Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#631 Příspěvek od gardenroute »

MarkAurel píše:Len ta cena
Některé weby nabízejí kombo P2 + H3-3D za nějakých USD 960.
Pokud to není kachna (asi není) tak to je dobra nabídka. Ale musíme si počkat... Rozhodně zatím nejlepší řešení mini 3-osého gimbalu, 3. osa tady nemá panorama, je to skutečně jen pro YAW stabilizaci...
DJI Phantom 2 Quadcopter + H3-3D Gimbal Combo
DJI Phantom 2 Quadcopter + H3-3D Gimbal Combo
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ananas

#632 Příspěvek od ananas »

cena rozhodne :D ja právě chci 3-axis jen pro stabilizaci yaw s funkcí folowme.. panorama necůů :-D to už bych nestíhal ovládat model po fpv a pritom natáčet gimbal :-D to by chtělo druhého pilota na kameru a to nechci.. :lol:
tomashr

#633 Příspěvek od tomashr »

gardenroute píše:Některé weby nabízejí kombo P2 + H3-3D za nějakých USD 960.
Pokud to není kachna (asi není) tak to je dobra nabídka. Ale musíme si počkat... Rozhodně zatím nejlepší řešení mini 3-osého gimbalu, 3. osa tady nemá panorama, je to skutečně jen pro YAW stabilizaci...
h3-3d + P2 combo.jpg

Není to nakonec tohle: http://www.telink.eu/cz-detail-103607-d ... imbal.html ?

Jinak mě ale popravdě u Phantoma docela začíná štvát chaos ve verzích, dobrat se u prodejce informace, co je to vlastně zač (verze Naza, FHSSS nebo FASST, atd.) bývá docela problém. Poznámka - teď nenarážím na Telink, tam předpokládám, že budou vědět, o co jde a odpoví, pokud ale člověk někde nakupuje online, tak to je nepříjemné. A druhé postesknutí je na adresu DJI - nějak moc nepobírám, proč když udělali FASST verzi (a reálně už se dá koupit, viz třeba http://www.der-schweighofer.at/en/produ ... kompatibel ) , tak proč rovnou nedali do nabídky i levnější "bind-and-fly" verzi bez vysílače (a případně i nabíječe) pro ty, kdo už Futabu mají :-( Ale tohle by bylo spíš do threadu k Phantomu, ne ke gimbalu.
gardenroute

#634 Příspěvek od gardenroute »

tomashr píše:Není to nakonec tohle: http://www.telink.eu/cz-detail-103607-d ... imbal.html ?
Není, to je Zenmuse H3-2D gimbal, tzn. 2-osý.
tomashr

#635 Příspěvek od tomashr »

Aha, to jsem spletl. Sorry :-)
Marek_Km

#636 Příspěvek od Marek_Km »

pavelnisser píše:Tak překladač google mi funguje. :-)
Při zapojení napájení se srovná a udržuje pozici. Když ale zapojím pitch, tak se otočí kamera o 90 stupňů a na trim ve vysílačce nereaguje..:-/ .. není to třeba nutné nastavit v softweru?.
Koukám na videa a všichni to jen zapojí a vše funguje...ti mají ale trochu jiné desky...ta naše je 3.0 :-/

Zdar, mám tento samý gimbal, jaký máš Ty. Tento týden mi přišel a zrovna v době, kdy Jára (Bazil) řešil flyaway svého Phantoma (měl nakonec štěstí a našel ho), já řešil tadyhle toto. Celé odpoledne až do noci jsem zkoušel rozchodit ovládání náklonu pitch. Nakonec jsem ze zoufalství přesunul káblíky do vedlejšího roll a do stran šlo náklon ovládat. Otočit celý gimbal o 90° se mi moc nechtělo, kdoví jak by to fungovalo. Nakonec jsem po dlouhých telefonických debatách to udělal tak, že jsem na 1. stisk tlačítka na desce gimbalu nastavil přepnutí z roll na pitch, jenže to zase způsobovalo, že se gimbal po zapnutí Phantoma nejdřív vytočil v roll podle natočení ovládací páčky. To jsem vyřešil tak, že jsem v SimpleBGC nastavil pro ovládání přes RC výchylky 0° v roll na obě strany. Jediné, co budu muset pokaždé udělat, že po zapnutí napájení do gimbalu se bude muset mačkat tlačítko, abych mohl ovládat pitch kamer. Problémy mám i kvůli tomu, že doteď jsem se o gimbaly prakticky nezajímal, vzal jsem úplně ten nejlevnější (s dopravou vycházel z Ebay na necelých 1500 Kč). Nechci jej primárně kvůli točení na kameru, ale kvůli FPV, protože se bez toho lítá docela špatně. Jinak mám tam firmware 2,2 b2. Zkoušel jsem přehrát na novější, ale nějak nešlo, zatím neřeším. Samozřejmě na obrázku na Ebay vypadala deska jinak (nevadí), ale mělo to mít napájení konektorem BEC, tak jsem vzal rozbočku, protože takto napájím FPV s kamerkou. Jenže je tam k napájení gimbalu použitá samice 3S konektoru JST XH. Mohl bych to napájet tedy balančním konektorem a Phantoma klasicky, ale balanční konektor zapojuju do pípáku, takže mám dotaz:
Mám to přepájet na ten klasický BEC a použít tu rozdvojku, nebo sehnat a použít takovou rozbočku?
V tomto případě je nevýhodou pokaždé výměně baterky zas na desce zmáčknout přepínač, abych mohl ovládat náklon pitch. To by se dalo vyřešit odděleným napájením. Mohl bych k tomu použít 3S baterky 1000 mAh, které lítám v dvojplošníčku. Mohl bych tím eventuálně krmit i FPV.
Moc by mi pomohla funkce v SimpleBGC, která by natvrdo přepnula roll na pitch, abych to na té desce pokaždé nemusel ručně přepnout. Je to možné ve verzi novější, než v té 2,2 b2 kterou mám?
Pokud bych nepotřeboval měřit napětí pípákem (měl OSD), tak to neřeším a napájím to tím balančním konektorem. Proto se ptám zkušenějších, co by mi poradili a proč?
1. sehnat tu druhou rozbočku na balanční konektor
2. přepájet a použít tu BEC rozbočku
3. napájet gimbal druhou aku, případně s tím i FPV
Sorry za takový elaborát, je to v tomto vláknu asi můj první příspěvek. Jinak celkově za ty peníze spokojenost. Přestože je to nevyvážené (záznamová kamerka a FPV kamerka jsou dohromady lehčí, než GoPro), tak se mi to tak nějak podařilo vyladit tak, že to dost dobře drží. Jakž takž i horizont při rotaci. Jen jsem to nezkusil za letu. Pokud nepočítám zavisení doma v ložnici.
P3260975.JPG
filmarik123

