Graupner mc 32

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
creagel

Re: Graupner mc 32

#271 Příspěvek od creagel »

Kamca píše:No tak to je parada!Řekl bych,že je treba zapracovat na multiflap menu.Litam 8servove kridlo a nastaveni je velmi strohe proti konkurenci!!

Muzes popsat co mas na mysli? Klidne do SZ. Ja ma max. 4 servove,takze s tim nemam zadnou zkusenost.

Osobne bych to videl na toto:

- moznost menit pomer mixu za letu otocnym/tahovym ovladacem
- telemetricke hlasky jednotlive prirazene na prepinac,pripadne urcit si skupinu hlasek na konrektni prepinac
- prohlizeni telemetrie na vysilaci
- moznost priradit zvuk k jakekoliv udalosti
- u varia moznost urcit mrtvou zonu
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od Pucmeloud »

Já bych spíše uvítal hardwarové změny...nejhorší je ten modrý display!!! Na slunci je absolutně nečitelný (bílé podsvícení u JR bylo fantastické!). Dále skla displejů dát do roviny s panelem, šoupák vypínače zdrsnit, spodní dekl s uzávěry s lepší pojistkou a gumovýma nožkama, kufr s popruhem...ono by se toho našlo víc. Ale jinak dobrý.
creagel

#273 Příspěvek od creagel »

Na citelnost na slunci si stezovat nemuzu. Je obecne snamo, ze od jiste doby davaji jiny prekryt tech displayu (ty puvodni casem zmlecnely). Ostatni veci jsou asi vec nazoru. Ale ty gumove nozicky - ja mel u radia pribalene nalepovaci. U tveho radia nebyly?

Jinak uz se mi 2x stalo, ze jsem odstartoval se spatnym modelem. Ono to sice pipa, ze je spatne sparovany prijimac, ale ovladani porad dal funguje. A protoze jedno ero bylo pojmenovany q450 a druhy q450_2 tak jsem se proste prehledl. Quad ovladat sel vse ok, ale rezimi jsem mel uplne jine a male jsem s tim spadnul. Tohle by taky mohli zmenit - kdyz uz to vi, ze je sparovany spatny prijimac, tak proste nevysilat.
creagel

#274 Příspěvek od creagel »

Z dalsich moznych funkci me napada:

- pojmenovani funkci (napr. kanal 6 = podvozek, kanal 7 = kamera)
- trimovani pomoci prepinacu (jeden momentovy prepinac pro + jeden momentovy prepinac pro -)
- jednoducha diferenciace ocasnich ploch V
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od Pucmeloud »

Ale ty gumove nozicky - ja mel u radia pribalene nalepovaci. U tveho radia nebyly?

No jakési dva proužky u toho byly, ale že by to byly nožičky? Pak ale vůbec netuším, kam se mají nalepit.

Tomu řízení nespárovaného modelu nerozumím...to pískání se snad nedá přeslechnout,ne? A že to řídí jiný model???? No mě teda ne. To snad nejde ani z principu: to by všechny GR na letišti řídily všechny ostatní GR...nebo jsem něco nepochopil.
creagel

#276 Příspěvek od creagel »

Pucmeloud píše:Ale ty gumove nozicky - ja mel u radia pribalene nalepovaci. U tveho radia nebyly?

No jakési dva proužky u toho byly, ale že by to byly nožičky? Pak ale vůbec netuším, kam se mají nalepit.

Tomu řízení nespárovaného modelu nerozumím...to pískání se snad nedá přeslechnout,ne? A že to řídí jiný model???? No mě teda ne. To snad nejde ani z principu: to by všechny GR na letišti řídily všechny ostatní GR...nebo jsem něco nepochopil.

