vysokohorská turistika Alpy - kam vyrazit?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
frank9

vysokohorská turistika Alpy - kam vyrazit?

#1 Příspěvek od frank9 »

Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jestli tu taky mezi námi modeláři nejsou příznivci vysokohorské turistiky.
Já mezi ně taky patřím a proto bych se s vámi kdyžtak chtěl poradit.
Letos by jsme chtěli koncem Června podniknout ještě s několika kamarády výlet do Rakouských Alp, ale ty jsou tak velké nevím kde mám vybírat.
Mám zatím takové úmysly o co by se mělo jednat: Pojedeme autem, takže přespání asi v kempu, Hory by měly být v tomto období (nebo alespoň cesty) už otáté. Cíl: Vylézt na nejvyšší vrcholky, nebo nějaké hřebenovky (které nebudou pod sněhem). Výlet asi na 4 dny. Každý den výšlam a zase se vrátit zpět do kempu. Nemělo by se jednat o feráty a cesty by měly být schudné bez profesionálního horolezeckého vybavení.
Nepíšu sem proto, že bych byl líný hledat na internetu, jen tu zkusit možnost, že někdo už podobný výlet podnikl a mohl by dat tip. Loni jsme byli v Itálských apeninách se závěrem výšlapu na Corno Grande. Byli jsme v horách na víc dnů s těžkými batohy, ale není to ono. Opravdu dení výprava je ideální.
Tak, kdyby jste k tomu někdo něco měli, budu moc rád.
kraro

Re: vysokohorská turistika Alpy - kam vyrazit?

#2 Příspěvek od kraro »

frank9 píše:Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jestli tu taky mezi námi modeláři nejsou příznivci vysokohorské turistiky.
........

Já v Alpách žiji, jaká lokalita tě zajímá?
Naposledy upravil(a) kraro dne ned 18.05.2014 21:14, celkem upraveno 1 x.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

sice jsem jenom velmi občasný turista ale můžu doporučit úžasné městečko Mariazell a jeho okolí a taky poblíž velký kaňon Ötscher . Sice to není nejvýš, ale je tam krásně.
V Mariazellu u jezera Erlauf See je taky kemp.

Zdravím.

pavel
Pajik_CZ

#4 Příspěvek od Pajik_CZ »

tak tohle tema moc zajima i mne. lze toto absolvovat i bez zkusenosti s horami? Krkonose a v CR dostupne kopce nepovazuju za hory...
zase jen na zemi...
kraro

#5 Příspěvek od kraro »

Pajik_CZ píše:tak tohle tema moc zajima i mne. lze toto absolvovat i bez zkusenosti s horami? Krkonose a v CR dostupne kopce nepovazuju za hory...

Stačí vzít batoh, mapu, dobré boty, ideálně i hůlky, svačinu, foto aparát a můžeš vyrazit na nenáročnou tůru.
V Rak. je dobré značení a mapu pak máš jen pro kontrolu. Normální kopec cca 2.500 mnm se dá jít za 4-6 hod. + cesta zpátky. Cestou pojíš nějaké maliny, borůvky, ostružiny. Popiješ vodu ze studánek a na kopci se pokocháš přírodou. A druhý den zase jiný kopec :wink: Není to žádné lezení po skalách, většinou jdeš po pěšinách.
Jako např. cesta na Drei Brueder /3 bratry/ ....
Obrázek
© Wolfgang Lauschensky
jipav

#6 Příspěvek od jipav »

Jezdím s rodinou a s přáteli do Zeel am See. Je odtud kousek na ty nejvyšší hory Rakouska. Je tam spousta míst na podívání. Bydlí tam jedna Slovenská rodina u které pronajímáme ubytování. Samozřejmě jsou tam i levnější možnosti ubytování v kempech. Náměty na výlety a místa k tůrám čerpám zde: http://www.alpy.net/ Je tam nádherně. Vlastně spousta mist v Rakousku je krásných, ale v Zeel am See jsem si to tak nějak zamiloval. Je odtam kousek na Grossglockner
, Kaprun a jiná známá místa. Spousty lanovek, spousty míst na tůry. Vše perfektně značené. Měl jsem tam kamaráda na letišti, ten start mezi hory a Alpy z letadla, to je prostě nezapomenutelný zážitek.
Naposledy upravil(a) jipav dne pon 19.05.2014 20:49, celkem upraveno 1 x.
jipav

#7 Příspěvek od jipav »

kraro - díky za námět. Tam jsem ještě nebyl a přitom to vypadá tak krásně.

Pajik_CZ
tak tohle tema moc zajima i mne. lze toto absolvovat i bez zkusenosti s horami? Krkonose a v CR dostupne kopce nepovazuju za hory...

