priste az bude fakt hezky, ale jinak posloucha dobre, zatacky super

dal sem tri lety, jedna baterka uz teda takova slabsi takze asi polovicni cas, ale po kazdem letu prijimac svitil, zadny problem s ovladanim se nevyskytl

jeste dalsi vec je uz sem to tu psal minule, ze mam nektere casti rotorove hlavy plastove, konkretne ty ctyri paky co jdou k padlu a tu cast kde prochazi drat padel, ten druhy rex je koplet kov, takze to muze byt onen rozdil, proc mi pripada ze ten druhy je takovy stabilnejsi, ale i tak by to nemelo rozhazovat stopu

jeste se vratim k te statice

koupil bych teda tuhletu zkousecku

http://www.maplin.co.uk/p/non-contact-a ... ctor-n10by

mela by teda bezpecne statiku odhalit? Jeste se chci zeptat dala by se pak pouzit i treba k nalezeni ziveho dratu pod omitkou? kdyz budu potrebovat treba vrtat do zdi a tak...

a tento sprej

http://www.maplin.co.uk/p/servisol-anti ... 00ml-re73q

pak bych to zkusil roztocit a obejdu a uvidim, kdyz to neco najde zkusim sprej, uvidim zda pomohl, ja sem vlastne ted jen natahnul ten drat a malicko posunul antenu, pokud tam ta statika byla, tak tam porad bude, nebo tam bude po odpojeni dratu, i pokud k tem vypadkum signalu uz nebude dochazet chtel bych pokud mozno prijit na to proc k nim dochazelo

takze tyhle dve veci by mi meli stacit, vidim ze v Bradfordu maji skladem, takze super :)
beka

#942 Příspěvek od beka »

Tak ještě jeden postřeh na škubnutí ocasu, kamarád má trex 450 začalo mu dělat to samé,90stupnů cuk a zpět. ošetřeno sprejem,uzeměny motor i trubka a pořád cukatura, až najednou se roztočila 450ka dokola, takže bylo jasno, servo nebo/Turnigy 3D-H fbl system/ made in china.Vylučovací metodou došlo na servo,je po něm,dali jsme ho na servo tester tam chodilo,ale na heli v klidu se nic nedělo, po přidání plynu chvíli nic, potom sjelo na jednu stranu a páčkováním šlo vrátit, ale ve visu nemakalo, takže vyměna serva a je to ono, doufám. :!:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od František Koudelka »

pred chvilkou sem privezl tu zkousecku, normalne prejedu po svetru a sviti, takze by to mohlo funguvat, akorat nejak dneska neni pocasi a doma se me to ted vecer roztacet nechce, navic to chce sundat listy, jak bude chvilka mrknu urcite na to a napisu co sem zjistil
Tsisters

#944 Příspěvek od Tsisters »

Tak jsem se zase trošku nudil a vznikla menší úprava u rexe :mrgreen:
Přílohy
Podvozek 002.jpg
Podvozek 001.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem dneska sundal listy roztocil a u ozubenych kol zkousecka svitila jako o zivot, u padel, listu vrtulky taky, tak sem nanesl sprej na ozubena kola, na padla, hlavni listy a listy vrtulky, pak uz se nic nerozsvitilo, mel sem tri lety, bylo bezvetri, akorat sem dvakrat tuknul do trimu a visi to prakticky samo, zadne vypadky se zatim nekonaly....uvidime dal :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“