Kdyz mas stazene zvuky (ja mam ty prostredni soupatka na regulaci zvuku), tak nic neslyslis. Pokud mas 2 modely nastavene v radiu a kazdy ma svuj prijimac, tak pokud mas zvoleny jiny model nez se kterym chces letet, tak radio sice hlasite pipa (pokud nemas stazeny zvuk), ale ovladani takoveho modelu normlane funguje (ale podle programu zvoleneho v radiu). U klasickeho letadla si toho predletovou kontrolou vsimnes vetsinou lehce, ale u quadcoptery ne :)

Co se tyka nozicek - to je presne ono. Myslel jsem ze si z tech prouzku mas nastrihat ty nozicky dle libosit. Pokud je to na neco jineho, tak jsem nepochopil na co :)
Subrt

#277 Příspěvek od Subrt »

Možnost nastavení mixů za letu pomocí některého ovladače. Rozdělení telemetrie na dva mžikové spinače. Možnost nastavení křivek u všech kanálů. Zvukové oznámení letových fází. Při změně nastavení směru serva (servo reverz), vyžádat potvrzení změny.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od Pucmeloud »

Pokud mas 2 modely nastavene v radiu a kazdy ma svuj prijimac, tak pokud mas zvoleny jiny model nez se kterym chces letet, tak radio sice hlasite pipa (pokud nemas stazeny zvuk), ale ovladani takoveho modelu normlane funguje

Co je to za blbost? Já když zapnu rádio a zapnu dva modely (každý má svůj přijímač), tak jde řídit jenom ten, který je spárovaný (navíc se to objeví na displeji). Aspoň já lítám s kolegou se stejným rádiem a jeden druhému éro neřídíme. A oba máme stejné přijímače...
creagel

#279 Příspěvek od creagel »

Pucmeloud píše:Pokud mas 2 modely nastavene v radiu a kazdy ma svuj prijimac, tak pokud mas zvoleny jiny model nez se kterym chces letet, tak radio sice hlasite pipa (pokud nemas stazeny zvuk), ale ovladani takoveho modelu normlane funguje

Co je to za blbost? Já když zapnu rádio a zapnu dva modely (každý má svůj přijímač), tak jde řídit jenom ten, který je spárovaný (navíc se to objeví na displeji). Aspoň já lítám s kolegou se stejným rádiem a jeden druhému éro neřídíme. A oba máme stejné přijímače...

Porad si nerozumime :)

Letam s modelem A. Doletam, vypnu jej, zapnu model B (ktery mam ve vysilaci take ulozeny), ale ve vysilaci jej neprepnu - ve vysilaci je porad aktivni model A. To ma za nasledek, ze vysilac (pokud neni vypnuty zvuk) pipa jako sileny, ale model B ridis dle programu modelu A.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od Pucmeloud »

Aha, tak tomu bych nevěřil...právě jsem to vyzkoušel a opravdu to tak je. To tedy považuju za zcela zásadní zjištění a průser !!!!
Lada1

#281 Příspěvek od Lada1 »

JEste vetsi pruser ikdyz malo pravdepodobny je pokud, mas zapnut jak model jiny nez zrovna ve vysilaci a zaroven i ten spravny. Vysilac nic nesignalizuje, nebot ma spojeni s tim spravnym modelem. Ovladas ale modely oba.

na gh-lounge se to tam omyla uz pomalu dva roky. Vysledek jak vidime zatim zadny. PRy tomu brani nejaky patent Spektrum-JR-Horizonhobby
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od Pucmeloud »

Tak zatím jako jedinou prevenci jsem si regulaci hlasitosti repráčku přehodil z toho válcového poťáku vedle repráku (který lze snadno nechtě ztlumit) na ten zapuštěný vyskakovací poťák na kraji. Doufám, že brzy bude nějaký update od GR....toto je dost ostuda! :cry:
Lark

#283 Příspěvek od Lark »

Tak jsem to zkoušel na MC-20 a dělá to to samé. Klidně to ovládá kterýkoli napárovaný přijímač. Nepomůže ani vypnutí a zapnutí Tx. Já bych spíš řek, že to není ostuda, ale docela průser. Kdyby člověk nechal omylem zapnutý jiný model, tak i přes to pípání, než si uvědomíš co se děje, může být malér.
Naposledy upravil(a) Lark dne sob 03.05.2014 21:14, celkem upraveno 1 x.
Lada1

#284 Příspěvek od Lada1 »

Kdo ma krome JR/Spektrum jeste Modelmatching s pametovym mistem?
Mi se to u Graupneru nejak nepozdava vzhledem k tomu, ze je na spici celkove modelarske techniky.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Lark

#285 Příspěvek od Lark »

Možná by to chtělo na to založit vlákno s všeobecnějším názvem, jestli to dělá i řada MZ-xx.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“