Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tommmmy

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#301 Příspěvek od Tommmmy »

Na účel (zda se jedná o zboží pro soukromé účely) se mě ani neptali - tzn. nechtěli písemné ani ústní vyjádření. Možná to opravdu brali jako zjevné.

Co se týče DPH, tak se přiznám, že jsem text z příspěvku plně nepochopil - moje chyba. Zmátl mě i text na stránkách ČP (http://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni/faq-caste-otazky-k-celnimu-rizeni#13.
Každopádně moc díky za rady - teď už mi to je (snad) vše jasné :-).
Drondys

#302 Příspěvek od Drondys »

Tommmmy píše:Co se týče DPH, tak se přiznám, že jsem text z příspěvku plně nepochopil...

Pokud jsi četl ten odkazovaný příspěvek kde je to popsáno viz tento odkaz pak jsi ho zřejmě nečetl celý (mám na mysli celý ten jeden úvodní odkazovaný příspěvek a ne celé to vlákno), protože v tomto ohledu je v tom jednom příspěvku uvedeno následující viz citace.

Zboží neobchodního charakteru

Jedná se o zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků. Do celní hodnoty porovnávané s limitem 22 EUR pro DPH a 150 EUR pro CLO se v tomto případě zahrnuje vlastní hodnota zboží, ale nezahrnuje se poštovné s výjimkou EMS tj. u zásilky dopravované přes službu EMS se do částky pro porovnání s limity poštovné zahrnuje.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Hobbyking - výpis objednávky

#303 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

tak mě dneska celnice zadržela balíček z HK, jen za 29,50 dolarů.
Z Paypalu už jsem si výpis platby vytiskl, ale mám problém
jak se dostat k výpisu objednávky na HK.
Dá se to nějak udělat? U stavu objednávky mám pouze Shipped. Ale potřebuji výpis té objednávky.
A vůbec, je tam někde historie objednávek? Nějak jsem to nenašel.
Díky za rady.

Pavel
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking - výpis objednávky

#304 Příspěvek od googie »

Nedoslo ci to do mailu? Mne vzdy pride mrte mailov, co sa tyka objednavky a odoslania.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
orim

#305 Příspěvek od orim »

Keď si na stránke HK otvoríš náhľad objednávky, nájdeš asi v šiestom riadku vedľa textu "Status: Paid" naklikávací odkaz "Customs Inv"
Ak na neho klikneš, otvorí sa ti faktúra.

A históriu objednávok nájdeš po prihlásení do svojho HK účtu kliknutím na odkaz "Check" vedľa textu "Orders"
Drondys

#306 Příspěvek od Drondys »

kocispavel píše:...tak mě dneska celnice zadržela balíček z HK, jen za 29,50 dolarů...

Pokud je těch 29,50 USD cena zboží bez poštovného pak je to nad limitem 22 Eur, protože dle popisu výpočtu stanovení částky pro srovnání s limitem 22 Eur uvedeném v úvodním příspěvku jiného tématu viz tento odkaz tomu v současnosti odpovídá cena zboží 28,426 USD.

Pokud je těch 29,50 USD cena zboží včetně poštovného pak zřejmě stále funguje příkaz na obecné zadržování všech zásilek jdoucích z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu. Zmíněný příkaz se probíral už v předchozí části tématu o Hobbykingu a vydal ho Celní úřad Praha Ruzyně. Česká pošta jej pouze aplikuje v praxi.
krtek2k

#307 Příspěvek od krtek2k »

kocispavel píše:Ahojte,
tak mě dneska celnice zadržela balíček z HK, jen za 29,50 dolarů.
Z Paypalu už jsem si výpis platby vytiskl, ale mám problém
jak se dostat k výpisu objednávky na HK.
Dá se to nějak udělat? U stavu objednávky mám pouze Shipped. Ale potřebuji výpis té objednávky.
A vůbec, je tam někde historie objednávek? Nějak jsem to nenašel.
Díky za rady.
Pavel

