jinak sem vymenil prijimac, chtel sem AR 600, ale ten uz se neprodava tak mi dali AR610, ma nejakou specialitu na konci anteny, tak uvidim, jinak vsechny prijimace delai to, ze kdyz sem zapnul vysilac, pote zapojil model, tak svitil, kdyz sem pak vymenil baterii nebo doslo za letu ke ztrate signalu, tak prijimac blikal, ale tenhle to nedela, normalne vymenim baterii a sviti, zkousel sem i vypnout vysilac abych jako ztratil signal, prijimac zhasnul a po zapnuti vysilace se zas rozsvitil a mel sem opet plnou kontrolu, nevite nekdo proc tomu tak je, ci je to nejaka spektrum zmena ....nebo co, podstatne je ze sem dal vda lety a vrtas poslouchal na slovo, zady ustrelovani ocasu se nedelo, takze uvidim co dal
Align T-rex 500
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Align T-rex 500
Co se tyka toho rexe na skrini, tak ja se dostanu do cech fakt az na vanoce, pokud ti tam vydrzi, pripomen se, kdyz ne o nic nejde, mam toho i tak moc, ale ...
kdyz tak se pripomen, zaletat samozrejme muzeme byl bych rad, ale v zime nevim no
jinak sem vymenil prijimac, chtel sem AR 600, ale ten uz se neprodava tak mi dali AR610, ma nejakou specialitu na konci anteny, tak uvidim, jinak vsechny prijimace delai to, ze kdyz sem zapnul vysilac, pote zapojil model, tak svitil, kdyz sem pak vymenil baterii nebo doslo za letu ke ztrate signalu, tak prijimac blikal, ale tenhle to nedela, normalne vymenim baterii a sviti, zkousel sem i vypnout vysilac abych jako ztratil signal, prijimac zhasnul a po zapnuti vysilace se zas rozsvitil a mel sem opet plnou kontrolu, nevite nekdo proc tomu tak je, ci je to nejaka spektrum zmena ....nebo co, podstatne je ze sem dal vda lety a vrtas poslouchal na slovo, zady ustrelovani ocasu se nedelo, takze uvidim co dal
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
jinak sem vymenil prijimac, chtel sem AR 600, ale ten uz se neprodava tak mi dali AR610, ma nejakou specialitu na konci anteny, tak uvidim, jinak vsechny prijimace delai to, ze kdyz sem zapnul vysilac, pote zapojil model, tak svitil, kdyz sem pak vymenil baterii nebo doslo za letu ke ztrate signalu, tak prijimac blikal,
Ahoj to blikání přijímačů při vypnutí napájení je vlastnost přijímačů spectrum, musíš vypnout i vysílač a znova vše zapnout, přijímač bliká ale funguje, kdysi mě bylo řečeno že je to nouzovy režim. takže když já dolítám, spectrum přijímač se vypne ,tak zároven vypínám vysílač. jestli tato vlastnost je u všech přijímačů nevím, například :blade: ktery mají přijímače zabudované v řidicí jednotce, není nutné vypínat vše
Ahoj to blikání přijímačů při vypnutí napájení je vlastnost přijímačů spectrum, musíš vypnout i vysílač a znova vše zapnout, přijímač bliká ale funguje, kdysi mě bylo řečeno že je to nouzovy režim. takže když já dolítám, spectrum přijímač se vypne ,tak zároven vypínám vysílač. jestli tato vlastnost je u všech přijímačů nevím, například :blade: ktery mají přijímače zabudované v řidicí jednotce, není nutné vypínat vše
Naposledy upravil(a) beka dne pon 23.06.2014 23:40, celkem upraveno 1 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ja vim, vsechny prijimace co mam tak po vymene baterie blikaji(krome teh v micro modelech kde jsou soucasti desky) a az tenhle AR 610 ten to nedela, tak nevim zda je to normal ci ne
ale zas u teh starsich bylo dobry ze kdyz blikal bylo videt ze doslo ke ztrate signalu, takhle nevim, zkousel sem nechat zaply model vypnout vysilac a po opetovnem zapnuti vysilace prijimac svitil, presto ze ke ztrate signalu doslo...vypnuti vysilace
Vsak to je v poradku, blikani znaci ztratu signalu coz je logicke kdyz odpojis baterku 
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Elfew píše:Vsak to je v poradku, blikani znaci ztratu signalu coz je logicke kdyz odpojis baterku
No vsak prave,uz to pisi potreti, vsechny AR 600 me po odpojeni a znovu zapujeni baterky blikaji, ale ten AR610 uz ne, ten normalne sviti a nevim proc, zda spektrumaci neco upravili, nebo zmenili
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No, takze sem mel asi deset letu a dnesni posledni dva se to objevilo zas
za letu ustrelil ocas, tak sem se hned otocil, klesnul a tesne nad zemi to najednou skublo na druhou stranu, tak sem opatrne visel nad zemi, koukal a udelalo to jeste jednou, pristal sem a koukam prijimac blika, takze i ten novy timto zpusobem signalizuje ztratu signalu, doslo tedy k nejakemu vypadku, ale kde a proc, prijimac je novy
