ZIPPY Compact - recenze
-
beginner99
Re: ZIPPY Compact - recenze
Taky se přidám k pozitivním recenzím , mám dohromady 6 sad , na těch čtyřech starších už může být tak těch 20 i víc vybití a občas do nich rvu i 3,5 C a naprosto bez problémů .
JBP píše:Zdravím,
jaké máte zkušenosti s ZIPPY Compact ?
Díky
Pokud uvedená C vydělíš dvěma a nebudeš je překračovat, pak jsou na nějaký čas
i použitelné.
Gensy v poměru cena/počet cyklů vychází levněji.
Já mám celkem 4 Zippy Compact 3S 1,3 Ah, 3S 1,8 Ah a 2x 5S 2,7 Ah. Počet cyklů 82, 31, 646 a 646.
První dvě jsou provozované v modelech, 5S paky jsou v akumulátorové vrtačce v práci - proto mají tolik cyklů. Vrtačka jede nepřetržitě a paky se střídají - 4 cykly za den, 5 dní v týdnu, proud vrtačky je 20A (8C).
Kapacitu jsem měřil po cca 500 cyklech a byla 2,81 a 2,79 Ah - tedy větší než je udáváno, ale vybíjel jsem proudem "jen" 10A (cca 4C).
Zatím tedy naprostá spokojenost. Zda vydrží deklarovanou životnost 1200 cyklů dám vědět za rok
1.3Ah mohu porovnávat s Gens Ace se kterými je střídám v jednom modelu a žádný rozdíl (kromě hmotnosti - Zippy Compact jsou lehčí) jsem nepozoroval. Model odebírá 19A (15C).
První dvě jsou provozované v modelech, 5S paky jsou v akumulátorové vrtačce v práci - proto mají tolik cyklů. Vrtačka jede nepřetržitě a paky se střídají - 4 cykly za den, 5 dní v týdnu, proud vrtačky je 20A (8C).
Kapacitu jsem měřil po cca 500 cyklech a byla 2,81 a 2,79 Ah - tedy větší než je udáváno, ale vybíjel jsem proudem "jen" 10A (cca 4C).
Zatím tedy naprostá spokojenost. Zda vydrží deklarovanou životnost 1200 cyklů dám vědět za rok
1.3Ah mohu porovnávat s Gens Ace se kterými je střídám v jednom modelu a žádný rozdíl (kromě hmotnosti - Zippy Compact jsou lehčí) jsem nepozoroval. Model odebírá 19A (15C).
vida už doběhlo i měření kapacity - vybíjecí proud 10A (8C), konec vybíjení 3,1 V na článek
Gens Ace 1,3 Ah změřeno 1206 mAh
Zippy Compact 1,3 Ah změřeno 1231 mAh
Gens Ace 1,3 Ah změřeno 1206 mAh
Zippy Compact 1,3 Ah změřeno 1231 mAh
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
paveld píše:Pokud uvedená C vydělíš dvěma a nebudeš je překračovat, pak jsou na nějaký čas
i použitelné.![]()
Gensy v poměru cena/počet cyklů vychází levněji.
To ma zaujima. Ktore Compact-y si skusal?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
mám 2S 3700mAh už déle než rok, cca 50 cyklů a stále je jako nová....
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Pro ddano007 - SZ