MINI TITAN E325S ARFTF
Re: MINI TITAN E325S ARFTF
V setu MT E325S nejsou analogova serva. Jsou tam DC0915 - na cyklice i na vrtulce. Ale i tyhle jsou jenom na 4.8V
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
JJ já ho tu už nemám u sebe před týdnem jsem ho odevzdal
.. Mě to právě bylo divné že by tam byla analogová serva
, takže strýček Google má u mě jedno bezvýznamné mínus
..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa píše:JJ já ho tu už nemám u sebe před týdnem jsem ho odevzdal..
Resil si nakonec nejak ty vule na gripech? Ja jsem se chlubil, ze po spravnem sestaveni hlavy a vymene tl. gum zadny problem s vibracemi nemam, ale potom jsem se na Spiritovi krome osi X kouknul i na vibrace v ose Y a zdesil jsem se
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Jj čtu to na Spiritím fóru
. No chvilku jsem si s tím hrál ale pak jsem to vzdal, zkusil jsem pomocí podložek tu vůli v hlavě vymezit a složit to tak jak to má být podle návodu ale pak s tím nešlo létat, klepalo se to tak že to bylo moc na GT a serva sebou cukala a tím to ještě znásobovala.. Neměl jsem nervy na to nějak moc to ladit abych třeba zkusil upravovat tuhost hlavy dokud vibrace nezmiznou.. Nakonec to dopadlo tak že jsem to složil tak jak to přišlo od Pelikána i za cenu těch vůlí a pak to začalo fungovat jak mělo
, vibrace tam byli mírné i tak ale už to bylo bratelné a GT s tím nemělo žádný problém.. Jinak třeba vrtulka se mi prostě nepodařila doladit a k dokonalosti měla daleko, tu jsem taky nechal jak byla, jen jsem jí zkontroloval a povolil přepákování od smykátka ke gripům protože to šlo hodně ztuha a bylo to utažené na dobytka, pak jsem ještě vyhodil ten dráteček od serva k ovládací páce smykátka, byl strašně tenký a když servo tlačilo tak bylo vidět že se prohýbá v těch vodítkách kde je oválná dírka
.. Místo měj jsem použil uhlíkovou trubičku 3mm a z původního táhla jsem uštípal závity a vlepil je epoxidem do té trubičky.. Vodítka z ocasní trubky jsem vyhodil protože už nejsou třeba. Tato úprava vrtulce celkem pomohla a zakmitávání na jednu stranu skoro zmizelo, pak jsem musel poladit symetrii zastavování posunem myslím do plusu na hodnotu 9 , pak to bylo celkem dobré ale i tak ne dokonalé.. Takto jsem ho předal majiteli a myslím že proti tomu co měl (Ricco FB s gyrem bez AVCS) má teď hodný vrtulník..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Jarcuch děkuje oběma 
Mám tam Serva Savox sh0253 ty jsou na 4,8 -6V dle parametrů co jsem našel.
Jak jsem psal dříve, jedno servo tam mám od prvního letu. Důvodem byla reklamace původního serva.
Než jsem si koupil regulátor tak jsem sestavil napájecí pack pro elektroniku a odzkoušel.
Tím, že tam už mám 4x sh053 tak regulátor to nebral a vzal jsem za bernou minci slabost BEC.
Pravdou je, že každá rada se má nějak zkusit a může být odrazným můstkem.
Já nebudu děkovat jednotlivci, ale všem, vy co radíte jak na to, máte více zkušeností než já.
martinit:
Před rokem létání v krytém parkovišti na mě udělalo video velký dojem. Pokud píšeš, že jsi před rokem nic neuměl tak snad za rok umím to co ty s t500
Já už teď řeším problém se zadní částí, jelikož mi při visení (létat ještě neumím) osciluje nahoru a dolů 1-2cm a občas vykreslí "8" doslova tak jak je napsaná.
Jinak jsem přemýšlel a nechám si poradit, zda bych problém mohl řešit tímto..než regulátorem
http://www.rc-levneji.cz/regulatory--esc-/externi-sbec-turnigy-5a--8-26v--pro-li-po-2/
Děkuji
Mám tam Serva Savox sh0253 ty jsou na 4,8 -6V dle parametrů co jsem našel.
Jak jsem psal dříve, jedno servo tam mám od prvního letu. Důvodem byla reklamace původního serva.
Než jsem si koupil regulátor tak jsem sestavil napájecí pack pro elektroniku a odzkoušel.
Tím, že tam už mám 4x sh053 tak regulátor to nebral a vzal jsem za bernou minci slabost BEC.
Pravdou je, že každá rada se má nějak zkusit a může být odrazným můstkem.
Já nebudu děkovat jednotlivci, ale všem, vy co radíte jak na to, máte více zkušeností než já.
martinit:
Před rokem létání v krytém parkovišti na mě udělalo video velký dojem. Pokud píšeš, že jsi před rokem nic neuměl tak snad za rok umím to co ty s t500
Já už teď řeším problém se zadní částí, jelikož mi při visení (létat ještě neumím) osciluje nahoru a dolů 1-2cm a občas vykreslí "8" doslova tak jak je napsaná.
