Arcus E EPP 2222mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Arcus E EPP 2222mm

#76 Příspěvek od robotmz »

25-30 minút vydržím BEZ termiky so všetkým čo mám, pretože takmer vždy sa dá nájsť aspoň nejaká nulka. Ak je termika, pristávam niekde okolo hodiny pretože už ma bolí krk. Plný plyn sa mi pohybuje do optimálneho vybitia baterky od 4 - 8 minút.

asw28 - 2-článok 1750mAh
wildhawk - 3-článok 2200mAh
filip400 - 3-článok 2200mAh - bez komentára /to je dá sa povedať môj termický špeciál tam sú časy okolo 40 minút a viac/
maxiswift - 3-článok 2200mAh
falcon z HK - 3-článok 2200mAh
toro900 - 2-článok 1750mAh

ps: na záver by som ešte dodal jeden taký "paradox".
Z týchto ér čo som uviedol vydržím najmenej práve s ASW28, je po falconovi najrýchlejšie a má štíhle krídlo, takže pomerne zle viditeľné a nedá sa lietať vo výškach kde to lepšie nosí.
Naposledy upravil(a) robotmz dne úte 03.09.2013 7:13, celkem upraveno 1 x.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od ariane »

Pohonné accu Nano tech 1600 mAh 20-50C, dva roky staré:-(, těžiště s nimi vychází přesně. Doporučuji startovat z ruky na půl plynu, pak přidat, protože na plný plyn to má zpočátku dost silný klopný moment. Na přesně 4 minuty motorového chodu dobito - 995 mAh.

Jseš si jistý, že tam do trupu dostaneš Lipol 3S 4000-5000mAh, aby jsi měl 16 minut motorového letu, nehledě na těžiště, já tedy opravdu ne !!!
thesmeo
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od thesmeo »

robotmz ale čo v nom máš za baterku? :-)

ariane ak to bolo pre mňa tak ja do toho nechcem dávať takú veľkú baterku samozrejme :-) mňa zaujíma výdrž približne na 1300-1600-kach
ariane
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od ariane »

thes...

To je těžké, když bude termika a umíš jí, tak tam klidně budeš hodinu. Pokud nebude, počítej, že do 15 minut s těmi 1600 mAh baterkama můžeš být dole. Na soutěži jsem létal 70 vt. motoru na 6 minut kluzu a někdy jsem musel i stahovat dolů. Rekord mám 75 minut na 1300 mAh/ vylétáno cca 300 mAh/ - to byl ovšem svah, kde byla ještě termika:-DD. Jen tak pro zajímavost, na vysílači mám u modelu Arcus E celkem 19 hodin, z toho určitě tak 15 hodin bude čistě letových a vše funguje. Létám s tím termiku, svah, aerovleky, starty ze země....
robotmz

#80 Příspěvek od robotmz »

thesmeo píše:robotmz ale čo v nom máš za baterku? :-)

ariane ak to bolo pre mňa tak ja do toho nechcem dávať takú veľkú baterku samozrejme :-) mňa zaujíma výdrž približne na 1300-1600-kach

Normálnu z HK

3s je zippy flightmax 2200 a mám dojem že iba 25C
2s je rhino 1750 25C

Mojim príspevkom som chcel len napísať že pri troche snahy lietať technicky čo najlepšie ako vieš tak tie časy čo si uviedol dosiahneš v pohode.

Pre termické lietanie je zásada postaviť to čo najľahšie, pretože lietaš štýlom plný plyn čo najvyššie ale tak aby to bolo pekne ovládateľné a aby si videl ako točíš zatáčky, potom to už chce motor vypnúť a lietaš, využívaš každú nulku, ak sem-tam chytíš nejakú bublinu držať sa v nej čo najdlhšie až k zemi, nad zemou tak v 15m zapnúť motor zase plný a opakuješ.

Ak by som blbol, tak nie je problém sa namiesto 30-tich minút dostať na 8-10 minút s vycucanou baterkou. Všetko je to v prvom rade o spôsobe lietania, až v druhom rade o konkrétnom ére.
Tie časy čo som písal sú čisto termický spôsob, aj s torom. ak začnem s torom blbnúť, tak za nejakých 9 minút som v koncoch s baterkou.
thesmeo
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od thesmeo »

robotmz píše:Normálnu z HK

3s je zippy flightmax 2200 a mám dojem že iba 25C
2s je rhino 1750 25C

Mojim príspevkom som chcel len napísať že pri troche snahy lietať technicky čo najlepšie ako vieš tak tie časy čo si uviedol dosiahneš v pohode.

Pre termické lietanie je zásada postaviť to čo najľahšie, pretože lietaš štýlom plný plyn čo najvyššie ale tak aby to bolo pekne ovládateľné a aby si videl ako točíš zatáčky, potom to už chce motor vypnúť a lietaš, využívaš každú nulku, ak sem-tam chytíš nejakú bublinu držať sa v nej čo najdlhšie až k zemi, nad zemou tak v 15m zapnúť motor zase plný a opakuješ.

Ak by som blbol, tak nie je problém sa namiesto 30-tich minút dostať na 8-10 minút s vycucanou baterkou. Všetko je to v prvom rade o spôsobe lietania, až v druhom rade o konkrétnom ére.
Tie časy čo som písal sú čisto termický spôsob, aj s torom. ak začnem s torom blbnúť, tak za nejakých 9 minút som v koncoch s baterkou.