Pokud umíš číst turistické značky, vezmeš si mapu, tak se tam neztratíš. Navíc třeba až na Franz Josefs Haus pod Grossglockner se dostaneš autem. Je to moc pěkná projížďka v horách. Jo a na pěší tůry to chce tak trochu kondičku. Přece jenom to nejsou Krkonoše, nebo Jeseníky.
kraro

#8 Příspěvek od kraro »

Kolegové,
pokud někdy budete v oblasti Zell am See & Kaprun, dejte hlášku. Nebudu-li s klienty zrovna po kopcích, rád vás někam na výlet vezmu. Jak pěšmo, tak i na kole.
Tip na české ubytování. Tady je první kopec 300 m od penzionu :wink: .
Aktuální počasí:
Obrázek
arkudo

#9 Příspěvek od arkudo »

Do oblasti Zell am See jezdime v zime na lyze. Letos se chystame v cervnu na pesi. Je tam moooc krasne potvrzuju.
frank9

#10 Příspěvek od frank9 »

Super, díky za tipy, na Glossblockner se snad někdy vydám také. Vybavení by bylo, ale meště to chce nabrat nějaké zkušenosti a větší odvahu :).
kraro: Trochu se poohlédnu po internetu a pak bych se s tebou domluvil třeba na nějaké tipy.
Radši než kopce bych oravdu hory, ale měly by už být koncem června otáté a lezení bez větší výbavy. Je pravda že i ty kopce jsou nezapomenutelné. Alpy jsou tak velké, že nevím, kde začít hledat a nevím do které oblasti bych vlastně chtěl vyrazit,hodně se mi líbí Vysoké Taury, ale tam co vrchol sníh :)
hates

#11 Příspěvek od hates »

vratil jsem se ted z tater a potvrzuju ze snehu bylo na vyssich mistech dost. Ale alpz nebudou o nic moc lepsi. Bud kopce a nebo se na snich priprav. CO bude od 2500 metru vis tak tam na snih narazis urcite.

Jelikoz jsem byl tedka z rodinou a meli jsme sebou dva prcky 4 a 1.5 roku tak jsme chodili pouze dole ale i tak to obcas jistila perova bunda.
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Honza C »

Musim dat do placu dva tipy, ktere se velmi osvedcily:
* uytovani u Zell am See / Kaprun: Frau Heinzer, Niedernsill, Steinbachweg 5, tel: +4365488914. Cena 20 EUR za noc vcetne (vyborne!) snidane, deti polovic. Pani Heinzer je dama ze stare skoly, takze je potreba trochu umet nemecky (s anglictinou nepocitejte), a email se ji poslat neda, proste nema pocitac, nenajdete ji take na zadnem rezervacnim serveru, proste stary dobry telefon ;) Byli jsme tam 6x v zime, v lete ne, ale na chozeni je tam kopcu habadej, viz minule prispevky.
* Alpbachtal (udoli paralelni se znamym Zillertalem u Innsbrucku): http://www.gasteighof.at/ moc dobra zkusenost. Pri pobytu v Alpbachtalu navic clovek dostane kartu, se kterou muze zadarmo jezdit mistnimi lanovkami, coz se velice hodi, pokud se Vam na kopce nechce slapat z udoli. Po okolnich kopcich (okolo 2000) moc pekne chozeni.
Doporucuji server http://outdooractive.com/ - daji se tam najit tury, ktere uz nekdo prosel, jsou tam i podrobne turisticke mapy, ktere se daji (pokud chces usetrit) nafotit nebo ulozit do jpg a jit podle nich.
DX7, ven: Katana 1.8m, ION, RCF Extra 1.2m. hala: Spies, RCF Sbach 80, CrackWing, Mini Crack Yak
igorb

#13 Příspěvek od igorb »

pekne vlakno, zrovna sa mi hodi ... o dva tyzdne mame sutaz v Liezen, mate nejaky tip na "poldnovku" kuknut sa niekde na kopce? ... predsatvu mam nasadnut na lanovku, vyviezt sa niekam hore co najvyssie odtial vybehnut kam bude dych stacit a zase valit dole aby sa este stihlo polietat ... vidim tam v okoli zopar stredisk, ale nepoznam ktore by bolo na takuto akciu najvhodnejsie, pozna niekto? moze nieco odporucit? ... zarial to vidim na Wurzeralm, ale vidim ze je tam viac takych moznosti, napriklad Hinterstoder ma tiez take stredisko. Pozna niekto?
nunasjiri

#14 Příspěvek od nunasjiri »

Ahoj vespolek, do Alp jezdím cca 6 posledních let, bomba.Dopoledne v rámci Salzburské karty zdarma dáme 2 lanovky, odpoledne místní aquaparky nebo koupaliště. Ubytování co nejblíž Zell Am See. Minulý rok jsme bydleli přímo v Kaprunu v apartmánovém domě Domizil za 3.500,-Kč na týden/osoba.kdyby někdo chtěl víc info tak ať mi napíše.
http://nunasjiri.rajce.idnes.cz/Alpy_2013/
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
paplik

#15 Příspěvek od paplik »

no tak jsem objednal mapu, abych si nějaké ty vrcholky kolem pořádně prohlédnul a vytipoval. Ubytování předem plánovat nebudu. Prostě až bude pěkně počasí, taky vyrazíme.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“