Letadlo pro mírně pokročilého

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
Jirra

Re: Letadlo pro mírně pokročilého

#46 Příspěvek od Jirra »

milode píše:Ten můj Loop má letovou váhu 1107 g. Kolik má ta Extra? Mám v Loopovi 3s 2700mAh.

Dalo by se na Loopa použít tohle combo ? http://www.va-models.com/eshop1/combose ... 09509.html Díky
milode

#47 Příspěvek od milode »

Já si myslím, že ano, ale ať ti to potvrdí raději někdo zkušenější. Já tam mám HD 3542/06 920/Kv a regulátor 45A a vrtuli 12x6 APC.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
jaroslav.falcon

#48 Příspěvek od jaroslav.falcon »

toto kombo bych ti nedoporučoval pro loopa.

idealní je motor G10 turnigy easy mutch 890KV nebo podobný (doufám že se nepletu v názvu) a vrtule 13x8 a poslouchá jako hodiny. ESC mám 40A ve špicce to vezme 42A to neresim. a prostě poslouchá. Předtím jsem mel 3536 1000kv 13x4 a to nejde kontinuelně kolmo vzhůru. Letovka ccao 1Kg a baterka 2200 3S.
Vlado C

#49 Příspěvek od Vlado C »

to Jirra:

Vidim ze vzhlad je rozhodujuce kriterium :) Extra je dobra volba. TEn Ooptic tiez. Prilis nespekuluj a konaj. Ak to nie je finacny problem tak kup Extru ta ma tusim vacsie rozpatie bude o nieco kludnejsia. A hlavne lietaj, lietaj a lietaj. Zo zaciatku prevazne vo vyske 2 pilotaznych chyb. Po prvych 50 startoch uz budes vediet lepsie posudit rady ktore si dostal. :)

Nech sa ti dari!
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Jardátor

#50 Příspěvek od Jardátor »

Extra má menší rozpětí jak Loop,letová váha s 3S 2200 mAh je necelých 700 gr,doba letu cca 10min.opakuji se,ale je to opravdu povedené éro,hlavně pro začátečníky v akrobacii. :D
Vlado C

#51 Příspěvek od Vlado C »

Tu sa neda urobit dokonale rozhodnutie.

A pritom v tomto druhu modelarciny o nic nejde. (Nechcem nikoho znevazovat- ale je to len nasa zabava.) Ked mu za nimi pisti dusa je potrebne sa rozhodnut cim skor a lietat co najviac. A potom bude vediet postupom casu ohodnotit svoje rozhodnutie. Vzdy vsak bude dobre len jedno bude mozno o trosku lepsie. A na korekciu nazorov a pilotaznych schopnosti si po case/po rane kupy dalsi eroplan, kde sa historia do znacnej miery zopakuje. Dolezite je aby pri tom poletovani prevladali pozitivne zazitky. To je cele. :D A neskor mozno pride na chut aj doskacom.

Dakujem za opravenie vo velkosti rozpatia.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Jirra

#52 Příspěvek od Jirra »

Jardátor píše:Extra má menší rozpětí jak Loop,letová váha s 3S 2200 mAh je necelých 700 gr,doba letu cca 10min.opakuji se,ale je to opravdu povedené éro,hlavně pro začátečníky v akrobacii. :D

Myslíš že je teda Extra lepší volba než Loop, mě láká loop proto že je větší, ale zárověň je na něho všechno dražší včetně motoru atd, bude v letu klidnější než Extra nebo to nebude poznat ? Díky. A ještě se chci zeptat mohl by mi někdo doporučit levnější alternativu tohoto serva http://www.va-models.com/eshop1/hitechs82mg-p-1961.html Díky
jaroslav.falcon

#53 Příspěvek od jaroslav.falcon »

provozuji v loopu serva corona 919 rychlé digitální a je v pohodě
Jirra

#54 Příspěvek od Jirra »

jaroslav.falcon píše:provozuji v loopu serva corona 919 rychlé digitální a je v pohodě