#637 Příspěvek od filmarik123 »

P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
gardenroute

3-AXIS ZENMUSE H3-3D - reálně v rukách

#638 Příspěvek od gardenroute »

Nový 3osý gimbal DJI ZENMUSE H3-3D, tady jsou nějaká videa, vč. prvního letu s ním.
(původní příspěvek vč. Y.T. upraven)
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 01.04.2014 16:42, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od JirkaA »

gardenroute píše:3-AXIS ZENMUSE H3-3D - reálně v rukách
tak s tím hlavně nezapomeň vytapetovat půl rcmanie :@
OK2WY
gardenroute

#640 Příspěvek od gardenroute »

JirkaA píše:tak s tím hlavně nezapomeň vytapetovat půl rcmanie :@
Toto jsem dal jen sem (?), a do jiného vlákna o P2kách jsem dal příspěvek, kde jsou ještě 2 další jiná demo videa (+ plus toto)...
Ale pokud to přesto vadí (příspěvky ale nejsou stejné), tak to prosím zde smaž, nemám s tím žádný problém.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od JirkaA »

gardenroute píše:Toto jsem dal jen sem (?), a do jiného vlákna o P2kách jsem dal příspěvek, kde jsou ještě 2 další jiná demo videa (+ plus toto)...
Ale pokud to přesto vadí (příspěvky ale nejsou stejné), tak to prosím zde smaž, nemám s tím žádný problém.
prispevky jsou obsahove skoro totozne, zbytecna duplicita. Zkus to prosim priste respektovat, nebudeme se prece dohadovat o tom, jestli jsou na pismenko stejne nebo je v jednom z nich o znak vic.. Pri jednom o nic nejde, pri tisicovce uz jde o zbytecne zabrane misto a zbytecnou zatez databaze. Dik za pochopeni.
OK2WY
pedy
Kontaktovat uživatele:

AGM gimbal pro GoPro3

#642 Příspěvek od pedy »

Tak jsem si na hexinu vlastní výroby objednal z íbeje gimbal na gopro 3.
Cena byla 2 700,- včetně dopravy z Anglie.
Za dva pracovní dny jsem držel v ruce balík.... Montáž bez problémů, jen jsem se chvíli pral s ovladači kabelu pro obslužný soft. Pak jsem natáhl nový firmwer a nastavil vše celkem jednoduše, včetně ovládání sklonu kamery z vysílače.
Řekl bych že vše funguje dobře a doporučuji.
Přílohy
20140404_080833.jpg
20140404_080808.jpg
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
mall

Re: AGM gimbal pro GoPro3

#643 Příspěvek od mall »

Taky o něj zrovna bojuji, pár hodin do konce a cena zatím velmi příznivá :wink: . Přinejhorším ho koupím za "Buy It Now"
HK 450 + jiná poletovadla | DC-16
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od RadovanH »

Tak se mi včera povedlo konečně flashnout alexmose 2.1 tak že se to chytlo tak jak má. Nevím kde byla chyba.
Dneska dorazily motory, tak jsem to zkompletoval, trochu vyladil a je to bomba. Ještě až dorazí silentbloky tak přijde držák gimbalu odpružit a posunout o 2 cm dozadu.
gimbal.JPG
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od jamesgsf »

pěkný uavčko
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“