Miniprotos, informace, triky, nastavení

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení

#1381 Příspěvek od RadekCe »

To SlezY83: Nezlob se na mě, ale já z těch tvých otázek už nemůžu :roll:.

Odpověď: Ano, není to normální, gripy (potažmo všechny ložiska) se musí točit lehce.
Chybějící podložka na kulovém čepu - ano, vadí to.

Pokud ti cokoliv v balení nesedí nebo chybí, tak to můžeš reklamovat u prodejce a ten by Ti měl chybějící díly dodat (pokud si neumíš poradit jinak).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
SlezY83

#1382 Příspěvek od SlezY83 »

RadekCe píše:To SlezY83: Nezlob se na mě, ale já z těch tvých otázek už nemůžu :roll:.

Já ti povím, proč se tak blbě ptám. Prostě nemůžu uvěžit, že u takového "dokonalého vrtulníku" je tolik problémků. Tak si myslím, že pořád dělám něco špatně.
Když jsem byl u stavby T-Rexe 450 Pro, tak tam žádný takový problém nebyl. Doufal jsem, že Italové budou daleko před Číňanama :-)...

RadekCe píše:Odpověď: Ano, není to normální, gripy (potažmo všechny ložiska) se musí točit lehce.

Já z toho právě soudím tu podložku, ale třeba na tom moc bazíruji, tak se ptám, jaké podložky jste měli ve stavebnici vy.
Na sáčku je uvedeno 2.6x6.5x1.5, ta tam taky je, ale zdá se mi, že zasahuje dost i do kraje ložiska a pokud to více stáhnu, tak může brzdit. Podle manuálu tam měla být 2.6x5.6x0.5. Vím, že byly různé podložky pro FBL a FB (bylo to někde na helifreak, ale rozměry jsem se nedočetl).
Pak mě napadá je zbrousit, ale jak se říká - dvakrát měř a jednou řež :-)...

Dále tam byly podložky 3.8x4.3x0.8 a nikam nepatří....
RadekCe píše:Chybějící podložka na kulovém čepu - ano, vadí to.

Ptám se proto, že např. v manuálu "MSH_MINI_PROTOS_rel_1e0" se dávají podložky mezi tlumící gumu a rotorovou hlavu v tomto už ne: "MSH_MINI_PROTOS_rel_2".

RadekCe píše:Pokud ti cokoliv v balení nesedí nebo chybí, tak to můžeš reklamovat u prodejce a ten by Ti měl chybějící díly dodat (pokud si neumíš poradit jinak).

Zřejmě to nechám až nakonec, jestli tam bude vše tak, jak má
(např. na webu je uvedeno, že stavebnice obsahuje FB i FBL díly, ale dorazila stavebnice jenom s FBL díly). Takže je toho prostě více... Čekal jsem to trochu jiný.
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
SlezY83

#1383 Příspěvek od SlezY83 »

Tak jsem se v konstrukci dostal az k zadni vrtulce (baleni F) a zkousel jsem, jak sedi zadni domek vrtulky a jedna strana se zda byt kriva.
Vim, ze se tu nekde resilo drhnouci smykatko a nejsem si jisty, ale nekdo to vyresil az vymenou zadniho domku. Nebyl to stejny problem s krivosti?
Mozna se ta krivost stahne sroubem, ale docela dost to pruzi...
Doufam, ze to neni zbytecna a hloupa otazka :)
Přílohy
image.jpg
image.jpg
RadekCe

#1384 Příspěvek od RadekCe »

Ano, měnil jsem ho já, ale určitě ne z důvodu, co máš na fotce :roll:. To je snad logické, že se to po přitáhnutí narovná.
Měl jsem ho křivě v tom smyslu, že nebyla rovně ta vystouplá část, do které se zastrčí c-páka.

viewtopic.php?f=104&t=33990&start=930#p900994
DX7s, Phoenix
SlezY83

#1385 Příspěvek od SlezY83 »

Ahoj.
Tak jsem vyresil ty podlozky ke grypum - prochazel jsem detailni fotky rotorovych hlav na internetu a do toho grypu prijde ta podlozka 3,8x4,3x0,8. Proste jsem to tam dal spatne a dal jsem tam tu podlozku, ktera tam byla navic mezi loziska kompenzatoru :/. Takze toto je vyreseno :)...
Jinak tu podlozku k pricne FBL hrideli jsem zatim nevyresil. Pokud ji mate nekdo doma, premeril by jste ji? Stejne tu hlavu jeste jednou zkusim preskladat...
Ohledne toho domecku zadni vrtulky - je zakriven ten dil pro c paku a nejvetsi radius zakriveni je u otvoru pro hridel zadni vrtulky. No, zkusim to poskladat a uvidim, jak to vse bude fungovat. Kazdopadne krive dily by tam byt nemely.
Jedna vec me potesila - je tam sacek s nazvem "Spare bag" a je tam i napr. ta nahradni C paka ovladani vrtulky :).

