tocamac píše:
Ve strucnosti:
Vysilace a moduly FASST maji problem pri rychlem zapnuti a vypnuti. Muze pri nem dojit k vymazani jedinecneho cisla (GUID) ve vysilaci, a ten pak muze ovladat i moduly ktere s timto vysilacem nebyly sparovany. Futaba se zatim stale brani tento problem uznat (tvrdi ze se to tyka jen male serie prodanych kusu) a jako reseni navrhuje nevypinat rychle vysilac (aby nedoslo k vymazani GUID). A pred kazdym litanim se pry maji modelari na miste testem ujistit, ze kazdy ovlada SVUJ model. To je vysmech! Pripada mi to jeste horsi nez klasicke systemy na 35/40 MHz, kdy aspon kazdy modelar vedel ze se pred litanim MUSI s ostatnimi domluvit na frekvenci. Jenze jedna z hlavnich vyhod 2,4 GHz ma byt ze se prave o ostatni frekvence starat NEMUSI. Takze ted aby se kazdy majitel FASST na letisti bal, ze ho shodi nekdo s vymazanym GUID.
Futaba sice nabizi (v Americe) bezplatne otestovani a opravu vysilace (tj. nastaveni vymazaneho GUID), ale co je to platne, kdyz si ho muzes kdykoli zase vymazat, napr. kdyz mas vybitou baterku. Nejhorsi je, ze si sice kazdy muze nechat opravit SVUJ vysilac, ale tim zajisti bezpeci OSTATNIM modelarum, zatimco ten jeho model muze shodit nekdo, kdo svuj vysilac v poradku nema.
Dám to sem celé lebo som predtým citoval len kúsok ktorý zrovna nebol až tak zlý ako ten zbytok
Ešte raz: VŠETKO ZLE!
Príjmač spárený s vysielačom, počúva len signál so správnym GUID.
Všetci čo majú normálne vysielače, sú v pohode a nemusia ich zaujímať tí vymazaní, majú čísla 0, teda rovnaké..
Jeden nový čistý príjmač na akcii stačí na identifikáciu vysielača s nulovým GUID, akonáhle sa ozve, treba zastaviť lietanie a majiteľovi vysvetliť o čo ide (ten vysielač zabaviť).
Celý tento povyk je super obchodnícka bublina, aby sa malo o čom hovoriť aj pri Futabe, nielan že sa resetujú a padajú Spectrum a XPS ...