Chci se zeptat, co přesně obsahuje loop po vybalení z krabice ? Jsou tam ty výztuhy křídel, táhla pro serva a takové ty drobnosti, nebo je třeba všechny ty táhla a ty drobnosti co se montují do směrovky ( ve kterých drží táhlo serva) obsahem balení, nebo se vše musí dokoupit zvlášť. Díky za odpověď Jirka
Jardátor

#55 Příspěvek od Jardátor »

Vybrat si musíš sám,v letových vlastnostech moc velký rozdíl asi nebude.Mi se více líbí Extra,existuje i ta skutečná.skutečného Loopa asi nenajdeš.Ta serva nemusí tak zbytečně drahá,mám tam serva za 180 kč s kov.převody a jsou bez problémů.Mrkni se na stránky E-motors,éra od Va-models tam má za dobré ceny a je tam i doporučené osazení,beru od nich všechno a jsem maximélně spokojen! :wink:Všechna táhla jsou obsahem stavebnic,já jsem jen místo drát.výztuh použil uhlík! :)
jaroslav.falcon

#56 Příspěvek od jaroslav.falcon »

vše je v krabici, stavba jednoduchá a vše perfektně pasuje. Ten loop je super na lítání a na acro, ale není na bratulaní 3D . Nožák zaletí jen tak tak a aby jsi udělal v nožáku loop tak to nedá. Kolegové zvětšovali směrovku aby to zaletěli. Jinak super plachtí a můžeš ho skoro zastavit. Já jsem velice spokojen. Při řízení můžeš v klidu svačit nebo si zapálit cígo.
Na brutualni 3D mám placku od RC Factory.
Jirra

#57 Příspěvek od Jirra »

Tak definitivně jsem se rozhodl že koupím Extru a k ní doporučenou výbavu sport, rádio optic 6, ještě něco pošetřím a v brzké době to objednám. Ještě otázka k balení Extry-obsahuje balení veškeré táhla a drobnosti nutné pro montáž ? Popřípadě co vše z těch drobností je nutno dokoupit. Díky za rady
Jardátor

#58 Příspěvek od Jardátor »

Jak už jsem psal,kup tu Extru v E-motors,mají ji tam nejlevnější a na vybavení dostaneš slevu.Dokoupit musíš motor,regulátor,4 serva,unašeč vrtule,vrtuli,vrtulový kužel,ostatní bižuterie je součástí balení.A pokud budeš mít travnaté letiště,doporučuji koupit větší kolečka.A samozřejmě lepidla.Ale všechny tyto informace najdeš u výrobce éra,tak se tam pořádně podívej! :(
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od juraj.jurej »

Jardátor píše:Jak už jsem psal,kup tu Extru v E-motors,mají ji tam nejlevnější a na vybavení dostaneš slevu.Dokoupit musíš motor,regulátor,4 serva,unašeč vrtule,vrtuli,vrtulový kužel,ostatní bižuterie je součástí balení.A pokud budeš mít travnaté letiště,doporučuji koupit větší kolečka.A samozřejmě lepidla.Ale všechny tyto informace najdeš u výrobce éra,tak se tam pořádně podívej! :(

A hlavne kvalitnú nabíjačku a akumulátor.
FrSky Tandem X20
Jardátor

#60 Příspěvek od Jardátor »

Pokud chceš začít lítat s křidélky a pokoušet se o nějakou akrobačku,možná by pro tebe byla vhodnější Bellanca od Va-models.Dokáže letět krokem,dobře omotorovaná zvládne zákl.akrobacii a přitom je neuvěřitelně "hodná".Zvaž to,myslím,že to pro tebe bude vhodnější éro jak Extra.Měl jsem ji a právě v začátcích té mojí "amatérské akrobacie" mi hodně pomohla! :D
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“