Kdo nemá 2,4 Ghz

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teodor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo nemá 2,4 Ghz

#61 Příspěvek od Teodor »

Zba píše:Kdybych si dvakrat v jednom tydnu nezlomil antenu 35Mhz na vysilacce, tak bych snad take zustal na 35Mhz. :-D Na prvni jsem slapl a druhou ukopl :-D
Ruseni jsem nikdy nezaznamenal.

Jak se dá ukopnout anténa? :mrgreen:
Ticcino

#62 Příspěvek od Ticcino »

Teodor píše:
Jak se dá ukopnout anténa? :mrgreen:

Karate kid. :-)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od kasssy »

Antena se ukopne treba tak, ze polozis vysilac na zem, pobihas okolo modelu,neco "stelujes" a zapomenes,ze tam nekde v trave lezi vysilac s antenou a je to....Jde to snadno:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
robotmz_2

#64 Příspěvek od robotmz_2 »

som na 35 MHz a má to obrovské množstvo výhod, zvlášť keď 90% je na 2,4 GHz.

- od ceny prijímačov, cez "ukazovateľ vetra na anténe", brutálna jednoduchosť umiestnenia antény /to ma najviac trápi, lebo uvažujem na prechod na taranis/, obrovský dosah /som výškoletec/, dosah aj keď anténa na model "nevidí" napr. kvôli autu, hustému porastu..... a ešte raz opakujem, veľmi dobré ceny výborných prijímačov CORONA /výborné na základe testov a skúseností, kde dopadli lepšie ako schulze alfa/...
Zba
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Zba »

Jak se dá ukopnout anténa? :mrgreen
:
Pomerne lehce :-D
1. Neuvedomil jsem si, kde lezi vysilacka a pri obskakovani zhavika jsem na ni slapnul temer u korene :arrow: rup
2. Otocil jsem se, vykrocil a v ceste byla opet vysilacka :-D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od jyrry »

hmmm, zajímavé...
25 let modelařím na MHz, pak 10 let na GHz a snad tedy mohu srovnávat; nějak to obrovské množství výhod MHz nevidím... Ale každý může mít svůj názor, proč ne...
jyrry.webnode.cz
robotmz_2

#67 Příspěvek od robotmz_2 »

Tak ono všetko má svoje výhody aj nevýhody, a ja dúfam, že u 2,4 GHz je tých výhod viac, ale hovorím, na 35 MHz 8 rokov žiadne rušenie, ktoré by viedlo k strate modelu...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od jyrry »

zm1 píše:... žiadne rušenie, ktoré by viedlo k strate modelu...

tak to ja co patuji take ne, ale ruzne skubance a chvilkove ztraty riditelnosti i pote co jsem poridil Schulze byly tou posledni kapkou, po ktere jsem poridil ASSANa, k nemu na rok FrSky (pro syna) a ted druhym rokem uz jen Gr/SJ Hott.
jyrry.webnode.cz
Zba
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Zba »

2,4Ghz mi přijde akorát pohodlnější v tom, že nemusím vysunovat anténu :-D
Což je trochu hloupý zvyk, protože když jdu létat s letadlem, v kterém mám ještě 35Mhz, tak tu anténu většinou vysunu, až když je letadlo 50m ode mě a začne cukat motor :-D
Co se umístění antén týče : Prostě jak tam 2,4Ghz přijímač dám, tak tam je a basta. Nějaké pravé úhly antén atd. neřeším.Naopak u 35Mhz jsem musel řešit, kudy tu anténu vést atd. :arrow: v tom výhodu rozhodně nevidím 8O
robotmz_2

#70 Příspěvek od robotmz_2 »

S tou anténou nebude problém v nejakom EPPčkovom krídle. lenže v laminátových trupoch to už trochu problém je, ako ju vyviesť čo najlepšie.
jasné, dá sa na to aj vykašľať, lenže s takým érom ísť vyššie by som sa asi neodvážil....
Teraz sme lietali s kolegom s TORAMI a vkuse od 200-300m čo je na 90 cm už dosť...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od kasssy »

sice tomu pendrek rozumim, ale jedna skupina modelaru se MHZ asi jen tak nezbavi. A to ponorkari. Co ti budou delat az jim doslouzi stavajici soupravy,to nevim,protoze tezko budou nejspis vyrobci nabizet soupravy na MHZ. Leda ze by si pak zase kupovali moduly ma MHZ. tak jak nedavno bsichni kupovali na GHZ :-)
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:sice tomu pendrek rozumim, ale jedna skupina modelaru se MHZ asi jen tak nezbavi. A to ponorkari. Co ti budou delat az jim doslouzi stavajici soupravy,to nevim,protoze tezko budou nejspis vyrobci nabizet soupravy na MHZ. Leda ze by si pak zase kupovali moduly ma MHZ. tak jak nedavno bsichni kupovali na GHZ :-)

Jo no, ponorkáři by rádi 35MHz....
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od kasssy »

Spis 40mhz. 35 je porad jeste pro letadla
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:Spis 40mhz. 35 je porad jeste pro letadla

Já vim, a nejspíš asi ještě dlouho bude. Podléhá to harmonizaci kmitočtů v EU. Ale na jedné diskuzi se ponorkáři vybavovali o 35MHz....a argumentovali tím, že většina letců má stejně 2.4GHz.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Zba »

zm1 píše:S tou anténou nebude problém v nejakom EPPčkovom krídle. lenže v laminátových trupoch to už trochu problém je, ako ju vyviesť čo najlepšie.
jasné, dá sa na to aj vykašľať, lenže s takým érom ísť vyššie by som sa asi neodvážil....
Teraz sme lietali s kolegom s TORAMI a vkuse od 200-300m čo je na 90 cm už dosť...

Létám s 3m větroněm s laminátovým trupem dokuď vidím a telemetrie propípne jenom občas. Antény mám zkrácené, takže je ani není jak vysunout. (rozkousali mi je osmáci :evil: )
Problém má 2,4Ghz jenom v uhlíkových trupech-tam se musí antény vyvést, sklolaminát nevadí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“