Hi End modelařina - Mistrovství světa v Jetech

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Starkong

Re: Hi End modelařina - Mistrovství světa v Jetech

#16 Příspěvek od Starkong »

Kuba78 píše:zapomel si ze mouku si musi umlit z obili co sam vypestoval, na kamennem mlynku co si sam vyrobil nastroji ktere si sam vyrobil, drevo porezat pilou kterou si ukul ze vlastrnorucne vyrubane zelezne rudy.. atakdale. to je pak echt hardcore modelarina, kdepak kupovat narezanou balsu v krame, maticky a sroubky v kovomatu a rezat si pekne na elektricke pilce to uz neni modelarina :-)´

:lol: :lol: :lol:
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
LV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od LV »

RedAce píše:Takže lepení prkýnek z bedýnky od meruněk soplem z nosu je modelařina ...

Tato veta svedci o niecom...
Ale k veci. Toto je bastlenie. Modelar vie ake drevo kam pouzit a cim to zlepit.
Pouzivanie spickovych technologii je nevyhnutne hlavne v niektorych zavodnych kategoriach vetronov. Takyto model (sportove nacinie) si obvykle bezny lietac len tak nevyrobi. Od toho su fachmani co sa tym zivia.
Na RCmanii tazko dosiahnes relevantne rozhodnutie co je modelarcina a co nie. Kvalifikovana vacsina tu lieta cinske stavebnice. Modelar je trebars ten, co si postavi male balzove hadzadlo. PIlot kupeneho spickoveho brusu nim byt nemusi....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tks
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tks »

LV píše:Modelar je trebars ten, co si postavi male balzove hadzadlo. PIlot kupeneho spickoveho brusu nim byt nemusi....

Vidím to stejně, ale je nás velmi málo a tu většinu tady o tom nepřesvědčíš...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
LV
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od LV »

tks píše:
Vidím to stejně, ale je nás velmi málo a tu většinu tady o tom nepřesvědčíš...

Ja viem. Je to marne... :mrgreen:
www.elektromodely.sk
dudaj

#20 Příspěvek od dudaj »

Přemýšlím, jestli americké drony vybavené střelami a řízené dálkově jsou rc modelařina , nebo ne :D .
Hranici co je a co není modelařina má asi každej jinou.
Já používám 3d frézu, ale musel jsem se vše naučit sám. Za mě je modelařina co si udělám sám (kromě motorů a elektroniky)
Někdo si dělá i ty motory. Nechat si to ale postavit, to už jako modelařinu nevidím.
Nevím proč tady někdo do toho míchá mletí mouky. To jsem moc nepochopil.
pepin

#21 Příspěvek od pepin »

je to jako ve sportu, jsou sporty individuální , nebo kolektivní, osobně si myslím, že tady ten kolektiv odvedl opravdu dobrou modelařinu a jsem přesvědčený i o tom, že podobné modely budou vždy středem zájmu a ozdobou MODELÁŘSKÝCH AKCÍ .
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

LV píše: ...Modelar je trebars ten, co si postavi male balzove hadzadlo....

Mám několik doplňujících dotazů: :D :D :D :D :D

1) Když jsem postavil před 20roky balzové házedlo, jsem modelář doživotně?

2) Když poseču trošku pšenice při průletu, jsem zemědělec doživotně?
DSC_0574.JPG

3) Když najdu směrovku modelu, jsem úspěšný hledač?
DSC_0586.JPG

Obecně nějak nechápu potřebu některých na "kastování". To, že mě něco nebere přece neznamená, že to "něco není".
Nicméně souhlas s tím, že názor modeláře, který něco předvede, je hoden větší pozornosti.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kocour »

http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 070102.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240204.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240205.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240206.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240207.jpg http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240209.jpg Nakonec mi to nedalo a jen jsem trochu zalovil ve svém archivu. Těch fotek Zdeňkových tryskáčů mám víc, i jiných jeho typů, i jiných modelářů. Taky jiný náš člen během několika let vyvinul a používal amatérskou turbinu. Myslím, že by naši tryskoletci na onom mistrovství ostudu neudělali.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od LV »

TomasC píše:Mám několik doplňujících dotazů: :D :D :D :D :D

Skúsim sa ti odpovedať...
TomasC píše:1) Když jsem postavil před 20roky balzové házedlo, jsem modelář doživotně?

Nie, nie si. Bol... Teraz si špičkový pilot. Pár krát som mal pred časom možnosť ťa vidieť naživo...
TomasC píše:2) Když poseču trošku pšenice při průletu, jsem zemědělec doživotně?

