Kdo nemá 2,4 Ghz

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teodor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo nemá 2,4 Ghz

#91 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:na to jsem mel Assana nebo FrSky... levne moduly a prijimace...

A co třeba modul od mzk? Twin, je za přijatelnou cenu a příjmače víceméně taky. Teď myslim teda bez využití telemetrie..
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od jyrry »

i kdyz... ted mam i v halovych depronacich Hotta, on ten prcek Gr-12 SC zas tak drahy neni a je uzasne maly a umi mi posilat napeti pohonnych aku (bez dalsich cidel), treba... :-)
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:i kdyz... ted mam i v halovych depronacich Hotta, on ten prcek Gr-12 SC zas tak drahy neni a je uzasne maly a umi mi posilat napeti pohonnych aku (bez dalsich cidel), treba... :-)

Já si ještě nějakou dobu počkám, než pořídim komplet novou soupravu od Graupner....:)
I když ta přestavba na 2.4GHz s Twin mi začala vrtat hlavou........ :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od jyrry »

Taky jsem si myslel - na "pořádná" éra Hotta, na menší FrSky nebo ASSANa... Měl jsem jednu dobu doma souběžně Eclipse s ASSANem a Mx-20 Hott (Eclipse s FrSky šla z domu o něco dříve), vozil jsem na létání obě rádia, ale po krátkém čase jsem to vzdal, Eclipse šla pryč a vozím na všechno už jen Hotta. Mám tak v ruce stále stejnou kysnu, stejné kniply, přepínače stejné a ve stejné poloze...
Doporučuji jedno rádio na všechno.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od jyrry »

Ono záleží na tom co budeš létat... já dlouhé roky stavěl prcky do metru a tak mi rádio postačovalo (Prisma, pak Eclipse); pak jsem najednou skočil na 1600mm / 3,2kg a už jsem pokukoval po tak nějak "důvěryhodnějším" rádiu, navíc s více funkcemi. Teď létám éro 2080mm / 10,5kg a to bych ještě před dvěma roky nečekal...
Je to těžké vybrat si rádio, ještě těžší smysluplně poradit jaké :-)
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:Ono záleží na tom co budeš létat... já dlouhé roky stavěl prcky do metru a tak mi rádio postačovalo (Prisma, pak Eclipse); pak jsem najednou skočil na 1600mm / 3,2kg a už jsem pokukoval po tak nějak "důvěryhodnějším" rádiu, navíc s více funkcemi. Teď létám éro 2080mm / 10,5kg a to bych ještě před dvěma roky nečekal...
Je to těžké vybrat si rádio, ještě těžší smysluplně poradit jaké :-)

No jasný, to je právě ono. Já mám zatim jen 2metrového větroně. Ty větroně mne celkem lákaji, ale na motoráka, nemyslim elektro, ale spalovák bych chtěl výkonnější rádio. Tak mx-20 Hott se mi víc než dost zamlouvá, ale já jsem rád, když ušetřim každou korunu na modelářství....:)
pepin

#97 Příspěvek od pepin »

Teodor píše: Tak mx-20 Hott se mi víc než dost zamlouvá, ale já jsem rád, když ušetřim každou korunu na modelářství....:)

Pokud máš jasno v tom, že korunu budeš vždy v dlani obracet, koukni tady na to vlákno.

viewtopic.php?f=38&t=58026

ted bys mohl do svého vysílače zakoupit vysílací modul frsky a provozovat svuj vysílač na 2,4 a časem nakoupené přijímače provozovat právě třeba na vysílači Taranis---cenově budeš asi těžko hledat nějakou efektivnější cestu.
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Teodor »

pepin píše:
Pokud máš jasno v tom, že korunu budeš vždy v dlani obracet, koukni tady na to vlákno.

viewtopic.php?f=38&t=58026

ted bys mohl do svého vysílače zakoupit vysílací modul frsky a provozovat svuj vysílač na 2,4 a časem nakoupené přijímače provozovat právě třeba na vysílači Taranis---cenově budeš asi těžko hledat nějakou efektivnější cestu.

Vždy určitě ne, jsem momentálně na VŠ, takže v horizontu 3 let se na to určitě dostane, na novou soupravu. Zatím ještě postačí to co mám :)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od kasssy »

Kostka ten modul ma v nabidce, ale uz ho nema fyzicky. A asi ani mit nebude. Ja mu pred casem psal. Nabidl me jako lepsi variantu MX16 za 6700. s jednim prijimacem.( s tim nejjednodussim)
O TWINu jsem taky uvazoval, ale az doslouzi radio, tak bych zas musel zas koupit nejaky starsi a modul prestehovat, nebo koupit novy a vse od TWINu zahodit a zacit od zacatku. Tj. vymena prijimacu... Proto premyslim nad porizenim Hotta do stary MX-16. Az koupim treba novou,nebuse se zbavovat prijimacu. V tomhle je TWIN vlastne mrtvej.. Skoda...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od kasssy »

Ona se konverze asi fakt uz nevyplati. Ikdyz bych nepouzil telemetrii, tak porizeni novyho modulu a prijimace bude neco stat, ja navic asi budu potrebovat novy vysilacovy aku a vse bych narval do prvni verze MX16....To asi jeste treba dva roky pockat a koupim MX16HOTT. treba i baarovou...
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:Ona se konverze asi fakt uz nevyplati. Ikdyz bych nepouzil telemetrii, tak porizeni novyho modulu a prijimace bude neco stat, ja navic asi budu potrebovat novy vysilacovy aku a vse bych narval do prvni verze MX16....To asi jeste treba dva roky pockat a koupim MX16HOTT. treba i baarovou...

No, to je přesně to co mne od toho taky odtáhlo, ta výměna příjmačů, já ještě počkám s pár bazarovými příjmači 35MHz a pak se vrhnu na 2.4GHz a asi mx-20, klidně bazar...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od kasssy »

Tak jsem napsal všechny důvody, proč neinvestovat o starýho vysílače, až ho nakonec zmodernizuji:-)) Má nový aku a bazarový modul TWIN je domluvenej. Teď budu zkoušet koupit nějakej přijímač:-))
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:Tak jsem napsal všechny důvody, proč neinvestovat o starýho vysílače, až ho nakonec zmodernizuji:-)) Má nový aku a bazarový modul TWIN je domluvenej. Teď budu zkoušet koupit nějakej přijímač:-))

No, zase o tom také uvažuji, že bych zainvestoval do Twin a bazarových příjmačů.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od kasssy »

Akorat zatim nemuzu sehnat bazarovej prijimac:-)
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:Akorat zatim nemuzu sehnat bazarovej prijimac:-)

to už se nejspíš seženou snadněji přijímače 35MHz :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“