Motory Zenoah

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
kozlik327

Re: Motory Zenoah

#16 Příspěvek od kozlik327 »

bimbátko s plstěným filtrem je normálně jako u žhavíka ve víčku,plnící a odvzdušňovací mám trubičky nahoře na petce,v podstatě stejné jako u žhavíka.Plním to z litrové petky od mléka a pod. samospádem jako infuzi.Kus hadičky strčím do petky s benzínem, připojím na plnící hadičku v éru ,rukou zadělám otvor v petce mírně zmáčknu a již to teče,tedy pokud je plnící láhev výš než plněná.Žádné palivové čerpadlo nepoužívám.
Přílohy
001.JPG
sana

#17 Příspěvek od sana »

TomasD píše:A jak řešíte napojení hadiček na víčko petky?? Taky přes ty mosazný trubičky jako u žhavíka? A čím plníte benzín do nádrže?

Díky Tomáš

viewtopic.php?f=124&t=57904&start=15
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PatMat »

TomasD píše:A jak řešíte napojení hadiček na víčko petky?? Taky přes ty mosazný trubičky jako u žhavíka? A čím plníte benzín do nádrže?

Díky Tomáš

Kup si tuhle sadu http://www.elektrocech.cz/product_details.php?id=10180
Hadici (Tygon je nejlepší) http://www.elektrocech.cz/product_details.php?id=10702
Bimbátko http://www.elektrocech.cz/product_details.php?id=10520

Pro tankování používám ventil MPJET http://www.mpjet.info/market/index.php?main_page=product_info&cPath=46_50&products_id=583

Návod jak to udělat jsem už dával do předchozího příspěvku.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Lark

#19 Příspěvek od Lark »

Taky mám připravený tenhle ventil, ale mám ještě jeden (staré provedení), a ten je na žhavicí palivo a rád bych ho použil na kouřovou směs, tak jsem uvažoval, že by mělo stačit koupit sadu těsnění na benzín a všechny O-kroužky vyměnit. Ten je ale asi dvoudílný. Na největším průměru má taky nějaké těsnění, jako když je sešroubovaný ze dvou částí. Nedaří se mi ho ale rozšroubovat. Nemáte, nebo nevíte, kde by se dal sehnat řez tímto ventilem? Taky je asi nějaký O-kroužek uvnitř pod kuželkou. Jak se k němu dostat? Nebo po vyškrábnutí vnějšího kroužku, kuželka půjde vyndat? Máte na to nějakou fintu? Zničit bych ho nechtěl.
TomasD

#20 Příspěvek od TomasD »

Pánové, díky moc všem za rady.

Tomáš
TomasD

#21 Příspěvek od TomasD »

Ahoj, ještě jeden dotaz, jak nejlépe instalovat vrtuli na tento motor. Mám vrtuli Fiala 22x10. Vrtule má středový otvor, ale na motoru jsou na unašeči vrtule 4 šrouby.

Dík Tomáš
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

A středový čep tam není? Nastav si motor před horní úvrať, vrtuli si nastav do polohy, jak ti to vyhovuje pro startování (někdo to dává na 2.h, někdo na 10.h), záleží na tobě, co ti vyhovuje. Potom si označ polohu jednoho z těch čtyř otvorů v unašeči, nasaď vrtuli na pomocný trn spolu s tou podložkou s otvory a podle té podložky vyvrtej otvory pro šrouby do správné pozice.
Naposledy upravil(a) Lark dne čtv 19.06.2014 1:11, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AR1 »

A nezapomeň taky svrtat případně kužel do správné polohy.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
TomasD

#24 Příspěvek od TomasD »

Ahoj, motor mám na chalupě, takže si teď nevybavuju, jestli je tam středový trn, ale podle obrázků na internetu ho tam nikde nevidim. Podívám se o víkendu.

Tomáš
Lark

#25 Příspěvek od Lark »

Tady máš fotku :lol: Čep v klice opravdu nemá. Naopak je tam díra (možná se závitem ve dně) a ta vypadá, že má větší průměr než těch 10mm. Nízký čep je na té podložce, i když ten mi zase připadá, že má průměr menší, než těch 10. Z fotky je to ale jen odhad, budeš to muset změřit. Když jí otočíš, dá se pro to svrtání použít.
Přílohy
ZENEP62.jpg
TomasD

#26 Příspěvek od TomasD »

Prodávají šablonu na vyvrtání děr, ale u nás ji nikdo nemá, objednání 1 měsíc. Ale vypadá to podobně jako nástavec uchycení vrtule, tak to použiji na vyvrtání, jak psal Lark.

http://www.horizonhobby.com/products/zp ... 0t-ZENP100

Tomáš
Lark

#27 Příspěvek od Lark »

Myslím, že je škoda za tu šablonu utrácet. Když budeš opatrnej, tak ta vnější podložka udělá stejnou službu.
TomasD

#28 Příspěvek od TomasD »

O víkendu to vyzkouším a uvidím. Přeci jen při ceně vrtulí, mám objednanou 3 listou vrtuli a ta už stojí přes 1000,-. Takže když to podělám, tak to bude docela drahý. :D

T.
Lark

#29 Příspěvek od Lark »

Proč bys to podělával? Přes tu středovou díru si tu vrtuli i s podložkou přitáhni šroubem k prkýnku a po vyvrtání první díry do ní zastrč kolík, aby se nemohla podložka pootočit. No, a pak vyvrtej zbytek. Hotovo, šmitec. :D
TomasD

#30 Příspěvek od TomasD »

Tak to bylo jednodušší, než jsem čekal. Obě podložky unašeče mají 10 mm trn (i když to na fotkách motoru není vidět), a vrtule má 10 mm díru. Takže stačilo jen přišroubovat k vrtuli a k rovnému prkénku, vyvrtat a bylo to.

Takže dík Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“