Automatizované zalévání kytek - Arduino

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Automatizované zalévání kytek - Arduino

#1 Příspěvek od Elfew »

Zdravím,

už pár měsíců přemýšlím o naprogramování a vytvoření samozavlažovacího systému pro mé kytky v kanclu, které vždy trpí když mám delší dovolenou. Jelikož mám nějaké základy s umím pár věcí na Arduino naprogramovat, tak mě napadlo že bych to vyřešil elegantně použitím Arduino desky a čerpadla.

Máte s ním někdo zkušenosti? Na internetu jsem viděl pár návodů, ale vše mi připadá dost složité a dost prostorově objemné.

Napájení ideálně 12V (čerpadlo už mám vyhlídnuté), zásobník bude stačit 5-7litrů (použiji plastovou krabici s víkem). Dále bude asi potřeba snímač hladiny vody v zásobníku, aby nedošlo k vyschnutí nebo zalívání "vzduchem". Snímač zálivky asi použít klasický přepočet přes vodivost?

Máte někdo s tímto zkušenost či používáte do doma? Pokud ano, tak se podělte o informace, budu vám vděčný! ;)
dt

Re: Automatizované zalévání kytek - Arduino

#2 Příspěvek od dt »

OrDa

#3 Příspěvek od OrDa »

Kolik těch kytek je ? Hektar?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Elfew »

Chlapi, je toho 2x takova polopalma a jednou vetsi kaktus... prevazet se to neda
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Tou delsi dovolenou myslis pravidelne hospitalizace u Dc. Chocholouska? Protoze podle toho co pises bych na to usuzoval. Nak
pepin

#6 Příspěvek od pepin »

Elfew píše:Chlapi, je toho 2x takova polopalma a jednou vetsi kaktus... prevazet se to neda

osobně si myslím, že to chceš vyřešit zbytečně moc vědecky, pokud řešíš to samé co já, jako že asi ano--odjedeš na dovolenou,nebo je moc hezky a není čas zalejvat kytky, páč je to na létání :lol: , opravdu stačí aby tam na spínacích hodinách dvakrát, třikrát v týdnu něco málo nateklo, na to stačí opravdu obyčejné digitální hodiny a karavanové 12 voltové čerpadlo, příroda ti taky nebude měřit vlhkost pudy a podle vlhkosti nespouští déšt, to má smysl pro pěstitele a né pro zoufalce, co se to snaží ty kytky jen udržet při životě.

já už jen musím vyměnit to mé 700ma trafo za alespon 2A, je to líný a z toho plynou ty problémy, že někde to teče víc a někde mín, ale i tak ty kytky žijou a jsou v pohodě,. navíc je podstatně větší pohoda dolejt kýblem jednu nádrž, než obíhat s konvičkou každou kytku, zatím jsem nadšen, funguje to skvěle, jdu do lednice pro pivo, kouknu do zavlažovací nádoby,zase ubylo, paráda, je zalito, a já se mohu v klidu jít věnovat konzumaci alkoholu :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

To Elfew - hoď se zítra online na skype - pořešíme- Radek
ICQ 638556901
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Elfew »

Bohuzel caste cesty mimo kancl a mimo mesto na par i vice dnu a do toho i to zapominani :)

Ok tedy, schovam tento napad do supliku na nekdy jindy. Do te doby to vyresim casovacem
pepin

#9 Příspěvek od pepin »

Elfew píše: Do te doby to vyresim casovacem

dej to na minutu a budešš v pohodě, navíc i když dojde v té nádrži voda, on se ten motorek po minutě chodu neposere.

jen ty digitální hodiny nesmíš nastavit jako já-- zapnout--uterý minuta,zapnout- středa, minuta,zapnout- pátek, minuta,. ale vypnout jen v uterý po té minutě zavlažování :lol:
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas »

To čerpadlo je podmínkou?

Obrázek
http://rcmapy.com/?locid=1100
pepin

#11 Příspěvek od pepin »

Lukas píše:To čerpadlo je podmínkou?

Obrázek

joo, ty čerpadla jsou fajn, pak mužeš klidně celoročně mít v paneláku na balkoně třeba ryby
IMG_2493.JPG
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Elfew »

A nezmrznou? :)
zorem

#13 Příspěvek od zorem »

Jo dal bych to vše přes PC, chce to čidla do půdy, jestli zalévat nebo ne, ohříváček do nádrže s termostatem / pro případ, že by začlo mrznout/, aby nezamrzla voda, nastavil bych tam pohybové čidlo, pokud je někdo v kanclu , aby ho to čerpadlo nerušilo při práci. Samozřejmě by to v tom případě mělo odloženej start zalévání. Jo a zapoměl jsem na čidlo monitorace přímého slunečního záření napojené na automaticky ovládané žaluzie.

:lol: :lol: :roll: :lol: :lol:
JosefSvejk

#14 Příspěvek od JosefSvejk »

Bez připojení k internetu bych do toho vůbec nešel.. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Elfew »

Jasně, spamujte tu,,, švejk tu chyběl :) smějete se, ale na netu jsem sehnal kód pro arduino co všechno tot umí... cena dle ebaye za součástky asi 1200,-Kč :) Lets build! :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“