Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
rohe
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade Nano CP X

#556 Příspěvek od rohe »

XB8R píše:Teď pro změnu asi odešla elektronika v heli - vrtulník se někdy nechce spárovat,za letu vypne motor a řízení nereaguje a u všech serv se rozhodil neutrál - když dám plný kolektiv, tak na listech je nula stupňů. Budu to posílat prodejci. Škoda,protože jinak mě nano baví :-(

Ty jo, koukam, ze porad neco. :( Domluvis to predem a nebo rouvnou posilas?
Ja byl bez neho tyden a uz jsem se nemohl dockat, az se mi vrati.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od XB8R »

Tak mi odepsali, že jsem si vrtulník zničil sám, že jsem do něj zasahoval a upravoval ho v rozporu s návodem (který mimochodem není ani v češtině) a třeba co se týká rozhození neutrálů serv, tak jsem údajně přenastavil kuláky na táhlech!!! To bych musel bejt úplně blbej, abych nastavil délku táhel tak, aby měl vrtulník při maximu kolektivu na listech nulový úhel náběhu - a tím tedy ani neletěl. Prostě za vše můžu já :-)
Jinak podle zahraničních diskuzí je upadávání kablíků z regulátoru u originál brushless setu naprosto běžná věc.
Logo 500 VBar, nano CPX
rohe
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od rohe »

Tak tohle je vazne.... 8O 8O 8O
vylizplech

#559 Příspěvek od vylizplech »

Pokud by měl někdo zájem o stejnosměr motor na nano, dejte vědět, pošlu to zdarma, nemám pro něj už využití, přešel jsem na střídavý set. Nevím kolik má nalítáno,kupoval jsem starší vrtulník, ale před výměnou lítal pořád dobře. :wink:
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
xxkarlosxx

#560 Příspěvek od xxkarlosxx »

Nezkoušeli jste někdo jiné lineární servo? Na HK mají,jenže podle obrázku se to těžko hodnotí.. Je to obrovský rozdíl v ceně..65kč proti 450 u originálu a vypadají hodně podobně. Můj nano má vibrace a nejsem schopný přijít na to čím to je..Když jsem vyměnil motor zpět na originál vibrace se zmenšily,ale stejně jsou pořád. Osičky,hřídele,listy vrtule vše jsem měnil a kontroloval..Když snížím otáčky a klesám začne se klepat.Teď už mě napadá jen servo..
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
VláďaW

#561 Příspěvek od VláďaW »

A zkoušel jsi serva vyčistit? Pokud se ti servo samo pohybuje (kmitá) tak rozvibruje celý vrťas.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
Netopyr

#562 Příspěvek od Netopyr »

Zkus s vypnutým motorem velmi pomalu hejbat z ciklikou nahoru dolů. Občas se stane, že se to neprojeví, ale jestli jsou hodně špinavé tak určitě. Někdy taky pomůže vysledovat jaký poloze je páčka když se chvěje. A pak tuhle polohu nasimulovat bez motoru. Za letu je těžky poznat, který servo cuká, ale bez motoru to jde.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
rohe
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od rohe »

Ja jsem ted zpozoroval, ze mi jedna baterka dela, ze jakoby nema stavu (je to ta jedna ze setu 25C), proste vrtulnik vzletne, lita a pak se vypne a nez dopadne, tak se zase chytne. A po chvilce se to opakuje, jine baterky mi to nedelaji, tak usuzuji, ze to je prave tim, ze uz ma asi dost, ale ma jen 25 cyklu.... :roll:
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od XB8R »

Netopyr píše:Zkus s vypnutým motorem velmi pomalu hejbat z ciklikou nahoru dolů. Občas se stane, že se to neprojeví, ale jestli jsou hodně špinavé tak určitě. Někdy taky pomůže vysledovat jaký poloze je páčka když se chvěje. A pak tuhle polohu nasimulovat bez motoru. Za letu je těžky poznat, který servo cuká, ale bez motoru to jde.