dal sem jeste jendu baterku, ale prvni pulku sem fakt jen visel tesne nad zemize zacatku nic, pak opet skubnul ocas, ale jen tak nepatrne, a takhle jeste asi trikrat, pak sem sednul, ale nechal tocit rotor a koukal co kde, na kniply sem vlastne ani nesahal, jen sem hlidal cykliku kdyby se to nahodou chtelo prevracet a udelalo to zas a tentokrat mela heli i sanhu malicko na bok, ale nevim mohlo na to mit vliv ze sem sedel na zemi, po dalsi baterce prijimac opet blikal, takze obe baterky, start se sviticim, pristani s blikajicim, mylsim ze dochazi na sto pro ke ztratam signalu ci ruseni, ale proc
ostatni modely ok
1. moznost, vypadky napajeni, menil sem serva za DS510, je mozne ze by braly vic elektriky a dochazelo tak k vypadku BEC? presne tohle uz sem mi stalo s druhem rexem co mam, ale tam stacilo zapnout vrtulnik a pri rychlejsim pohybu cyklikou to vypadavalo uz na zemi a dalsi vec je ze tam byly serva DS515 a o teh se tu psalo ze tento problem zpusobuji, vyresil to regulator s 5A bec, tady je vlasten komplet vybaveni setove, regulator, gyro, serva, motor. jedine co me napada vzit ampermetr, zaradit do serie a zmerit kolik to bere, BECtam je myslim 3A(align regulator)
2. moznost, v modelarske prodejne mi rikali ze je dost problem se statickou elektrinou u remenu, pak muze dochazet k vypadkum signalu, prej pomuze potrit remen nejakym silikonovym olejem, mate nekdo zkusennost s timto problemem? Je najaka moznost presne zjistit zda k tomuhle dochazi? jake pripadne reseni, pomuze nekde neco s necim ukostrit? upgrade na kardan? mam vse plast, drzak motoru kov, bocnice laminat, s druhym rexem sem tady ale lital dva roky a nebyl jediny problem, ma taky remen ale karbon bocnice a neco mezi nima kov, domecky lozisek a myslim drzak motoru taky kov, mozna drzak baterie, ted nevim
osobne bych se vic priklanel k druhemu problemu ale nevim a nic tretiho me nenapada......kdyby to bylo gyro nebo servo, nebude prece blikat prijimac ze ztratil signal...
predem dekuji za nejake nazory ci tipy jak to vyresit Jirka
dal sem jeste jendu baterku, ale prvni pulku sem fakt jen visel tesne nad zemize zacatku nic, pak opet skubnul ocas, ale jen tak nepatrne, a takhle jeste asi trikrat, pak sem sednul, ale nechal tocit rotor a koukal co kde, na kniply sem vlastne ani nesahal, jen sem hlidal cykliku kdyby se to nahodou chtelo prevracet a udelalo to zas a tentokrat mela heli i sanhu malicko na bok, ale nevim mohlo na to mit vliv ze sem sedel na zemi, po dalsi baterce prijimac opet blikal, takze obe baterky, start se sviticim, pristani s blikajicim, mylsim ze dochazi na sto pro ke ztratam signalu ci ruseni, ale proc
ostatni modely ok
1. moznost, vypadky napajeni, menil sem serva za DS510, je mozne ze by braly vic elektriky a dochazelo tak k vypadku BEC? presne tohle uz sem mi stalo s druhem rexem co mam, ale tam stacilo zapnout vrtulnik a pri rychlejsim pohybu cyklikou to vypadavalo uz na zemi a dalsi vec je ze tam byly serva DS515 a o teh se tu psalo ze tento problem zpusobuji, vyresil to regulator s 5A bec, tady je vlasten komplet vybaveni setove, regulator, gyro, serva, motor. jedine co me napada vzit ampermetr, zaradit do serie a zmerit kolik to bere, BECtam je myslim 3A(align regulator)
2. moznost, v modelarske prodejne mi rikali ze je dost problem se statickou elektrinou u remenu, pak muze dochazet k vypadkum signalu, prej pomuze potrit remen nejakym silikonovym olejem, mate nekdo zkusennost s timto problemem? Je najaka moznost presne zjistit zda k tomuhle dochazi? jake pripadne reseni, pomuze nekde neco s necim ukostrit? upgrade na kardan? mam vse plast, drzak motoru kov, bocnice laminat, s druhym rexem sem tady ale lital dva roky a nebyl jediny problem, ma taky remen ale karbon bocnice a neco mezi nima kov, domecky lozisek a myslim drzak motoru taky kov, mozna drzak baterie, ted nevim
osobne bych se vic priklanel k druhemu problemu ale nevim a nic tretiho me nenapada......kdyby to bylo gyro nebo servo, nebude prece blikat prijimac ze ztratil signal...
predem dekuji za nejake nazory ci tipy jak to vyresit Jirka
No, než dávat olej na řemen, zkusil bych to řešit nějakým antistatickým sprejem.