Já se pral s celnicí vždycky jen osobně , vytisklou objednávku nechtěli , zajímá je jen výpis o zaplacení z paypalu a co to je za zboží. Tak jsem řekl že modelařina pro osobní potřebu , dal jim výpis z paypalu a už na tom makali , zaplatil jsem DPH a šup pro balík. Tradáá!
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#308 Příspěvek od Drondys »

jakun píše:Ahoj, mě zadržujou celnáci balíček "levnější" už druhý měsíc. Něco se asi děje: stát nemá peníze a za každou cenu balíky kusově kontrolujou nebo jiné důvody :lol:

Děje se to, že Celní úřad Praha Ruzyně vydal pro Českou poštu příkaz zadržovat veškeré zásilky jdoucí z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu, a to zcela bez ohledu na deklarovanou cenu uvedenou v celní deklaraci na zásilce. Zásilky z jiných eshopů se zadržují jen výjimečně. Celní úřad to zatím oficiálně nijak nevysvětlil, ale dle mého názoru se nejedná o to, že by šlo o peníze jelikož zásilek z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu do ČR je ve srovnání s množstvím zásilek z Číny obecně daleko méně a zásilky od ostatních prodejců z Číny se tak často nezadržují. Takže jde zřejmě spíš o to, že Celní úřad opakovaně identifikoval tohoto prodejce jako subjekt, který v celních deklaracích dlouhodobě podhodnocuje zásilky a díky tomu proti zásilkám jdoucím od tohoto prodejce jsou už pár měsíců aplikovány mnohem přísnější kontroly.

Česká pošta to pouze aplikuje v praxi, ale lidé nejsou neomylní. Pokud někomu projde zásilka bez zadržení je to podle oficiálního vyjádření České pošty pouze výjimečný případ, který je obvykle způsoben chybou některého z pracovníků pošty Praha 120 v tom smyslu, že nesprávně identifikoval zásilku jako zásilku, která není z Hobbykingu díky čemuž je pak mnohem vyšší pravděpodobnost toho, že bude propuštěna bez zadržení tedy bez podrobnější kontroly.

Do budoucna doporučuji všem nejen zde, ale i kdekoli jinde na Internetu se zdržet jakýchkoli výlevů ve smyslu chlubení či dokonce uvádění návodů k podhodnocování zboží. Je to jen voda na mlýn pro následné vydávání podobných příkazů k obecnému zadržování zásilek Celním úřadem.
Drondys

#309 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Já se pral s celnicí vždycky jen osobně , vytisklou objednávku nechtěli , zajímá je jen výpis o zaplacení z paypalu a co to je za zboží. Tak jsem řekl že modelařina pro osobní potřebu , dal jim výpis z paypalu a už na tom makali , zaplatil jsem DPH a šup pro balík. Tradáá!

96 Kč jsi platil také nebo ne ? Česká pošta tento poplatek účtuje při osobním vyřízení na poště Praha 120 bez ohledu na to zda je či není stanoveno DPH.

Navíc každý nemá tu možnost si zajet vyřídit odbavení osobně na poštu Praha 120 a pro řadu lidí by to bylo v konečném důsledku i nákladnější než nechat to vyřídit Českou poštu byť třeba zaplatí při stanovení DPH poplatek 180 Kč.
krtek2k

#310 Příspěvek od krtek2k »

jasně že 96 taky, jinak ti to pošťák nevydá , podstatou bylo , že objednávka je nikdy nezajímala.
tam seděj dva , a když vyslovíš kouzelnou formuli "RC" tak chtěj jen výpis z paypalu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj a díky za rady.
Fórum jsem prošel, před chvíli jsem odeslal na celnici vše potřebné, snad.
Vždy se snažím, aby zásilka z Číny měla max. 30 dolarů včetně poštovného. Tedy tento "počin" celnice a následně pošty beru jako další a vůči mnohým zbytečnou nepříjemnost.

Pavel
JBP

#312 Příspěvek od JBP »

Pochopil jsem dobře, že 96 Kč budu platit poště vždycky, když si z HK něco objednám ?
chastra
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od chastra »

JBP píše:Pochopil jsem dobře, že 96 Kč budu platit poště vždycky, když si z HK něco objednám ?

Vždycky, když ti zásilku stopne celnice!
JBP

#314 Příspěvek od JBP »

A to je na jejich rozhodnutí, i když bude zásilka třeba za 18 USD ?
danidani
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od danidani »

Ano, i když bude mít třeba 1 USD.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“