Šialené pristávanie v Birminghame

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
orim

Šialené pristávanie v Birminghame

#1 Příspěvek od orim »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7P9OAng32F0[/youtube]

Celkom dobrá divočina.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Šialené pristávanie v Birminghame

#2 Příspěvek od Dejfak »

To jsou opravdu borci, klobouk dolu.
Překvapilo mne, že když startují, tak jak to rvou nahoru.
Nevěřil bych že ty éra mají takovou sílu.
Taky hezké záběry ty zezadu jak to všechno maká aby se to stabilizovalo.
Doufám že nic takového nezažiju.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
arkudo

#3 Příspěvek od arkudo »

To je sila. Nechapu, ze v takovyhlech pripadech to letiste rovnou neuzavrou. Prijde mi to uz jako hazard se zivotama. Jinak ta draha je taky desna teda. A zajimavy jak pristavaj evidentne s tahem motoru protoze ta reakce je bleskurychla jak to jde nahoru. Ale asi tomu dost pomaha ten proti vitr.
vlasto

#4 Příspěvek od vlasto »

Prave jedna zo zasad stabilizovaneho pristatia je ze motory nesmu ist na volnobeh. Co sa tyka vetra, kazde lietadlo ma predpisane limity pre rychlost vetra a pokial niesu prekrocene tak sa moze pristat, len to treba mat "v ruke" :-)
janva9

#5 Příspěvek od janva9 »

Řekl bych, že většina (možná všechny) vzlety a přistání byly cvičné bez cesťáků.
Ground Penetration Tester
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od H1N1 »

A jak jsi to prosim Te poznal? Uz jsem v podobnem letu letel a pristaval... A cviceni to nebylo....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
JosefSvejk

#7 Příspěvek od JosefSvejk »

janva9 píše:Řekl bych, že většina (možná všechny) vzlety a přistání byly cvičné bez cesťáků.

Jak jsi na tohle přišel? Přečti si článek, který k tomu včera vyšel, tuším, na Novinkách.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zba »

To ze to rve kolmo temer kolmo nahoru je asi jen opticky klam.Kouknete se, jak nam prijde ta draha na videu kratoucka a pritom ma podle wikipedie neco nalo pres 3km 8O
petsild
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od petsild »

Pilotáž na záběrech je naprosto bravurní :D, jak piloti elegantně kompenzují boční vítr a navíc mi příjde dráha nějak zvlněná.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
gardenroute

#10 Příspěvek od gardenroute »

Zba píše:To ze to rve kolmo temer kolmo nahoru je asi jen opticky klam.Kouknete se, jak nam prijde ta draha na videu kratoucka a pritom ma podle wikipedie neco nalo pres 3km 8O
petsild píše:...a navíc mi příjde dráha nějak zvlněná.
Je to optický klam, způsobený extrémním zoomem objektivu kamery, kterou to bylo natočeno...
Ale některé ty manévry jsou naprosto neuvěřitelné, ty vyosená přistání jsou snad na hraně běžné fyziky 8O
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od František Koudelka »

Podobny pristani sem zazil letam do Leedsu, ale kvuli vetru sme pristavali v Doncasteru a kdyby cestujici nebyli pripoutani myslim ze yb v urcitych okamzicich vypadali ze sedadel, sedel sem na kridle a schvalne koukal co se deje, po dosednuti se letadlo odrazilo znova do vzduchu a prudce naklonilo do prava prakticky ve stejny okamzik byla videt okamzita vychylka kridelka, az sem nechapal ze to celedokaze tak rychle reagovat, srovnal naklon a dosedli sme, strach sem ani nemel, kupodivu, ale zensky jeceli jako by je na noze bral :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
jag42

#12 Příspěvek od jag42 »

Tak to Tě obdivuji, já bych se asi pos..l :oops:
Nerad sedím v letadle i když je vzduch jak olej :x
Je fakt, že když vidím jak technika funguje a reaguje, tak mě to trochu uklidňuje.
2952

#13 Příspěvek od 2952 »

arkudo píše:To je sila. Nechapu, ze v takovyhlech pripadech to letiste rovnou neuzavrou. Prijde mi to uz jako hazard se zivotama. Jinak ta draha je taky desna teda. A zajimavy jak pristavaj evidentne s tahem motoru protoze ta reakce je bleskurychla jak to jde nahoru. Ale asi tomu dost pomaha ten proti vitr.

Zavřít letiště...to jistě jde...ale co s letadly, která jsou ve vzduchu a dochází jim palivo?...jistě-mají spočítanou rezervu na náhradní letiště...Ale co na takových Azorských ostrovech, kde je 5 letišť, ale počasí silně podobné?
Pro zajímavost: u B737-800 je motor 54 cm od země...Není tedy možné kompenzovat boční vítr ani mírným náklonem proti..."škrábnutí "motoru o zem by bylo asi smrtelné...
Sedá se tedy s vybočením proti větru a v jediném přesném okamžiku, který žádný přístroj neurčí, - tedy v okamžiku, kdy se stroj prosedne - se nohou srovná do směru dráhy...Že to není jednoduché ukazují přistání v traverzu, kdy hoří gumy...:-)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zba »

"škrábnutí "motoru o zem by bylo asi smrtelné...

Nemyslím si, že by to dopadlo až tak zle. Spíš by bylo letadlo odstavené na zkontrolování. Když tak koukám na tu 737 tak nevěřím, že se ještě nikomu nepodařilo ,,škrtnout" si :-D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“