A zase Hitec a zase Optic

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Čím to mohlo být způsobeno??

Krystal
4
27%
VFmodul
4
27%
Přijímač
7
47%

Celkem hlasů: 15

Zpráva
Autor
blacklight

A zase Hitec a zase Optic

#1 Příspěvek od blacklight »

Tentokrát naštěstí ne můj , já už s ničím takovým nelétám.

Problém je následující: Dnes jsme byli létat s kámošovým novým Ultimate 1000 , když jsem dolétal a dosedl tak serva začaly cukat, první cukaly mírně a pak už s tím nešlo nic dělat a musel jsem odpojit baterky aby se nezničily převody serv.

Když jsme přišli domů , odzkoušeli jsme všechno na bráchově Opticu , který je ale 40Mhz (nemohli jsme zkusit krystaly , jiný RX a modul) , všechno bylo v pořádku .Takže servama , nebo reglem to nebylo. A samotným vysílačem bez modulu (prohodili jsme moduly) taky ne.
Pak jsme znova zkuslili 35Mhz , model po jednom zapnutí fungoval , po jiném cukal , po dalším nešel vůbec.

Takže na vině můžou být 3 věci -
-vadný krystal
-vadný přijímač
-vadný VFmodul

Zajímal by mě váš názor.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
helbo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od helbo »

vadní sú ludia čo si kupujú HI-TEC

kedže si prehadzoval tie VF moduly, možno je to aj tým ... neprilieha ten jeden dáko blbo ?
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

helbo píše:vadní sú ludia čo si kupujú HI-TEC
Jsi malinko přehnal ne? Já Hitec mám a nikdy jsem neměl sebemenší problém(optic,eclipse-teď s PLL ).Nevidím ve spolehlivosti(nemluvím teď o možnostech rádia) rozdíl oproti třeba FX-18 nebo FF9. :wink:
ICQ 638556901
blacklight

#4 Příspěvek od blacklight »

To že modul nedosedá přesně mě napadlo jako první , zkusil jsem ho dotlačit a jakoby s ním trochu pohnout , ale nepomohlo to.
zthom

#5 Příspěvek od zthom »

Vadní jsou lidé, kteří nadávají na HITEC. Proč je HITEC nejpoužívanější? Mám Optic 6 a 4 kanálový přijímač taky od HITECU. Přijímač byl si byl jednou zaplavat, ale pořád funguje. Nikdy jsem nespadl na zarušení. Sice to občas kope, ale to i ostatním s "lepšími" značkami. Těm občas přestane reagovat celý model.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Já už nemám sílu opakovat- dosednutí VF dílu nemá na funci kontaktů žádný-opakuji žádný vliv! :roll:
ICQ 638556901
jogi24

#7 Příspěvek od jogi24 »

Tak toto by som riesil vylucovacou metodou-kristaly,prijimac a vf diel.
Najlepsie niekde od kamarata,alebo u ochotneho predavaca priamo v predajni.
A este nieco. Po vypnuti vysielaca sa vsetko ukludnilo? alebo tie serva cvicili stale.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od helbo »

zthom píše:Vadní jsou lidé, kteří nadávají na HITEC. Proč je HITEC nejpoužívanější? Mám Optic 6 a 4 kanálový přijímač taky od HITECU. Přijímač byl si byl jednou zaplavat, ale pořád funguje. Nikdy jsem nespadl na zarušení. Sice to občas kope, ale to i ostatním s "lepšími" značkami. Těm občas přestane reagovat celý model.

toto sa už neoplatí riešiť ...
žeby to bola značka cenovo prístupná ?
ale neriešme to
helbo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od helbo »

arda1 píše:Já už nemám sílu opakovat- dosednutí VF dílu nemá na funci kontaktů žádný-opakuji žádný vliv! :roll:

nerob so mňa trotla... každý vie, že myslím kontakty a nie dáku umelinu...
blacklight

#10 Příspěvek od blacklight »

arda1 píše:Já už nemám sílu opakovat- dosednutí VF dílu nemá na funci kontaktů žádný-opakuji žádný vliv! :roll:

Ale tak víš co - než to nechat a zkusit všechno ostatní tak jsem zkusil aspoň toto.I když jsem ztratil deset vteřin , mám jistotu že tím to není. :-) Samozřejmě že by to němělo mít vliv, navíc ten modul nebyl vytažený ven NIKDY , já ho pak vytáhl poprvé.
blacklight

#11 Příspěvek od blacklight »

jogi24 píše:Tak toto by som riesil vylucovacou metodou-kristaly,prijimac a vf diel.
Najlepsie niekde od kamarata,alebo u ochotneho predavaca priamo v predajni.
A este nieco. Po vypnuti vysielaca sa vsetko ukludnilo? alebo tie serva cvicili stale.

No toto je dobrý postřeh , to musím zkusit , vím že jsme to zkoušeli, ale přesně nevím co to vlastně dělalo.
Určitě můžu říct že když to nešlo tak vždy serva při připojení baterek popojely o kousek a když jsem to udělal několikrát tak se vytočily postupně až do krajních poloh.A regulátor pípnul jednou , jakože se zapnul ale nepípnul už podruhé což znamená že baterky jsou připojeny , ale přijímač jak kdyby tam nebyl.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

helbo píše:

Za první- za trotla jsi označil uživatele Hitecu (a potažmo i mě) ty jako první a za druhý to nebylo vůbec na tebe ale na Black..... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
helbo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od helbo »

arda1 píše:
helbo píše:

Za první- za trotla jsi označil uživatele Hitecu (a potažmo i mě) ty jako první a za druhý to nebylo vůbec na tebe ale na Black..... :wink: :lol: :lol: :lol:

hej ale on reagoval na mňa, takže sa to prenáša... ok to neriešme...
možno by som skúsil prečistiť samicu VF modulu a samcov TX... niečim do čista
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

A zase- pročistit samicu- viděl jsi konstrukci těch kontaktů? dva centimetry dírky a pak kontakty -blbě přístupný i po rozebrání VF dílu- ještě aby tam někdo cpal nějakou hadru. :roll: :roll: :roll: Samce opatrně otřít vatovou tyčinkou namočenou v isopropylu- to snad. :wink:
ICQ 638556901
helbo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od helbo »

kdo umí ten umí, kdo neumí ten čumí

všetko ide len treba chceť ...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“