Havárie kluzáku
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Havárie kluzáku
Vidím, že je to boj s větrným mlýnem. Ano, každý udělá v životě chybu, ale když někomu na podzim sednu na střechu, pak na dvůr, pak do zahrady atd. měl bych se nad svoji schopností létat konečně zamyslet a nečekat, až mi papíry vezmou policajti a ještě s rukama v železech za několik funusů.
A to přání myslím smrtelně vážně. Až takový cynik snad nejsem.
A to přání myslím smrtelně vážně. Až takový cynik snad nejsem.
Vladimír píše:Twiter:
To že se neshodneme pramení jen z toho, že já tam nevidím žádnou úmyslnou chybu pramenící z jeho bezohlednosti, a zaznamenal jsem že "pražákovi zbořil sloupek". ....
No to je snad samozřejmé. Kdyby dělal chyby úmyslně, tak patří spíš do cvokárny. Spíš jde o to jestli to bylo z nerozvážnosti, lehkomslnosti, nebo nezodpovědnosti. Občas nějakou blbost uděláme každý. Jak už jsem ale psal, to tady nevyřešíme a je zbytečné se dohadovat.
Já bych počkal se soudy na šetření UZPLN, pokud udělal závažnou chybu, tak si už třeba nezalétá, pokud to nebyla jeho chyba, tak ať létá. To je rozdíl mezi pilotem větroně a pilotem RC. Pilot větroně je jednoznačně dohledatelný a nese za své jednání plnou odpovědnost. U pilota RC se to liší pouze, a současně hlavně, v dohledatelnosti. Myslím si, že jen málokdo z RC pilotů by v případě, že by provozem RC modelu způsobil závažnou nehodu, by také za tuto nehodu plně převzal zodpovědnost.
Při této nehodě bych se zdržel "lidových soudů", protože většina přispívajících ani netuší, co plachtaření s reálným letadlem obnáší, ani nezná všechny okolnosti této nehody.
Při této nehodě bych se zdržel "lidových soudů", protože většina přispívajících ani netuší, co plachtaření s reálným letadlem obnáší, ani nezná všechny okolnosti této nehody.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Tweetter píše:.. když někomu na podzim sednu na střechu, pak na dvůr, pak do zahrady atd. měl bych se nad svoji schopností létat konečně zamyslet a nečekat, až mi papíry vezmou policajti a ještě s rukama v železech za několik funusů.
No, jak to napsat...
Kdyby to co píšeš byla pravda, pak by byla pravda i ta druhá polovina. Ale skutečně se to tak jak píšeš stalo?
No nic pánové, bylo toho dosti, je čas se rozloučit.
Nejsem Karlův příbuzný ani advokát, občas mi leze na nervy protože je ukecanej jako moje tchýně, ale budu rád, když se někde na přeletu zase potkáme.
Někde na druhé stránce této diskuse jsem začal reagovat, protože mi některé výrony připadaly být .. no nevhodné.
Měl jsem za to, že některé výkřiky zde pramení zčásti z běžné neznalosti problematiky a věcí kolem plachtění, a tak jsem měl snahu vnést do toho trochu světla.
Postupně jsem ale zjistil, že jde o bojovníky "z přesvědčení", s vysoce vyvinutým sklonem ke zveličování a překrucování čehokoliv. S těmi se nedá bojovat.
Když se totiž do někoho pustí, nemá on, nebo někdo kdo se postaví na jeho stranu šanci bez ohledu na to jestli předkládá nějaká vysvětlení či argumenty nebo ne, protože bijec nechce informaci, nechce ani svoje závěry které hned na začátku zcela bez jakýchkoliv informací udělal dodatečně revidovat. Možná ani nechce mít pravdu. On prostě chce vyhrát.
Až někdy Tweetre budeš mít cestu kolem Křižanovského letiště, zastav se, rád dám s tebou řeč a kafe, a máš u mne jedno odpolední polétání zdarma.(Pokud ti teda nebude vadit, že už jsem taky 50+)
Třeba získáš na plachtění jiný pohled.
Letu zdar a nashle v nějakém veselejším vlákně.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Hele Vladimire, nemuzem se tu taky spolu virtualne pohadat? Ja jen,ze let zdarma se jen tak nenabizi a do Krizanova to mam blizko. jo a kafe nepiju:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
S tebou ne. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé nepiješ kafe, ale hlavně,
u tebe hrozí, že bys fakt přijel..
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Vladimír píše:S tebou ne. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé nepiješ kafe, ale hlavně,
Skoda. A zrovna jsem si rikal,ze ten vek 50+ by nebyl prekazkou:-) Ze to by byla sance klidnej a plynulej let:-) Ikdyz pocitam,ze driv nebo pozdeji se mozna na vase letiste dostanu. Uz me manzelka doprala let na paraglidu,letos pojedu do Prahy do vetrnyho tunelu,ale v letadle jsem jeste nesedel,natoz letel:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
- vachys
- Kontaktovat uživatele:
Aby bylo jasno, tak fotka těch sraczek je zase lov senzací. Fotograf nejmenoveného tisku se tam nachomejtl zrovna, když to rozkládali a nakládali, tak proto je éro na x dílů. Vím to. Jsou tam vidět praskliny, přelámaný trup..., ale prý to letadlo až takhle na kaši nebylo.
Stránky LMK Havlíčkův Brod - http://www.modelhb.cz/
Potkat se můžeme i na soutěžích RCVS.
Potkat se můžeme i na soutěžích RCVS.
A co to mění na tom, že s tím plácnul na okraj vesnice?