klapky jsem dodelaval asi po mesici a s nema je pristani vazne lehke.
GAMA 2100 - RTF
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
Re: GAMA 2100 - RTF
Ja si Gamu predloni zaletnul sam bez jakekoliv predchozi zkusenosti s letadly. A ja nejsem nejsikovnejsi clovek pod sluncem, takze myslim, ze by to zvladli i dalsi. Ovsem toho adrenalinu v zilach a potu na zadech...prvni lety nebyly tak odpocinkove jak jsem si predstavoval, ale po prvni havarce a prelepeni byla najednou pekne vyvazena a poslusna jako beranek 
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Zdravím pánové,
lítání s Betou mě už samozřejmě omrzelo a akrobata občas vezmu, ale začalo mě to spíš táhnout k nějakému většímu větroni.
Už dávno jsem pokukoval po Gamě a chtěl jsem jí koupit hned po Betě, pak nějak nebyly peníze, pak jsem zas přestal lítat a pořád něco...
Zatím Gamu koupit nemůžu z důvodu nedostatku peněz, ale brzy snad jo.
Rozhodně koupím KIT verzi za ty dva tisíce a elektroniku koupím na HobbyKingu, ale mám dotaz. Jak je to s klapkami u verze KIT? Chápu to tak, že tam jsou a stačí jen vzít serva?
Vybavení ještě řešit nebudu, na to je čas, ale počítám, že koupím jen serva a regl, protože baterky mám ještě z Bety (2200mAh 3S), motor by měl být v setu. Cena elektroniky by teda měla být celkem nízká a cena celé Gamy asi nebude velká.
Rádio mám T9X, takže stačit bude určitě.
lítání s Betou mě už samozřejmě omrzelo a akrobata občas vezmu, ale začalo mě to spíš táhnout k nějakému většímu větroni.
Už dávno jsem pokukoval po Gamě a chtěl jsem jí koupit hned po Betě, pak nějak nebyly peníze, pak jsem zas přestal lítat a pořád něco...
Zatím Gamu koupit nemůžu z důvodu nedostatku peněz, ale brzy snad jo.
Rozhodně koupím KIT verzi za ty dva tisíce a elektroniku koupím na HobbyKingu, ale mám dotaz. Jak je to s klapkami u verze KIT? Chápu to tak, že tam jsou a stačí jen vzít serva?
Vybavení ještě řešit nebudu, na to je čas, ale počítám, že koupím jen serva a regl, protože baterky mám ještě z Bety (2200mAh 3S), motor by měl být v setu. Cena elektroniky by teda měla být celkem nízká a cena celé Gamy asi nebude velká.
Rádio mám T9X, takže stačit bude určitě.
Swift II | T9X(OpenTX)
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ 2 serva, lože pro serva, páky, táhla, kabel, a případně krytky serv. Pelikán to myslim prodává jako sadu, ale cena tam bude asi o dost vyšší než je skutečná hodnota
Díky za odpověď.
Myslel jsem, že v tom kitu už je bižuterie, takže třeba táhla nebudou nutné, ale pokud tam opravdu nejsou, tak koupím.
Pak se kdyžtak ještě optám na všechnu elektroniku, ale zatím je čas, nejspíš stejně nejdřív koupím jen kit a elektroniku min. o týden déle, takže aspoň budu vědět, co tam je a není.
Myslel jsem, že v tom kitu už je bižuterie, takže třeba táhla nebudou nutné, ale pokud tam opravdu nejsou, tak koupím.
Pak se kdyžtak ještě optám na všechnu elektroniku, ale zatím je čas, nejspíš stejně nejdřív koupím jen kit a elektroniku min. o týden déle, takže aspoň budu vědět, co tam je a není.
Swift II | T9X(OpenTX)
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
V KITu všechna bižuterie pro klapky je. I já si zbytečně koupil klapkovou sadu...
Tak vzhledem k dnešním mým narozeninám jsem si udělal radost a objednal KIT Gamy. V pátek bych to měl mít doma, těším se na ní, víc jak na první letadlo.
Zatím nemám peníze na serva a régl, ale zeptám se rovnou..
Motor tam nechám setový, uvidím, jak bude chodit, ale příjde mi nesmysl vyhodit ho rovnou, motor přece jen tak neodejde.
Teď k hlavní otázce... jaká serva a jaký regulátor? Mám oblíbené regulátory BlueSeries z HobbyKingu, jsou poměrně kvalitní a i pěkně vypadají (o to samozřejmě až tak nejde
), mám doma 2 tyto regulátory s 30A, jeden je na Betě a druhý na BladeDancerovi, vzhledem k tomu, že s BladeDancerem teď skoro vůbec nelítám, mohl bych tam alespoň na čas dát ten 30A regl z něho... dotaz je, jestli bude 30A stačit nebo budu muset koupit BlueSeries 40A?