Roman
Bozha

#1386 Příspěvek od Bozha »

Pro případ, že by někoho napadlo si koupit od Fusuna jejich sklolaminátové bočnice na MP (např. zde), tak to nedělejte. Buďto jděte do uhlíkových, nebo si výše v tomto fóru najděte, kdo dokáže udělat tyhle bočnice v tuzemsku.

Bral jsem něco od FastLadu, přihodil jedny bočnice "do foroty" a jsem hodně zklamaný. Hlavně proto že se nejedná o probarvený laminát jak jsem si myslel, ale je to celé brutálně nastříkané matnou barvou, která se jednak ukrutně špiní, jednak se loupe. Rozhodně to není "hard coated dye that is not only strong, but will last long and resist scratches & chips.". Byť jsou levnější než uhlíkové, tak IMHO nestojí za koupi...
RadekCe

#1387 Příspěvek od RadekCe »

Bozha píše:Buďto jděte do uhlíkových, nebo si výše v tomto fóru najděte, kdo dokáže udělat tyhle bočnice v tuzemsku.

Jen pro zpětnou vazbu: Po "ukostření" lože motoru s ocasní trubkou už absolutně bez problému. Mám s nima 84 baterek a max. spokojenost :!: :-).
Líbí se mi víc, jak originál a samy o sobě jsou originál, protože je zatím nikdo jiný na MP nemá 8) :D.

viewtopic.php?f=104&t=33990&start=1305#p1093279
viewtopic.php?f=104&t=33990&start=1335#p1095677
Přílohy
MP_na_Lucine5.jpg
DX7s, Phoenix
Bozha

#1388 Příspěvek od Bozha »

RadekCe píše:Líbí se mi víc, jak originál a samy o sobě jsou originál, protože je zatím nikdo jiný na MP nemá 8) :D.

:D Nemá je jen proto, že jsem po počátečním rozčarování nakonec vzal ty Fusuno na milost, a ty od Wala si nechal na nějaký jiný crash :D Jinak souhlas, jsou naprosto v pohodě.
baui

#1389 Příspěvek od baui »

Co s tema bocnicema, pro boha, delate?? :lol: :mrgreen:
Tom
Bozha

#1390 Příspěvek od Bozha »

No mě praskly obě dvě uhlíkové při invertovaném průzkumu oranice :D a nejenom bočnice, taky všechna tři uchycení hlavní hřídele, tož tak...

Nicméně, mám dotaz na ty co provozují MP už nějakou dobu: v rámci nutné rozborky (viz výše) jsem sundal i pastorek (který jsem s heli "podědil") a trochu jsem koukal, jak jsou na něm zuby doslova obroušené - je takové opotřebení normální?

Nemám samozřejmě iluze o tom jak dlouho vydrží hliník, ale uvažuju zda to nesignalizuje nějaký problém. Řemen opticky v pohodě.
baui

#1391 Příspěvek od baui »

Taky se mi jednou podarilo to takhle roznest, ale za tech plus minus 20-30 tvrdych ran s MP odesla jen jedna bocnice. Zadna velka palka :)

To vymackani remene do pastorku je normalni, ja pastorky menim tak kazdych 300 letu pokud do te doby neprasknou nebo se nezablokuje volnobezne lozisko, jak je u pastorku posledni dobou zvykem :?
Tom
Bozha

#1392 Příspěvek od Bozha »

Njn, to je prostě smůla, první pád a zrovna takovej blbej. Ale to nic, byl jsem pionýrem, tak to musím vydržet :lol:

S tím pastorkem: díky Baui, dám tam novej a ten vymačkanej si schovám na horší časy.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#1393 Příspěvek od Arcicorsa »

Já je teď naposled taky zničil (napraskl, zalepil, létám).. Jsem si blb málo napnul řemínek a a on sklouzl za letu, nějak už jsem nestihl autorotovat a odnesli to obě bočnice ale jinak nic :wink: , ten podvozek je dokonalý a hodně toho zachrání, navíc za to naprasknutí bočnic mohl přijímač který tam mám tak nešťastně na šikmé ploše pod FBL jednotkou, jak podvozek propružil tak se to pak opřelo o přijímač který už nepružil a přímo nad ním to popraskalo :? ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Bozha

#1394 Příspěvek od Bozha »

Páni, nemáte někdo přebytečný 15z pastorek? V zásobách mám taky jenom 16z a 14z, ale žádný patnáctizubý :evil:

Protože mám plnou krabici různých dílů, nabízím výměnu buďto za 16z pastorek nebo za nějaký díl, co by se vám mohl šiknout.

EDIT: objednal jsem pastorek u Prochyho, takže není tento příspěvek dále aktuální.
Nezbeda

#1395 Příspěvek od Nezbeda »

Ahojte mam taký menší problém, ozýva sa také čudné pukanie na malých otáčkach, ako keď preskakuje remeň, keď ručne otáčam rotorom tak nič nepočuť. Neviem odkiaľ to môže isť.
Miniprotos, Futaba T8FG
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“