Komplet pohon pro Mýtus 2500

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
opisk

Re: Komplet pohon pro Mýtus 2500

#16 Příspěvek od opisk »

Doktor píše:Pokud ho tam dostaneš, tak to žádná raketa fakt nebude. Vnímání výkonu je silně subjektivní záležitost. Nicméně nahoru to s tim poletí > nic víc. Osobně bych volil pohon jinej.

Jinak vozit v elektroletu olovo je snad i proti přírodě! :wink:

to asi je ale tak ako to vyvazit? no uvidime... :)
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Doktor »

opisk píše:...to asi je ale tak ako to vyvazit?
V žádným případě nešetřit na hmotnosti motoru (minimálně 3548, lépe 3025(26) a dát tam aku co se tam vejde (tedy žádnou 3S 2,2Ah).
opisk

#18 Příspěvek od opisk »

hm, to vyjde trocha drahsie ako som pocital... :)
moze byt tento:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/6-1-MOTORY-elektricke/0/5/391-Turnigy-SK-35-48-900kv-850W
+ nejaky 60A regulator a nejaky 4 clanok 4000mah alebo tak?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Doktor »

Ano asi tak nějak. Snaž se co nejvíc hmoty situovat hned za motor. Nejlépe koupit motor, namontovat a odvážit potřebnou hmotnost pro aku s kterou to půjde vyvážit a podle toho jí vybrat. Nebo to odvážit i bez motoru.
Cesta motoru "3548" s KV 900 a aku 4S a 60A reglem je určitě schůdná. Nemusíš to ani hnát k těm 60A. S ohledem na model Ti tam bohatě bude stačit vrtule 12/6,5. S větší kapacitou aku máš o zábavu na odpoledne vystaráno. Aku můžeš vybírat klidně tu nejlevnější 20C.

Ale můžeš to nejdřív odvážit kolik hmoty potřebuješ do čumce kvůli vyvážení. Můžeš zvážit i holý model. Možná by tam stačila aku jen 3S. Ale to se musí určit vůči té hmotnosti.
opisk

#20 Příspěvek od opisk »

Doktor píše:Ano asi tak nějak. Snaž se co nejvíc hmoty situovat hned za motor. Nejlépe koupit motor, namontovat a odvážit potřebnou hmotnost pro aku s kterou to půjde vyvážit a podle toho jí vybrat. Nebo to odvážit i bez motoru.
Cesta motoru "3548" s KV 900 a aku 4S a 60A reglem je určitě schůdná. Nemusíš to ani hnát k těm 60A. S ohledem na model Ti tam bohatě bude stačit vrtule 12/6,5. S větší kapacitou aku máš o zábavu na odpoledne vystaráno. Aku můžeš vybírat klidně tu nejlevnější 20C.

Ale můžeš to nejdřív odvážit kolik hmoty potřebuješ do čumce kvůli vyvážení. Můžeš zvážit i holý model. Možná by tam stačila aku jen 3S. Ale to se musí určit vůči té hmotnosti.

oka, dik moc za rady... budem informovat ako pokracuje upgrade :)
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Apocalypsus »

Ahoj,
já teď po letech dokončuji to proč jsem to tu začal :-)
moje sestava je tedy:
motor Ray C3548/05
regl Ray 50A
baterka WhiteLine 3S/2600 - 45C
vrtule AeroNaut 13x6.5"
motor má síly více než dost.. tak uvidíme vypadá to na pohodlné straty z ruky :-) dovážit dořešit a vzhůro do oblak.. :-)
Moje letectvo:
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
opisk

#22 Příspěvek od opisk »

my sme sa dali dokopy + a - a rozhodli sme sa tam nechat povodnu vybavu akurat baterku 2s 5000mah LIPO....
buduci vik to budeme hadzat do vzduchu....
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Apocalypsus »

Tak jsem zvědavý.. Kde budeš dávat baterku? klasicky ke křídlu nebo do špice? já uvidím jak to bude nakonec vycházet jelikož jsem to měl stavěné jako svahový.. a poctivým množstvím epoxidu :-D nějaké foto máš?
Moje letectvo:
opisk

#24 Příspěvek od opisk »

Apocalypsus píše:Tak jsem zvědavý.. Kde budeš dávat baterku? klasicky ke křídlu nebo do špice? já uvidím jak to bude nakonec vycházet jelikož jsem to měl stavěné jako svahový.. a poctivým množstvím epoxidu :-D nějaké foto máš?

jj klasicky pod kridlo, ta baterka je krasne uzka, super sa tam vosla takze sa da este experimentovat z taziskom... foto dodam...
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Apocalypsus »

OK to mne zajímá jak moc dopředu to budeš muset sunout :-) ikdyž já to zjistím jen jak bude doma chvilka času :-D jak máš řešené serva v křidlech? na oboustrané pásce jako je v návodu? moc se mi to nezdá...
Moje letectvo:
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

Já mám v letitém Mýtusu Motor MegaS4. Ten motor má skoro 400g a pro vyvážení jsem musel dát desetičlánek SANYO 1700 SCR skoro z poloviny až do kabiny.

Fakt by mne zajímalo, jak to dokážeš vyvážit.

Mně ten Mýtus aktuálně leží, protože SANYO už odešly a nenapadá mne co tam místo nich dát tak, aby těžiště vyšlo...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“