mirek100 píše:Často při točení přitahuji výškovku až model zpomalí natolik, že se prosedne, jenže jak je vysoko, většinou si toho všimnu právě až při tom prosednutí. Levé kruhy jsou lepší, doprava je to bída.
Jak velkou výchylku klapek a křidélek máte v režimu termika?
Nejsem soutěžní pilot, tak to ber s rezervou a s komozitem létám pouze občas a když , tak na svahu ve větru kdy termiku moc neřešim, ale jako svátečnímu pilotovi mi vyhovuje u obyčejných polyš nějaký profil
--první letový režim--hlavně při motorovém letu, kormidla--klapky-křidélka v nule, , pokud moc nefouká ,rovnou po motorování klapkuji--opravdu nepatrně ale u ruzných modelu ruzně, někde pouze klapky, někde i křidélka, velikost výchylky ladím podle nejmenšího opadání v ustáleném letu bez termiky, na svahu se to proti horizontu ladí dobře, nad hlavou si to představit neumím, možná podle varia.v každém případě jde spíš o doladění profilu, než že by šlo o klapkování v režimu termika, ale v tomto modu létám--kroužím v termice nejčastěji, páč větší přiklapkování model už příliš brzdí a pokud není stoupák opravdu vydatný a přiklapkoval bych víc, končí to vždy bud právě tím zhoupnutím, nebo tendencí zavrtat, víc klapkuji již štelovatelně potákem přez vypínač--vlastně druhý termický režim, kde si odhadem předvolím výchylku--zase podle modelu, bud jen klapky--většinou, nebo i trochu křidélka a ještě si mohu dalším bočním potákem opět přez ten vypínač dotrimovat výškovku, abych za ní už po ustálení v kruhu nemusel tahat rukou klasicky kniplem, ale to jde opravdu využívat pouze když jsou ideální termické podmínky, a rychlý stoupáky až do stratosféry, jinak to větší zakřivení vždy zpusobí ztrátu rychlosti a model se někam zhoupne, takže ve své podstatě já vlastně vubec v termice nezakřivuji dolu, dolu jsem zakřivenej pořád, akorát to vypínám na motorový let, akrobacii a pokud potřebuji uletět z klesáku.
Dost dlouho jsem nemohl vubec pochopit, co kdo má na nějakých klapkách a co v tom vidí za zázrak, dával jsem tam právě veliké výchylky, model byl pak příliš pomalý, spíš ten vzduch jen hrnul a vrtal a vrtal.
Jak velkou výchylku klapek a křidélek máte v režimu termika?moje odpověd, nejspíš si vubec nevšimneš, že se vubec něco hnulo, zvlášt u vyčvachtaných serv, kdy ten model neletí.