Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Doktor píše:Pokud ho tam dostaneš, tak to žádná raketa fakt nebude. Vnímání výkonu je silně subjektivní záležitost. Nicméně nahoru to s tim poletí > nic víc. Osobně bych volil pohon jinej.
Jinak vozit v elektroletu olovo je snad i proti přírodě!
to asi je ale tak ako to vyvazit? no uvidime...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Ano asi tak nějak. Snaž se co nejvíc hmoty situovat hned za motor. Nejlépe koupit motor, namontovat a odvážit potřebnou hmotnost pro aku s kterou to půjde vyvážit a podle toho jí vybrat. Nebo to odvážit i bez motoru. Cesta motoru "3548" s KV 900 a aku 4S a 60A reglem je určitě schůdná. Nemusíš to ani hnát k těm 60A. S ohledem na model Ti tam bohatě bude stačit vrtule 12/6,5. S větší kapacitou aku máš o zábavu na odpoledne vystaráno. Aku můžeš vybírat klidně tu nejlevnější 20C.
Ale můžeš to nejdřív odvážit kolik hmoty potřebuješ do čumce kvůli vyvážení. Můžeš zvážit i holý model. Možná by tam stačila aku jen 3S. Ale to se musí určit vůči té hmotnosti.
Doktor píše:Ano asi tak nějak. Snaž se co nejvíc hmoty situovat hned za motor. Nejlépe koupit motor, namontovat a odvážit potřebnou hmotnost pro aku s kterou to půjde vyvážit a podle toho jí vybrat. Nebo to odvážit i bez motoru. Cesta motoru "3548" s KV 900 a aku 4S a 60A reglem je určitě schůdná. Nemusíš to ani hnát k těm 60A. S ohledem na model Ti tam bohatě bude stačit vrtule 12/6,5. S větší kapacitou aku máš o zábavu na odpoledne vystaráno. Aku můžeš vybírat klidně tu nejlevnější 20C.
Ale můžeš to nejdřív odvážit kolik hmoty potřebuješ do čumce kvůli vyvážení. Můžeš zvážit i holý model. Možná by tam stačila aku jen 3S. Ale to se musí určit vůči té hmotnosti.
oka, dik moc za rady... budem informovat ako pokracuje upgrade
Ahoj, já teď po letech dokončuji to proč jsem to tu začal moje sestava je tedy: motor Ray C3548/05 regl Ray 50A baterka WhiteLine 3S/2600 - 45C vrtule AeroNaut 13x6.5" motor má síly více než dost.. tak uvidíme vypadá to na pohodlné straty z ruky dovážit dořešit a vzhůro do oblak..
Tak jsem zvědavý.. Kde budeš dávat baterku? klasicky ke křídlu nebo do špice? já uvidím jak to bude nakonec vycházet jelikož jsem to měl stavěné jako svahový.. a poctivým množstvím epoxidu nějaké foto máš?
Apocalypsus píše:Tak jsem zvědavý.. Kde budeš dávat baterku? klasicky ke křídlu nebo do špice? já uvidím jak to bude nakonec vycházet jelikož jsem to měl stavěné jako svahový.. a poctivým množstvím epoxidu nějaké foto máš?
jj klasicky pod kridlo, ta baterka je krasne uzka, super sa tam vosla takze sa da este experimentovat z taziskom... foto dodam...
OK to mne zajímá jak moc dopředu to budeš muset sunout ikdyž já to zjistím jen jak bude doma chvilka času jak máš řešené serva v křidlech? na oboustrané pásce jako je v návodu? moc se mi to nezdá...