Nebo hýbat cyklikou :-)
Logo 500 VBar, nano CPX
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od XB8R »

rohe píše:Ja jsem ted zpozoroval, ze mi jedna baterka dela, ze jakoby nema stavu (je to ta jedna ze setu 25C), proste vrtulnik vzletne, lita a pak se vypne a nez dopadne, tak se zase chytne. A po chvilce se to opakuje, jine baterky mi to nedelaji, tak usuzuji, ze to je prave tim, ze uz ma asi dost, ale ma jen 25 cyklu.... :roll:

Takhle se mi to taky vypnulo a vrtulník nereagoval. Při tom praskl podvozek a kabina. Poslal jsem to na tu reklamaci i s řádným popisem závady a bylo mi odpovězeno, že vrtulník byl poškozen opakovanými haváriemi a že jsem ho tedy rozbil sám. Jenom mi není jasný, jak servisní technik poznal, že jsem opakovaně havaroval. Že by pohled do křišťálové koule? Lítal jsem totiž sám...
Logo 500 VBar, nano CPX
rohe
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od rohe »

Jeste ze se mi nic pri te poruse hlavniho motoru tenkrat nic nestalo, asi bych taky s reklamaci neuspel. Dokonce jsem i podekoval na FB na jejich strankach za rychle vyrizeni reklamace.... a co myslite. Zadna reakce. Smutne. :?
vylizplech

#567 Příspěvek od vylizplech »

xxkarlosxx píše:Nezkoušeli jste někdo jiné lineární servo? Na HK mají,jenže podle obrázku se to těžko hodnotí.. Je to obrovský rozdíl v ceně..65kč proti 450 u originálu a vypadají hodně podobně. Můj nano má vibrace a nejsem schopný přijít na to čím to je..Když jsem vyměnil motor zpět na originál vibrace se zmenšily,ale stejně jsou pořád. Osičky,hřídele,listy vrtule vše jsem měnil a kontroloval..Když snížím otáčky a klesám začne se klepat.Teď už mě napadá jen servo..

Taky mi vrtulník vibroval, když klesal, zkoušel jsem vyčistit serva, to nepomohlo, tak jsem zkusil dát náhradní gumičky od kabinky za táhla od serv na kloubky cykliky a ty tenší co tam byly jsem použil za táhla ke gripům. Vrtulníček je teď zase absolutně bez vibrací.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
xxkarlosxx

#568 Příspěvek od xxkarlosxx »

Díky za rady. Vyčistil jsem serva a vrtulník je jako nový. Jinak se mi samozřejmě překlesaly kabely u střídavého motoru jak jste psali.. Pořád něco.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
OPR
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od OPR »

Při vyklesávání vrtulník přirozeně trpí takovejma menšíma skoro vibracema ..... jsou tam jisté oscilace z toho důvodu, že si rotor nasává vír vzduchu který byl už jednou nasátý a přelívá se přes okraj rotoru a naspět je tenhle rozvířenej vzduch použit. Pokud je někde v ovládání nějaká vůle a bezpádlo se snaží tyhle oscilace při vyklesávání vyhlazovat ale naráží na vůli v řízení, pak se to projeví v daleko větší míře a vypadá to jako vibrace ......

Při normálním letu s dvakrát tak velkou vůlé v řízení by se ale nic nedělo a letělo to normálně. Problém je to vyklesávání.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od rohe »

xxkarlosxx píše:Díky za rady. Vyčistil jsem serva a vrtulník je jako nový. Jinak se mi samozřejmě překlesaly kabely u střídavého motoru jak jste psali.. Pořád něco.

Jak se ty serva vůbec čistí? :oops:
A já už zrovna přemýšlím, že bych šel do stříďáku. Protože už mám přes sto startů. Ale tyto problémy, no nevím... :(
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“