Nie si ani na minútu, pretože pravdepodobne (neviem čo si študoval) vieš prd o poľnohospodárstve...
TomasC píše:3) Když najdu směrovku modelu, jsem úspěšný hledač?

Áno to si.
TomasC píše:Obecně nějak nechápu potřebu některých na "kastování". To, že mě něco nebere přece neznamená, že to "něco není".
Nicméně souhlas s tím, že názor modeláře, který něco předvede, je hoden větší pozornosti.

Poznám zopár dobrých modelárov Stejskal, Raška, Knöbl, Kusý, Kárník, Zvalený.... a ak niekto čo lieta čokoľvek kúpené sa považuje za modelára tak z toho minimálne nemám dobrý pocit. To že riadim model so mňa modelára neurobí. Je rybár čo si kúpi zavádzaciu lodičku modelár? Som chemik ak som sa 4 roky učil organickú chémiu? Som matematik ak som v nej bol dobrý pred tridsiatimi rokmi?
Preto to chastovanie. Preto ak niekto je modelár len preto, že lieta koptéry a tie sú na "modelárskom" fóre sa mi dvíha žlč.
A preto mi je jedno kto si čo o mne myslí, ja mám svoj názor ktorý mi nikto nezoberie.
Toš tak.
www.elektromodely.sk
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JirkaA »

Tak teď už fakt nevím..
Jak dlouho jsem ještě modelář když vylezu z dílny?
Jak moc jsem modelář, když místo papíru a tužky použiju PC a místo lupenkové pilky CNC frézku?
Jsem modelář když lítám (mimo jiné plošníky a vrtulníky) s vlastnoruč načmáranou a na frézce vykrouhanou kopterou?
To je fakt schíza.. Asi bych si měl zajít k doktorovi pro Haloperidol nebo něco podobnýho..
OK2WY
LV
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od LV »

JirkaA píše:Tak teď už fakt nevím..
Jak dlouho jsem ještě modelář když vylezu z dílny?
Jak moc jsem modelář, když místo papíru a tužky použiju PC a místo lupenkové pilky CNC frézku?
Jsem modelář když lítám (mimo jiné plošníky a vrtulníky) s vlastnoruč načmáranou a na frézce vykrouhanou kopterou?
To je fakt schíza.. Asi bych si měl zajít k doktorovi pro Haloperidol nebo něco podobnýho..

Moc to prežívaš. :wink:
Čo sa týka tej koptéry, si možno konštruktér, montér...? Ten čo postaví robota tiež nie je modelár. :mrgreen:
Čo sa týka papieru, tiež používam CAD, čo sa týka CNC, tiež občas používam vyrezané diely...
www.elektromodely.sk
jio

#27 Příspěvek od jio »

Laco, když postavíš házedlo, taky tak nejsi modelář - viz wiki.:-)
Pojmem modelářství se označuje výroba konkrétních trojrozměrných modelů – existujících nebo plánovaných objektů, staveb, strojů a podobně.

Sice chápu, co chceš naznačit, ale neobhájíš to. Vždy se najde nějaká extrémní formulace, která vyloučí i tvoje modely a dozvíš se, že i ty nejsi modelář, ale jen si tak hraješ. No a o to hraní si myslím, že jde v první řadě.
Kluci nestárnou, jen se zvyšuje cena jejich hraček.
LV
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od LV »

jio píše:Sice chápu, co chceš naznačit, ale neobhájíš to. Vždy se najde nějaká extrémní formulace, která vyloučí i tvoje modely a dozvíš se, že i ty nejsi modelář, ale jen si tak hraješ. No a o to hraní si myslím, že jde v první řadě.

Ja nič nechcem obhajovať. Snáď iba to. že hádzadlo obvykle má aj tretí rozmer :mrgreen:
www.elektromodely.sk
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JirkaA »

Nojo, budeme muset vyhodit z našeho modelářského letiště všechny nemodeláře a ti ostatní ho budou smět využívat pouze poměrnou část doby - poměr bude stanoven jako poměr počtu vlastnoručně postavených modelů a počtu koupených nemodelů...
OK2WY
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

JirkaA píše:Nojo, budeme muset vyhodit z našeho modelářského letiště všechny nemodeláře a ti ostatní ho budou smět využívat pouze poměrnou část doby - poměr bude stanoven jako poměr počtu vlastnoručně postavených modelů a počtu koupených nemodelů...

Opäť píšeš výplody.
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“