Jinak jsem přemýšlel a nechám si poradit, zda bych problém mohl řešit tímto..než regulátorem
http://www.rc-levneji.cz/regulatory--esc-/externi-sbec-turnigy-5a--8-26v--pro-li-po-2/
Děkuji
Naposledy upravil(a) jarcuch dne stř 07.05.2014 20:43, celkem upraveno 1 x.
začátečník
Hitec Eclipse Pro 2,4 (mode2), mini titan e325s G5.1 sw2.0
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Ano ten BEC z toho shopu bude určitě bez problémů plnit svou funkci. To kmitání na výškovce je už větší oříšek ale jako první bych zkusil ubrat zisk hlavního rotoru. Jinak jsem měl tento problém se Sniperem tam to vyřešili nové listy pro FBL mechaniku pak to zmizlo ale tenkrát se toho nešlo zbavit ani naprostým stažením zisku kdy už byla heli gumová. Skus si pohrát s tím ziskem a dej pak vědět
. Jen pro info, používáš listy co byli v setu nebo už tam máš nějaké jiné? Ještě mě napadlo po výměně serv jsi upravil nastavení geometrie hlavy v GT?? Myslím že se tam nastavuje 8° .. Mohlo se to změnit když jsi vyměnil serva a chtělo by to zkontrolovat..
Listy nemám originál, mám tam dřevěné.
Žádnou korekci jsem neudělal...
Žádnou korekci jsem neudělal...
začátečník
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Tak zaprvé by to chtělo zkontrolovat tu geometrii hlavy jestli to sedí. Pak zkus poladit ten zisk ale nesmí to být gumové (nepřesné) na páčkách ovšem já si myslím že ty dřevěné listy nebudou to pravé ořechové pro FBL mechaniku a budou optimalizované pro pádlovou heli
.. Ono je mezi listy pro FB a FBL celkem zásadní rozdíl, někde tu o tom píší lidé co o tom vědí více než já a když budeš hledat tak najdeš.
Ok zatím děkuji a jdu ladit..
začátečník
Zdravím. Hoďte semka prosím někdo komu se to podařilo nastavit tak aby to bylo co nejlepší, hodnoty P/I na desce i na vrtulce + třeba taky hodnoty jako jsou na desce: odezva, mix ovladačů, rychlostní stabilita pak třeba expa, pásmo necitlivosti ovladače na dx6i atd. Protože podle toho jejich továrního nastavení se s tím nedá skoro lítat. Sice už mám nastaveno jinak než továrně co mi doporučil kolega co tuto heli i s gt5.1 v2 taky vlastní a laboruje s tím víc než já, tak už je to lepší, ale pořád se mi zdá že to není ono, jsme začátečníci, rád vyzkouším i něčí jiný hodnoty co už to mají poladěný. Nebo to takle na dálku nastavit nejde? Protože každej tento vrťas potřebuje jiný hodnoty? Chápu že každýmu vyhovuje něco jinýho, buď autobus nebo raketa. Já mám na mysli takovej ten střed. Díkec 
Jarcuch-Na tom krytem parkovisti jsem se loni poprve odlepil a naucil leta spolu s arcicorsou a mym bratrem.Bylo asi -10stupnu venku.Vycvik byl tezky a tvrdy.Omezeny prostor me naucil presnosti.Jde o to se proste nebat.Jinak ten titan byl dobry vrtulnik.To kmitani ocasu jsem tam mel porad.Pak jsem to uz vzdak a radsi letal protoze bych nedelal nic jineho nez ladil.Nikdy jsem treba nevyvazoval listy apod.Lepsi je letat nez porad ladit a myslet si ze mi to nejde kvuli nepatrne vuli treba v gripech.Je to proste v rukach.Jde to i s vulema atd.
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
Není tedy majitel Minititana (nejlépe E325S), který ho létá s FBL Spirit?
Dokonce i tady, v těch jejích návodech, si krásně protiřečí. V návodu pro jednotku napíšou jak by to asi mělo být a v tabulce podle které by si to měl i laik nastavit to dají úplně jinak
Věřím tomu že ten co tu tabulku hodnot sepsal to nikdy neviděl jak to letí. Nechápu jak to můžou k tomu udávat když je to úplně na h....
A to jsem si myslel že firma Thunder Tiger je celkem solidní u všech svých modelů
A to jsem si myslel že firma Thunder Tiger je celkem solidní u všech svých modelů
martinit:
Já si myslím stejnou věc, prostě létat. Je fakt, že venku v mírném větru to není tak nápadné..
Ale přeci jenom jedno "ALE" jsem tam měl..
Jekož to dělalo osmičku, tak směr nahoru a dolů dělalo jedno servo. Mělo na jednom z prostředních převodech pár zubů v čudu..
Vyměněno a je to mnohem lepší. A teď jen málo na stranu, ale čert to vem..
Každopádně i tak je to první vrtulník co držím ve vzduchu po pár letech a pořád mě tahá ven..
Musím jen překonat ten pocit, trochu to prudnout více, jít do toho po hlavě a nebát se..
Já si myslím stejnou věc, prostě létat. Je fakt, že venku v mírném větru to není tak nápadné..
Ale přeci jenom jedno "ALE" jsem tam měl..
Jekož to dělalo osmičku, tak směr nahoru a dolů dělalo jedno servo. Mělo na jednom z prostředních převodech pár zubů v čudu..
Vyměněno a je to mnohem lepší. A teď jen málo na stranu, ale čert to vem..
Každopádně i tak je to první vrtulník co držím ve vzduchu po pár letech a pořád mě tahá ven..
Musím jen překonat ten pocit, trochu to prudnout více, jít do toho po hlavě a nebát se..
začátečník
Jj.Titan je dobry vrtulnik a hlavne levny.Po vychytani drobnych nedostatku je fakt dobry.Treba ten bec to nema jenom titan.Koupil jsem rexe 250 a reg.mel taky bec jenom 2A a pri nastavovani se tak rozpalil ze shorel.Mam pocit ze to vyrobci asi moc nezkousi a netestuji.Ale titana jsem si oblibil.Je i lehky proti ostatnim 450.Na nauceni je perfektni.
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO