Jakou výkonnější páječku na pájení podvozku
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jakou výkonnější páječku na pájení podvozku
Chtěl bych si pořídit nějakou větší (výkonnější) pájku na pájení podvozků. Teď mám pájecí pero 60W a plynového dremela:
http://www.mall.cz/multifunkcni-naradi/ ... wgod46AAkQ
Obávám se ale, že na pájení podvozků z 4 mm drátu ani jedno z toho stačit nebude. Takže bych si chtěl koupit nějakou výkonnější pájku. Koukal jsem zatím na net, viděl bych to na nějakou klempířskou s výkonem kolem 400W. Bude to stačit nebo je to naopak zbytečně moc? A druhý dotaz-elektrickou nebo plynovou?
http://www.mall.cz/multifunkcni-naradi/ ... wgod46AAkQ
Obávám se ale, že na pájení podvozků z 4 mm drátu ani jedno z toho stačit nebude. Takže bych si chtěl koupit nějakou výkonnější pájku. Koukal jsem zatím na net, viděl bych to na nějakou klempířskou s výkonem kolem 400W. Bude to stačit nebo je to naopak zbytečně moc? A druhý dotaz-elektrickou nebo plynovou?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Re: Jakou výkonnější pájku na pájení podvozku
Oprav si nadpis a smysl slov, také i v hlavě. To, co jsi napsal, je matoucí nesmysl.
Správně:
Páječka = nástroj na pájení.
Pájka = pojidlo, které tvoří pájený spoj - cín, mosaz, stříbro...
Správně:
Ahoj - 400W je naprosto zbytečný - stačí nějaký 100W "kopýtko" s přehledem -Radek
ICQ 638556901
zdzd píše:Oprav si nadpis a smysl slov, také i v hlavě. To, co jsi napsal, je matoucí nesmysl.
Správně:
Budeš se divit ale kolikrát se taky spletu a abych řekl pravdu tak jsem to přečet a nebýt tebe tak jsem si toho ani nevšiml - spíš vnímám už tak nějak automaticky smysl a nebazíruju na detailech- Radek
ICQ 638556901
Dělám to tak, že spoj omotám měděným zvonkovým drátkem a celé pocínuji za použití pájecí kapaliny.
Stačí mi na to 100 W trafopáječka.
Stačí mi na to 100 W trafopáječka.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
Blbě vidím a nebo ten spoj na tom horním obrázku není vůbec propájenej? Radek
ICQ 638556901
http://hadex.cz/p155-pajeci-pero-230v100w-zd-715l/ - tohle postaci
http://hadex.cz/p171-pajeci-pero-230v200w-zd-715l/ - tohle jeste vice postaci
Mam podobnou 100W se sirokym sroubovakovym hrotem a uz sem s tim letoval dratovy podvozek na pipera.
Pohodicka. Na spoje pouzivam vcelarsky dratek ocelovy a pajeci kapalinu na nerez. Je potreba spoj ale pak
dobre oplachnout.
Arda> ano vidis dobre, cin tam neni. Podle me fotka jeste pred pajenim pro nazornost jak to ma omotane. Nak
http://hadex.cz/p171-pajeci-pero-230v200w-zd-715l/ - tohle jeste vice postaci
Mam podobnou 100W se sirokym sroubovakovym hrotem a uz sem s tim letoval dratovy podvozek na pipera.
Pohodicka. Na spoje pouzivam vcelarsky dratek ocelovy a pajeci kapalinu na nerez. Je potreba spoj ale pak
dobre oplachnout.
Arda> ano vidis dobre, cin tam neni. Podle me fotka jeste pred pajenim pro nazornost jak to ma omotane. Nak
Propájený je jen drátek, na tu ocel by trafačka nestačila.
Funguje to perfektně, nedá se to utrhnout - odzkoušeno.
Funguje to perfektně, nedá se to utrhnout - odzkoušeno.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
TO Nak - no to mě taky napadlo - ale ty dráty jsou asi černěný - takže by se musely osmirkovat a ten balzový kus je tam už nalepený - a přijde mi i že ten drátek kol je už jakoby na něm cín - Radek
EDIT - pozdě....
EDIT - pozdě....
ICQ 638556901
....používám 100W hokejku a stačí to.
za sebe doporucuji neco podobneho http://www.gme.cz/plynovy-horak-proxxon ... 6-p731-933
plynovy horak je nenahraditelny. Vyhoda tady techto je, ze se daji postavit a pred plamenem se da pracovat.
U reglu, baterek ... jsem se nezridka setkal s pajkou s velmi vysokou teplotou tani. Tam i 180W pajecka nepomuze. Navic s tim lze pracovat nezavisle na dostupnosti el.
plynovy horak je nenahraditelny. Vyhoda tady techto je, ze se daji postavit a pred plamenem se da pracovat.
U reglu, baterek ... jsem se nezridka setkal s pajkou s velmi vysokou teplotou tani. Tam i 180W pajecka nepomuze. Navic s tim lze pracovat nezavisle na dostupnosti el.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
To jako chceš říci že na regl a nebo baterky ti nestačila 180W páječka a pájel jsi to otevřeným plamenem? Že si děláš srandu? Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne stř 18.06.2014 15:42, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
- kope
- Kontaktovat uživatele:
2 all: dík za tipy, takže budu koukat po něčem kolem 100 W s mohutnějším hrotem
2 zdzd: ano jsem si vědom terminologické nepřesnosti. Nicméně mám pocit, že záměna pájka vs. páječka je běžně používaná a vzhledem ke kontextu je jasné, na co je dotaz cílený. I prodejci pájecí/svařovací techniky používají na svých webových stránkách výraz "pájka" pro vlastní nástroj sloužící k pájení.
2 zdzd: ano jsem si vědom terminologické nepřesnosti. Nicméně mám pocit, že záměna pájka vs. páječka je běžně používaná a vzhledem ke kontextu je jasné, na co je dotaz cílený. I prodejci pájecí/svařovací techniky používají na svých webových stránkách výraz "pájka" pro vlastní nástroj sloužící k pájení.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
arda1 píše:To jako chceš říci že na regl a nebo baterky ti nestačila 180W páječka a pájel jsi to otevřeným plamenem? Že si děláš srandu? Radek
ano nekteri vyrobci pouzivaji pajku pro tvrde pajeni.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...