Nefunkční magneto??
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Nefunkční magneto??
Ahoj,
po dlouhé době jsem chtěl použít motorovou pilu, ale nemohu ji nastartovat. Je možné, že by mohlo být špatné magneto? Na fajfku jsem nasadil svíčku a jistru to nedávalo. Ani to ,,nekopalo" do prstu. Je magneto stejné jak v sekačce, tak i v motorovce? Magneto bych mohl odmontovat ze sekačky a dát do motorovky.
Michal
po dlouhé době jsem chtěl použít motorovou pilu, ale nemohu ji nastartovat. Je možné, že by mohlo být špatné magneto? Na fajfku jsem nasadil svíčku a jistru to nedávalo. Ani to ,,nekopalo" do prstu. Je magneto stejné jak v sekačce, tak i v motorovce? Magneto bych mohl odmontovat ze sekačky a dát do motorovky.
Michal
Re: Nefunkční magneto??
Proč přímo magneto?
Proměřoval jsi to?
Může to být spínač, kabeláž, cívka ....
A doufat že bude stejné magneto jak u motorové pily a sekačky je velice nepravděpodobné.
Navíc máš dotaz ve vysílačích....
Proměřoval jsi to?
Může to být spínač, kabeláž, cívka ....
A doufat že bude stejné magneto jak u motorové pily a sekačky je velice nepravděpodobné.
Navíc máš dotaz ve vysílačích....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ahoj,
kategorie jsem si nevšiml, ani nevím jak to mám změnit.
Spínač/ vypínač jsem dal pryč a kablíky z vypínače propojil mezi sebou. Kabeláž není přerušena. Na cívku jsem se nedíval.
Michal
kategorie jsem si nevšiml, ani nevím jak to mám změnit.
Michal
misamltr píše:Spínač/ vypínač jsem dal pryč a kablíky z vypínače propojil mezi sebou.
Michal
Tak to rozpoj a nastartuj.
Jo jo určitě rozpojit. 
misamltr píše:Spínač/ vypínač jsem dal pryč a kablíky z vypínače propojil mezi sebou.
Zkontroluj jestli rozpíná a spíná a dej ho tam zpátky. Jak bys jí asi chtěl chcípat?
Lark píše:Zkontroluj jestli rozpíná a spíná a dej ho tam zpátky. Jak bys jí asi chtěl chcípat?
Tady jde přece o vyzkoušení. Jednoduše odpojí dráty od vypínače (u pily se můžeme bavit o elektrickém chcípáku, zkratuje na kostru a tím vypíná) a když to nastartuje, tak jednoduše přiloží drát na kostru a motor přestane pracovat.
Ahoj,
kryt motoru je pryč, tak kdybych potřeboval motor vypnout, tak bych odpojil fajfku ze svíčky. Měl jsem už vypínač pryč. Kabely jsem k sobě spojil měděným drátem a nereagovala. Dnes jsem vyzkoušel dát pryč drát a také nereagovala.
Michal
kryt motoru je pryč, tak kdybych potřeboval motor vypnout, tak bych odpojil fajfku ze svíčky. Měl jsem už vypínač pryč. Kabely jsem k sobě spojil měděným drátem a nereagovala. Dnes jsem vyzkoušel dát pryč drát a také nereagovala.
Michal
misamltr píše:Ahoj,
Michal
Projdi ten drát do vypínače, jestli někde není proseknutý na kostru. To bývá častá závada, prodře se izolace. Je to postup od jednodušší závady ke složitější.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
kryt motoru je pryč, tak kdybych potřeboval motor vypnout, tak bych odpojil fajfku ze svíčky.
Michal
Tak hodně štěstí při vypínání, dostaneš takovejch kopanců
Jen tak ze srandy jsem sáhnul na fajfku u sekačky a dostal jsem nakopáno
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Kromě toho, vypínání sundáním fajfky za chodu je celkem dobrá cesta k proražení izolace na sekundární cívce magneta. Tohle fakt nedělej.
lidi, co tohle dělají, sï pak v lepším případě stěžují, že maji "slabou jiskru"...
Ta izolace není dimenzovaná na natahování jiskry do nekonečna (a na dnešních strojcích ji čekej spíš poddimenzovanou). Když jiskra nemá kde přeskočit (na svíčce) nějakou cestu si najde. Buďto tě praští přes mastnou fajfku, nebo si udělá někde cestou v nejslabším místě izolace svůj průraz, a tudy pak bude skákat, když se jí nebude chtít běhat až na kontakty svíčky
lidi, co tohle dělají, sï pak v lepším případě stěžují, že maji "slabou jiskru"...
Ta izolace není dimenzovaná na natahování jiskry do nekonečna (a na dnešních strojcích ji čekej spíš poddimenzovanou). Když jiskra nemá kde přeskočit (na svíčce) nějakou cestu si najde. Buďto tě praští přes mastnou fajfku, nebo si udělá někde cestou v nejslabším místě izolace svůj průraz, a tudy pak bude skákat, když se jí nebude chtít běhat až na kontakty svíčky
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Ahoj,
odpojil jsem uzemnění od motoru (chcípák). Sundal jsem svíčku a protočil se starterem a jiskra tam byla. Přesto motor nechce ani škytnout. Jak funguje bezpečnostní paka u motorové pily?
Michal
odpojil jsem uzemnění od motoru (chcípák). Sundal jsem svíčku a protočil se starterem a jiskra tam byla. Přesto motor nechce ani škytnout. Jak funguje bezpečnostní paka u motorové pily?
Michal
Michal
Teď by se toho dalo udělat spousty, ale vezmu alespoň to nejdůležitější.
Jak benzín? Případně starý vylít a namíchat nový. Vyndej svíčku, zapni sytič a párkrát (5-10x) protoč. Měl by jsi vidět mlhu, jak vylétává z otvoru po svíčce, případně cítit benzínové výpary.
Pak zašroubovat svíčku, vypnut sytič (vypni sytič a jednou přidej plyn) a párkrát protočit. Motor by mohl alespoň "slíbit" (ojedinělý výbuch)
Potom pomocník podrží plný plyn a zase startovat. Jestli se na to cítíš, tak zmáčkni pojistku plynu a nohou, jak zašlapuješ pilu při startování, dáš plný plyn.
To jen ve stručnosti. Napiš, jak jsi dopadl.
Bezpečnostní páka je mechanická brzda, kovový pásek na odstředivé spojce.
Ahoj,
dík za info. Zítra jedu pro novou hadičku.
Michal
dík za info. Zítra jedu pro novou hadičku.
Michal
Ahoj,
tak bohužel bez výsledku bylo další snažení. Akorát jsem si všiml, že u podložky svíčky se dělají bublinky, ta asi nejspíše netěsní? Má to vliv na úplné nefungování motoru?
Michal
tak bohužel bez výsledku bylo další snažení. Akorát jsem si všiml, že u podložky svíčky se dělají bublinky, ta asi nejspíše netěsní? Má to vliv na úplné nefungování motoru?
Michal