Myslím, že guma a maziva se moc rádi nemají....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tCT6fcIh4Wc[/youtube]
Myslím, že guma a maziva se moc rádi nemají....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tCT6fcIh4Wc[/youtube]
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No me ten olej taky neprisel jako nejlepsi reseni, diky za video, to vypada zajimave, ta zkousecka na statickou elektrinu se da nekde poridit, zacal bych asi timhle, jinak pokud by to byl tenhle problem, vyresil by to na trvalo kardan?
Ahoj, udělej ukostření trubky a držáku motoru, natáhni kousek kabílku od zadního serva až na držák motoru, drátky dej pod šroubky, nebo ještě lépe dej na kabílek očka a snaž se kabílek táhnout na té straně kde nemáš žádnou el. instalaci a na statickou elektřinu existují spreje nevím jak se jmenují, ale hledej určitě najdeš. No já mám kardan a také jsem měl statickou el.
Naposledy upravil(a) beka dne pon 30.06.2014 23:01, celkem upraveno 1 x.
O zkoušečce přímo na statiku nevím, ale myslím si že stejně by uměla posloužit i některá z těch elektronických "fázovek" co dokážou i detekovat vedení pod napětím, když není moc hluboko pod omítkou...
Přechod na torzní náhon - nevím, jestli to není z deště pod okap. Chytneš při přistání ocasní vrtulkou o tužší trávu a kola jsou v háji...
Přechod na torzní náhon - nevím, jestli to není z deště pod okap. Chytneš při přistání ocasní vrtulkou o tužší trávu a kola jsou v háji...
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
chapu to spravne, kablik pod jeden sroubek co drzi ocasni servo a druhej konec na sroubek co je do drzaku motoru, to muzu zkusit, to neni problem, ale libila by se mi nejaka ta zkousecky, takhle bych videl rozdil, nechce se mi s tim letat a zkouset ve vzduchu, kdyz nevim co to udela
František Koudelka píše:chapu to spravne, kablik pod jeden sroubek co drzi ocasni servo a druhej konec na sroubek co je do drzaku motoru, to muzu zkusit, to neni problem, ale libila by se mi nejaka ta zkousecky, takhle bych videl rozdil, nechce se mi s tim letat a zkouset ve vzduchu, kdyz nevim co to udela
Chápeš, zkoušečku hledámmmmm asi tady [/quote] //www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=9&t=13658&view=next
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
taky me napadlo neco z teh sroubovaku, akorat ze nekde v obchode v CR je mi to k nicemu, zkusim se zeptat autoelektrikare jestli k nam prijede jestli neco nema, ale klidne si ji koupim, akorat bych chtel vedet jakou, asi neco citlivejsiho by to melo byt
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
zkusim ten kablik, elektroinstalaci mam vsechnu na jedne strane, ale na te druhe mam dlouhou antenu od prijimace, je treba ten kablik drzet co nejdale od anteny? nebo muzu antenu premistit uplne dolu, na spodni dil
po te zkousecce se zkusim podivat zda nekdo neco neporadi kde neco koupit, ale ta by se mi libila, takhle muzu jen zkouset na slepo a se zkouseckou by byl videt rozdil, a mista kde se to deje, pripadne upravit umisteni prijimace a podobne
po te zkousecce se zkusim podivat zda nekdo neco neporadi kde neco koupit, ale ta by se mi libila, takhle muzu jen zkouset na slepo a se zkouseckou by byl videt rozdil, a mista kde se to deje, pripadne upravit umisteni prijimace a podobne
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
http://www.maplin.co.uk/p/non-contact-a ... tor-n10by+
co tohle, ale cena teda dost no
sprej tady maji taky
http://www.maplin.co.uk/p/servisol-anti ... 00ml-re73q
EDIT, jeste dam odkaz tady na ruzny zkousecky, dalo by se odtud neco vybrat? Ten obchod mam kousek
http://www.maplin.co.uk/c/diy/test-and- ... tsPerPage=
co tohle, ale cena teda dost no
sprej tady maji taky
http://www.maplin.co.uk/p/servisol-anti ... 00ml-re73q
EDIT, jeste dam odkaz tady na ruzny zkousecky, dalo by se odtud neco vybrat? Ten obchod mam kousek
http://www.maplin.co.uk/c/diy/test-and- ... tsPerPage=