A ještě k servům. Něco jsem tu přečetl, ale každý má jiný názor, takže fakt nevím. Mám rád HXT900, nikdy mě nezradily, takže nevidím důvod nedat je alespoň na klapky. Ještě mi doma zbylo jedno servo TG9e, což je v podstatě to stejné jako HXT900, takže to bych dal asi na směrovku a pak bych koupil nějaké kvalitnější s kovovými převody na křidélka a na výškovku, tzn. 3 kvalitnější serva.
Prosím tedy o doporučení nějakých tří kvalitních serv, případně vyvrácení těch HXT900, ale myslím, že na klapky to bude stačit.
Jo a co ten regl?
Díky moc
Zatím nemám peníze na serva a régl, ale zeptám se rovnou..
Motor tam nechám setový, uvidím, jak bude chodit, ale příjde mi nesmysl vyhodit ho rovnou, motor přece jen tak neodejde.
Teď k hlavní otázce... jaká serva a jaký regulátor? Mám oblíbené regulátory BlueSeries z HobbyKingu, jsou poměrně kvalitní a i pěkně vypadají (o to samozřejmě až tak nejde
A ještě k servům. Něco jsem tu přečetl, ale každý má jiný názor, takže fakt nevím. Mám rád HXT900, nikdy mě nezradily, takže nevidím důvod nedat je alespoň na klapky. Ještě mi doma zbylo jedno servo TG9e, což je v podstatě to stejné jako HXT900, takže to bych dal asi na směrovku a pak bych koupil nějaké kvalitnější s kovovými převody na křidélka a na výškovku, tzn. 3 kvalitnější serva.
Prosím tedy o doporučení nějakých tří kvalitních serv, případně vyvrácení těch HXT900, ale myslím, že na klapky to bude stačit.
Jo a co ten regl?
Díky moc
Swift II | T9X(OpenTX)
Regulátor 30 A by Ti měl vyhovovat. Je ale otázka BEC. Na 6 serv by měl dávat nejméně 3, spíš 4 A. Neznám tento regulátor, měl by tento údaj být v technických datech.
Na křídélka a VOP bych Ti doporučil serva GO- 13 MG. Jsou s kovovým převodem, dostatečně na tento model výkonná, i cena je přijatelná cca 175 Kč.
Na křídélka a VOP bych Ti doporučil serva GO- 13 MG. Jsou s kovovým převodem, dostatečně na tento model výkonná, i cena je přijatelná cca 175 Kč.
Bartn píše:Regulátor 30 A by Ti měl vyhovovat. Je ale otázka BEC. Na 6 serv by měl dávat nejméně 3, spíš 4 A. Neznám tento regulátor, měl by tento údaj být v technických datech.
Mám na Gamě 30A BlueSeries a stačí i na ty serva. Serva mám samou čínu. Ty GO-13 MG ti také doporučím.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
Moc díky za tipy oboum.
Régl je teda zatím vyřešený, dám tam 30A BlueSeries a kdyžtak pak dokoupím nějaký silnější UBEC.
Jinak ty serva taky nevypadají špatně, cena není vysoká a ani bych nemusel čekat měsíc na HK... uvidím, zítra mi dorazí kit, tak nejdřív se na to podívám a pak se rozhodnu.
EDIT: Jo jinak BlueSeries 30A má myslim BEC 3A, takže by to snad stačil mělo, alespoň na chvíli, než dokoupím UBEC.
Jinak ty serva taky nevypadají špatně, cena není vysoká a ani bych nemusel čekat měsíc na HK... uvidím, zítra mi dorazí kit, tak nejdřív se na to podívám a pak se rozhodnu.
EDIT: Jo jinak BlueSeries 30A má myslim BEC 3A, takže by to snad stačil mělo, alespoň na chvíli, než dokoupím UBEC.
Swift II | T9X(OpenTX)
"kouba159" říká, že má ten samý regulátor co Ty a vyhovuje. Proto na něj lítej také a o koupi nového neuvažuj.
Bude na výškovku stačit HXT900? Mám jen 4 ty GO-13MG, takže dvě dám určitě na klapky a pořád mi zbývají dvě, které nevím kam. Na směrovku dám určitě HXT900 nebo TG9e, ale nevím teď co s tím párem. Nejradši bych dal jedno GO na výškovku a na klapky jen HXT900, ale to by mi zas zbytečně zbývalo jedno servo a mít na klapkách jedno GO a jedno HXT, taky nechci, to asi není nejideálnější.
Swift II | T9X(OpenTX)
Já se domnívám, že by HXT900 mohly být úplně všude.
No nakonec dám asi na křídla GOčka a zbytek (2x) HXT900.. to bude v pohodě.
Ono ty GOčka asi nejsou kvalitnější nebo silnější než HXT900, ale jde o to, že mají kovové převody a na křídla to bude asi lepší.
Ono ty GOčka asi nejsou kvalitnější nebo silnější než HXT900, ale jde o to, že mají kovové převody a na křídla to bude asi lepší.
Swift II | T9X(OpenTX)
Podle mého názoru by na křidélka měla přijít stejná serva. Totéž klapky. V žádném případě nekombinovat různé typy.
U HXT vyčešeš při prvním tvrdším přistání do trávy převody. Zvlášť u SOP a VOP.