Presne toto som myslel a čakal podobnu odpoved, presne ako píšeš trištvrte plyn alebo plný hore (podla toho ako to bude tahat :D ) vypnut motor zaklopiť a plachtiť 10m nad zemou vytiahnut motor a zase šup ho hore. Presne tak som si to predstavoval :) je mi jasne že ked bude zamračene a nebudem chytať že absolutne vobec nič tak taký čas nedosiahnem, mne len ide o to aby som s ním nelietal max 20 minut :)

3s 1600 dobrá volba? či aj viac? zase nechcem prehánat váhu už je dosť ťažky aj tak :)
robotmz

#82 Příspěvek od robotmz »

K pohonu sa neviem vyjadriť, ale ak je to EPP tak to bude podobné ako ASW28 čo mám ja, a to lietam na dvojčlánok, nakoľko mám ešte setový motor aj regulátor.
Základ je nerobiť z toho stíhačku, pretože vtedy bude pohon neefektívny, nakoľko EPP nikdy nepoletí ako nejaký kompozit.
ASW 28 mi berie okolo 14 ampérov ak si dobre pamätám. Na výťah hore mi to stačí.

ps: baterku treba vyberať nie iba podľa pohonu, regulátor môžeš vždy dať silnejší a aj motor, ale podľa rozmerov a ťažiska.
Aby si tam nevozil nejakú pidi baterku a pri nej olovo, alebo aby si tam nedal taký klát že olovo budeš voziť vzadu...
graup15

#83 Příspěvek od graup15 »

Tak jsem si se zájmem pročetl recenzi v RcRevue 9...
Podle toho je to dokonalost sama..ten ArcusE. :-)
Jen mi někdo vysvětlete....proč se o tom píše a mluví,že je to z EPP (Expandovaný polypropylen),když je to ve zkutečnosti z Expanovaného polystyrenu? ....
To z čeho to je,rozhodně EPP není ani omylem!!!!....
RedAce

#84 Příspěvek od RedAce »

Já to s Arcusem vidím podobně jako s Gamou 2100. Pan Pelikán si objedná "recenzi", která překvapivě vyzní velmi pozitivně a spousta českých modelářů už se nedozví, že to má "drobné" neduhy, protože RCmanii nečte a letadlo si koupí. Že je to předražený verk buď nepoznají nebo si nepřiznají a doporučují ho dál a Pelikánovi se plní kapsy penězi z prodeje letadla a náhradních dílů, které odcházejí jak na běžícím pásu, protože to osadil nějakým křápem z Číny, kterého koupil celý kontejner za pár korun...
wiperp
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od wiperp »

Zdravim
Tak jsem pořídil ještě jedno video z mých pokusů o létání s ARCUSem, snad i v lepší kvalitě.
www.youtube.com/watch?v=1_8lo2Qb3w8
Je pravda, že to není nejhodnější letadlo :cry: .
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
http://www.rcmodelytatenice.cz/
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od celadnik »

ahojte.
Ako ste nastavili ovládanie pylonu v vysielačke? Akymi mixami? Mám sídce to elektronické "udelátko", ale nejak divno funguje, pri každom zapojení baterky sú iné polohy trimov, nastavím aby bol pylon bez plynu stiahnuty, krytky sú zavreté. Následne zapojím baterku znova a pylon už nieje v nulovej polohe, ale trochu nahor, znova nastavujem, po ďalšom zapnutí zas iná poloha.

Navyše, keď hýbem modelom, pylon si robí čo chce, akoby dostával zlé príkazy, vysúva a zasúva sa, pripadá mi to na zlý kontakt v tej rms jednotke.
Plánujem ovládať motor a pylon cez mix na vysielačke (T9x), bez tej somarinky.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
painkiller

#87 Příspěvek od painkiller »

Právě s podobnýma symptomama jsem měl problém - vyřešilo až výměna tý jednotky...
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od celadnik »

no, doklad o kupe k tomu staršiemu modelu a ani som to nikde nenašiel ako náhradný diel. Čiže budem musieť ísť do riešenia ovládania cez tx. Vysunúť pylon, a až potom púšťať plyn + to cez nejaký mix ošetriť aby som nespustil plyn skôr ako vysuniem pylon. Zataiľ zvažujem ako to spraviť.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od celadnik »

vedeli by ste niekto poradiť, kde sa dá kúpiť tá ovládacia jednotka na ten pylon? Nastavenie cez mixy na vysielačku by bolo dosť komplikované, aspoň ak by to malo fungovať podľa mojich predstáv.

- nastaviť plné vysunutie a "polohu na zachytenie vrtule" podľa páky plynu
- zabezpečiť aby sa motor neroztočil vo vnútri v modeli
- nastaviť sklápania
- nastaviť upozornenia,aby som vedel kedy je pylon sklopeny a kedy nie, čiže som vedel ako rýchlo asi nabehne motor

Skúšal som to na vysielačke, ale vždy mi niektorá možnosť chýbala. A až toľko sa mi s tým hrať nechce.

Btw, máte niekto info aký esc je v tom modeli? (Advanced verzia)?? Nakoľko ťahá 8 serv, tak aký má vlastne BEC. Aby som nepadol kvôli zlyhaniu elektroniky.

Btw, ten zadok - výškovka, smerovka, mi príde dosť krehký a labilný. Počas letu to nieje moc namáhané? Alebo odporúčate nejak spevniť? (Zalaminovať alebo prelepiť niečim)?
saminko

#90 Příspěvek od saminko »

Tú elektroniku sklápania pylonu mám k dispozícii, ak máš o ňu záujem, tak telefonuj na číslo 0905 468 005 :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“