Přezbrojení na 2.4GHz - názory uživatelů

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Co považujete za spolehlivé?

Anketa končí za sob 09.02.2008 11:30

1.Spektrum DSM2
15
41%
2.Futaba FASST
13
35%
3.Graupner IFS
8
22%
4.ASSAN
1
3%

Celkem hlasů: 37

Zpráva
Autor
coro

#16 Příspěvek od coro »

tocamac píše:
Ve strucnosti:
Vysilace a moduly FASST maji problem pri rychlem zapnuti a vypnuti. Muze pri nem dojit k vymazani jedinecneho cisla (GUID) ve vysilaci, a ten pak muze ovladat i moduly ktere s timto vysilacem nebyly sparovany. Futaba se zatim stale brani tento problem uznat (tvrdi ze se to tyka jen male serie prodanych kusu) a jako reseni navrhuje nevypinat rychle vysilac (aby nedoslo k vymazani GUID). A pred kazdym litanim se pry maji modelari na miste testem ujistit, ze kazdy ovlada SVUJ model ;). To je vysmech! Pripada mi to jeste horsi nez klasicke systemy na 35/40 MHz, kdy aspon kazdy modelar vedel ze se pred litanim MUSI s ostatnimi domluvit na frekvenci. Jenze jedna z hlavnich vyhod 2,4 GHz ma byt ze se prave o ostatni frekvence starat NEMUSI. Takze ted aby se kazdy majitel FASST na letisti bal, ze ho shodi nekdo s vymazanym GUID.

Futaba sice nabizi (v Americe) bezplatne otestovani a opravu vysilace (tj. nastaveni vymazaneho GUID), ale co je to platne, kdyz si ho muzes kdykoli zase vymazat, napr. kdyz mas vybitou baterku. Nejhorsi je, ze si sice kazdy muze nechat opravit SVUJ vysilac, ale tim zajisti bezpeci OSTATNIM modelarum, zatimco ten jeho model muze shodit nekdo, kdo svuj vysilac v poradku nema.

Dám to sem celé lebo som predtým citoval len kúsok ktorý zrovna nebol až tak zlý ako ten zbytok :-(

Ešte raz: VŠETKO ZLE!

Príjmač spárený s vysielačom, počúva len signál so správnym GUID.

Všetci čo majú normálne vysielače, sú v pohode a nemusia ich zaujímať tí vymazaní, majú čísla 0, teda rovnaké..

Jeden nový čistý príjmač na akcii stačí na identifikáciu vysielača s nulovým GUID, akonáhle sa ozve, treba zastaviť lietanie a majiteľovi vysvetliť o čo ide (ten vysielač zabaviť).

Celý tento povyk je super obchodnícka bublina, aby sa malo o čom hovoriť aj pri Futabe, nielan že sa resetujú a padajú Spectrum a XPS ...
tocamac

#17 Příspěvek od tocamac »

coro píše:Ešte raz: VŠETKO ZLE!

Hmmm, tak jsem si to jeste jednou poradne precetl - mas pravdu :oops:

Sorry, pokud jsem tu vyvolal plany poplach... ;)

Kazdopadne doufam, ze nejak opravi to resetovani pri kratkodobem zapnuti. I to je dost neprijemne. Jinak osobne nemam nic proti FASST, libi se mi vice nez Spectrum. Sam mam vysilac od Futaby.
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od petr-powder »

tocamac píše:Hmmm, tak jsem si to jeste jednou poradne precetl - mas pravdu :oops:

Sorry, pokud jsem tu vyvolal plany poplach... ;)

hm, teď jsi v mých očích stoupl na ceně. Je to snad poprvé, co tu vidím se někoho omluvit za svou chybu.

:wink:
Honza

#19 Příspěvek od Honza »

Já čekám, až přijde na trh tohle:
http://www.acteurope.de/html/act_2_4ghz_system.html
http://www.acteurope.de/html/act_dfd_2_4ghz_system.html
http://www.acteurope.de/html/-s3d-system_2_4ghz-.html
Očekávám velmi dobrou funkčnost a líbí se mi, že není třeba vrtat se v (právě mém) rádiu.
Honza

#20 Příspěvek od Honza »

Dodávka od poloviny března.
http://www.acteshop.de/index.php?cPath=247
LV
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od LV »

Honza píše:Já čekám, až přijde na trh tohle:
http://www.acteurope.de/html/act_2_4ghz_system.html

To je ale riadna fušerina velebnosti 8O
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Honza

#22 Příspěvek od Honza »

A budeš konkrétnější?
Becker
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Becker »

Nevím jestli to mohu napsat sem ale dnes jsem se dozvěděl horkou novinku z Německa.Jde o nový systém který představí Graupner na veletrhu.Vydal se svoji cestou a místo 2.4GHz má něco kolem 800MHz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
scarabeus

#24 Příspěvek od scarabeus »

Becker píše:Nevím jestli to mohu napsat sem ale dnes jsem se dozvěděl horkou novinku z Německa.Jde o nový systém který představí Graupner na veletrhu.Vydal se svoji cestou a místo 2.4GHz má něco kolem 800MHz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To je sice moc pekny, ale existuje na to vubec nejaka homologace? A povoleni v CR? Pokud ne, mas smulu.
Mirek J.

No, nevím...

#25 Příspěvek od Mirek J. »

Becker píše:Nevím jestli to mohu napsat sem ale dnes jsem se dozvěděl horkou novinku z Německa.Jde o nový systém který představí Graupner na veletrhu.Vydal se svoji cestou a místo 2.4GHz má něco kolem 800MHz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bude to nejspíše frekvence 868 MHz, resp. pásmo kolem této f. Pracují zde komunikační protokoly zabezpečovacích systémů a v podstatě je to taky "volná" sdílená frekvence pro přenosy dat. Je ale otázkou, jestli je to výhra oproti 2.4 GHz, kde zde díky vyšší f je mnohem širší pásmo pro více kanálů ! To už bych více věřil pásmům v obl. 5 a 10 GHz, kde je to ale technologicky a signálově mnohem náročnější a tudíž dražší a nikdo do toho v obl.modelařiny zatím nepůjde...
Becker
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Becker »

Bude to asi tato frekvence.Jde o to že 2.4GHz špatně nebo vůbec nejde tam kde je uhlík.Proto Graupner ve spolupráci s německým F3B týmem vyzkoušel toto pásmo kde vše bez problémů jde.Jsem na to zvědavý,mělo by to být představeno na veletrhu již tento měsíc.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vosy »

Znalci nechť mě doplní a opraví...
Ale loni na VC mělníka F3D lítali všichni amíci se Spectrem 2,4 GHz.
Divil bych se, kdyby pyloňáci v těch svých superstrojích neměli uhlík.
Taky jsem si nevšiml, že by na jejich aerodynamicky čistých letadlech byl přilepen zvenku příjmač :wink:

Zatím jsem taky jen ve fázi čekání a váhání. Ale určitě do 2,4 GHz půjdu.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od petr-powder »

Není těžké vyzkoušet, zda na tvrzení o neprůchodnosti signálu na 2,4 GHz něco je. Tento víkend udělám test a uvidíme. :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

LV píše:To je ale riadna fušerina velebnosti 8O
Myslíš ty konektory? :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: No, nevím...

#30 Příspěvek od arda1 »

Mirek J. píše:Bude to nejspíše frekvence 868 MHz,
Tady vo tom mleli už pžed 14 ti dny: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=888913
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“